Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2023 17:00

24.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chvalšiny doma za tři body


Branky


18

Ve druhé polovině jarní části ročníku 2022/2023 se Chvalšinskému mužstvu výsledkově daří a to se tak důležitými kroky blíží k cíli v záchranářské misi. V rámci čtyřiadvacátého kola Sokol na svém hřišti hostil duel s rezervou Trhových Svinů a protože se jednalo už o třetí B tým v řadě, kterému celek kolem kapitána Postla čelil, chtěl navázat na předchozí dobré výkony a doslova urvat všechny body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do utkání za slunečného odpoledne vstoupili lépe domácí hráči, když více drželi míč na svých kopačkách a operovali zejména na obranné polovině soupeře. Jenomže jejich snaha se musela obejít bez kloudného zakončení. Gólem zavanula až situace z deváté minuty, v níž Fučík z pravé strany vyslal centr do pokutového území. Tam sice před útočnou vlnou Chvalšin zasáhl Vondruš, avšak míč směroval na vlastí branku a tím přidělal pořádné starosti brankáři Tomáškovi, jenž jej nuceným zákrokem vyškrábl mimo tři tyče.

Chvalšiny byly stále nebezpečnější a jejich další kontr skončil balónem v síti. Rychtář byl ovšem rychlejší než bylo potřeba a tak sám sebe vystavil do postavení mimo hru, načež se skóre prozatím neměnilo. To však platilo po pouhé příští dvě minuty. Když se psal začátek minuty devatenácté, poslal Klíma průnikovou přihrávku dopředu na v kraji schovaného Fučíka. Ačkoliv se i tato situace pozdávala jako ofsajdová, na své polovině se zapomněl jeden z obránců hostí a před chvalšinským útočníkem se tak otevřel prostor. Toho Lukáš Fučík využil. Akci táhl až do pokutového území, kde si nejprve poradil z bezmocným brankářem a jeho následná střela se skrze navrátivší se obranný blok zastavila až v rozvlněné síti.

 V polovině prvního dějství mohlo být pro Sokol ještě veseleji. Zwifelhofer křižným přetaženým míčem našel rychlonohého Fučíka, před nímž stála další gólová možnost, jenže ten v zakončení našel pouze Tomáškovu náruč. Do této doby hrály Trhové Sviny spíše druhé housle. Zužovala je výrazná nepřesnost i absence střelby. I přesto ale byl Spartak nedaleko vyrovnání, když si jeho hráči v jedné ze sporadických snah všimli špatného postavení Cáby. Střílený pokus ovšem nemířili dobře a balón se tak pokutálel vedle tyče po pravici domácího gólmana.

Další vzruch přišel ihned záhy. Zhruba třicet metrů od Tomáškovy svatyně s míčem operoval Vojtěch Decarli a právě v momentu, kdy všichni zúčastnění čekali centrovanou nabídku, záložník Sokola vyslal dalekonosný projektil přímo na soupeřovu bránu, načež pohlednému gólu chybělo jen pouhých pár centimetrů při zazvonění horní tyče.

Před hosty se ve čtyřiatřicáté minutě otevřela příležitost k vyrovnání. Chvalšinská defenziva onu situaci nevyhodnotila dobře a do individuální akce se tváří v tvář Cábovi hrnul Jiří Valter. Ten nevymýšlel žádné složitosti, místního brankáře jednoduše obstřelil a první střela Svinů, jež mířila mezi tři tyče, znamenala výmaz těsného manka a průběžný výsledek 1:1. Na tom už více nezměnila ani Motzova pobídka. Té se ujal Jakub Decarli, zatáhl míč do nebezpečné pozice a když jej servíroval před bránu, tam důrazné Ne! řekl Tomášek. Balón sebral a uklidnil hru před poločasovým hvizdem.

Vše podstatné se tak odehrálo až po změně stran. Do pokračující fáze zápasu vstoupil domácí tým laxně a tak z toho brzy pramenilo otočení dosavadního vývoje. Chvalšinští propadli ve třech po sobě jdoucích soubojích, až se ke střele v bezprostřední blízkosti dostal Luděk Rolinek a jeho tvrdá rána poslala tým Trhových Svinů do vedení.

Studená sprcha ovšem chvalšinský tým probudila z výpadku. Domácí znovu kombinovali na obranné polovině soupeře, kde jej zamkli a čekali na vhodný okamžik k úderu. Ten se zrodil v největší šanci zápasu a uzavřel odehranou. Přihrávka zprava na Rychtáře před zcela prázdnou bránu měla parametry stoprocentní šance, jenomže zmíněný hráč adresoval zakončení výrazně mimo zařízení. Na to chvalšinský lodivod Fábián reagoval oživením hry na hrotu a toto střídání posléze podtrhlo svou důležitost.

Sokol nadále obléhal brankoviště svého soka, až se odhodlal k úderu. Střelu ve skluzu vysunutého stopera Motze sice Tomášek zkrotil, ale nedokázal udržet. Jeho pouhé vyražení znamenalo možnost dorážky, kdy se po pěti minutách na hřišti prosadil Michal Anderle a dostal svůj tým zpět do hry o vítězství. Chvalšinští měli příští vývoj duelu ve svých rukou a na svých kopačkách. Toto tvrzení navíc podtrhla situace o čtvrt hodiny později, kdy už Trhové Sviny dohrávaly v oslabení pro odstoupení zraněného hráče a nemožnosti střídat.

Holas využil prostoru a táhnul míč vstříc útoku, načež byl nedaleko od hranice pokutového území nedovoleně zastaven. Zahrání trestného kopu se ujal Vojtěch Decarli, kdy jeho přízemní třela přes teč shluku hráčů nadělala Tomáškovi problémy a ten nezmohl více, než střelu vyrazit před sebe. K dostoupení se jako první dostal strůjce celé akce Tomáš Holas, načež bez okolků a zbytečných starostí úspěšně dorážel. Chvalšiny se znovu v běžící závěrečné desetiminutovce ujaly vedení.

Hosté se vzdát bez boje ovšem nechtěli a navíc jim jejich pressing málem přinesl možnost bodového lupu. Lamač se na hranici šestnáctky nedohodl s Vojtěchem Decarlim na odkopu a míč se posléze dostal do moci hostů. Jejich střela sice neměla přílišnou razanci, ale celý chvalšinský tým, včetně jejich fanoušků, pořádně vystrašila. Za překonaným Cábou se totiž ozvalo lehké zazvonění tyče a až poté byl balón odklizen do bezpečí.

Výslednou tečku za zápasem udělal definitivním rozhodnutím agilní Lukáš Fučík. Na polovině hřiště se ujal kontru, kdy už jej odevzdaný soupeřův tým neatakoval, v klidu postupoval vstříc zakončení a v poslední minutě utkání vybíhajícího Tomáška efektivně přeloboval.

Zdroj: sokol.chvalsiny.cz/



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí týmu):




Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - J. Motz [-] , T. Holas [-] , D. Lamač [-] , P. Zwifelhofer [-] - J. Decarli [-] , V. Rychtář [-] (79. R. Kaprál [-] ) , V. Decarli [-] , M. Postl [-] - J. Klíma [-] (60. M. Anderle [-] ) , L. Fučík [-] -

TJ Spartak Trhové Sviny B
J. Tomášek [-] - J. Tůma [-] , J. Borek [-] , J. Vodička [-] , J. Šafránek [-] , J. Valter [-] , P. Vondruš [-] , V. Hruška [-] , J. Kostohryz [-] , M. Popovič [-] (32. L. Rolínek [-] ) , L. Tuscher [-]

ŽK: 24. J. Klíma - 74. J. Borek , 81. J. Vodička .
Hráči zápasu: L. Fučík .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: RYKLÍK Filip - KAZDA Lukáš, PETROUŠEK Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Miroslav Turek

Expert: Lukáš Fučík
Tip experta: výhra domácích

Uvidíme s čím přijede soupeř, jestli bude posílen o pendly z áčka. Přesto věřím, že urveme další 3 body k záchraně.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Sviny bez pendlů nevyhrají

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

22. 5. 2023 07:13
výhra domácích