D. Král 29.
V. Hruška 33.
J. Průša 87. (p.)
3:1
(2:0)
73. M. Muž
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.03.2023 15:00

15.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chýnovští potvrdili roli favorita, ale neměli to se srdnatě bojujícím soupeřem vůbec lehké


Branky


29. D. Král , 33. V. Hruška , 87. J. Průša (p.) - 73. M. Muž
17

Se zájmem očekávaný úvodní šlágr 1. jarního kola mezi domácím celkem a na podzim s velmi dobře hrající Jistebnicí, která měla před tímto zápasem jen o jediný bod méně než chýnovští fotbalisté a vedenou bývalým chýnovským trenérem Hešíkem, nakonec domácí vybojovali všechny tři body a nadále na čele tabulky pronásledují vedoucí Třebětice. Před zápasem uctili hráči a diváci minutou ticha památku Zdeňka Dlabala, bývalého hráče Chýnova, který zemřel v padesáti osmi letech v únoru tohoto roku a který po skončení hráčské kariéry, nechyběl jako divák prakticky na žádném zápase domácího celku.

Domácí představili v základu J. Rabiňáka, který svým výkonem potvrdil, že by měl být posilou. S hosty přijela do Chýnova i velmi početná divácká kulisa, (cca 30 jistebnických fanoušků a fanynek), a celkem přihlíželo zápasu rekordních 190 diváků…).

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí celek se v prvním poločase ujal vedení

Chýnovští fotbalisté si hned od úvodu utkání vytvořili trvalou územní převahu a neustále se tlačili před branku velice zkušeného jistebnického brankáře Fr. Plachého. V 9. minutě se dostal po centru Rabiňáka k hlavičce domácí stopér Rytíř a hosty zachránila před inkasováním pouze pravá tyč. Ve 13. minutě se dostal do vyložené šance Vl. Hruška, ale Plachý jej na 2x skvěle vychytal. Jistebnice se po té dostala také k několika protiútokům a největší šanci měli hosté v 18. minutě, kdy zahrával z ideální pozice z 18 m trestný kop Horčička, ale jeho střela mu vůbec nesedla a vysoko přestřelil Průšovu branku. Poté se ve 22. minutě nejprve zastřeloval domácí kanonýr Král, ale Plachý hosty ještě podržel, ale ve 29. minutě se již skóre poprvé měnilo. Chýnovští na své levé straně po ose Mládek, Vl. Hruška a Král skvěle zakombinovali a posledně jmenovaný přesně zakončil na vzdálenější tyč, (1 : 0). A hned ve 33. minutě chybovali hosté ve středu obrany a skóre se měnilo podruhé, když po asistenci opět Vl. Hrušky prostřelil jistebnického gólmana Václ. Hruška, (2 : 0). Ve 39. minutě zahrával z pravé strany trestný kop domácí Rabiňák a tentokrát orazítkoval břevno jistebnické branky. Domácí byli celý první poločas jasně lepším celkem a jejich dvougólové vedení bylo zcela zasloužené. Hosté se dostali do šance až ve 45. minutě, ale volně poskakující míč před brankou Průši nedokázal nikdo z jejich hráčů doklepnout do sítě.

Šanci na vyrovnání zmařila Jistebnici penalta domácích

Druhý poločas však přinesl na hřišti jiný obraz, neboť hosté se začali tak od 55. minuty daleko více dopředu osmělovat a začali si i oni vytvářet gólové šance. Domácí obrana však dlouho odolávala a to i v 58. minutě kdy pronikl až před Průšu rychlý Buchtele, ale gól z toho nebyl. Poté to zase zkoušeli domácí, ale střely Vl. Hrušky, ani Havlíka, svůj cíl nenašly. V 73. minutě se však hosté dočkali zaslouženého snížení, když střídající Muž, (byl na hrací ploše 3. min….), z úhlu prostřelil přízemní ranou Průšu, (2 : 1). Hosté vycítili šanci na nějaký bodový zisk, tlačili se stále více dopředu, ale v 86. minutě zapomněli na zadní vrátka, kdy unikl Král, v pokutovém území jej poslal k zemi Horčička, který za to viděl ČK a z nařízené penalty brankář Průša prostřelil svého kolegu v brance Plachého a upravil na konečných 3 : 1.

 

Pavel Kulveit



Ohlasy k zápasu


FC Chýnov
Pavel Pilík (asistent trenéra): Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, což se také potvrdilo. Musím hráče především za prvních 60 minut pochválit, neboť do té doby jsme byli jasně lepším celkem a s naší hrou jsem byl velmi spokojený. Kromě dvou branek jsme měli v první půli ještě asi 2 nebo 3 gólové šance, ale třetí branku jsme nepřidali. Ve druhém poločase jsme měli hluchou dvacetiminutku, hosté snížili na 2 : 1, ale naštěstí jsme odpověděli v závěru třetí rozhodující brankou a připsali jsme si velmi cenné tři body.

1.FC Jistebnice
Radim Hešík (trenér): Bohužel jsme zaspali celý 1. poločas a dostali jsme zbytečně, ale zaslouženě dvě branky. Ve 2. půli si však troufám říct, že jsme domácí mužstvo přehrávali, ale dali jsme jen jeden gól a naopak po naší hrubé chybě vzadu jsme z penalty dostali v závěru třetí branku. Nemáme se ale za co stydět, jsme nováčci v I. A třídě a těšíme se na další zápasy. Třeba hned na ten za týden doma s vedoucími Třeběticemi...



Sestavy


FC Chýnov
J. Průša [-] - D. Král [-] (88. J. Doubrava [-] ) , V. Hruška [-] (81. J. Hruška [-] ) , P. Kavka [-] (60. M. Štrouf [-] ) , V. Hruška [-] (91. V. Vácha [-] ) , O. Mládek [-] , D. Havlík [-] (75. J. Petrů [-] ) , J. Rabiňák [-] , F. Zadražil [-] , A. Rytíř [-] , S. Mareš [-]

1.FC Jistebnice
F. Plachý [-] - M. Fara [-] , P. Turnovec [-] (50. D. Ruber [-] ) , A. Sváček [-] , M. Sokolt [-] (70. M. Muž [-] ) , J. Stoszek [-] , P. Horčička [-] , A. Buchtele [-] , V. Vacek [-] , T. Ruber [-] , Z. Šváb [-]

ŽK: 37. D. Král , 67. V. Hruška . ČK: 86. P. Horčička .
Počet diváků: 190. Rozhodčí: Dunovský Karel - NĚMEC Václav, HANZLÍKOVÁ Aneta.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Dana Bendová

Expert: Pavel Kulveit
Tip experta: výhra domácích

Domácí celek si s Jistebnicí připíše všechny tři body, i když to nebude mít lehké. (3:1)

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů