Lysá zakončila “anglický” týden prohrou! Poříčí nezaváhalo


Branky


8

Tzv. anglický týden čekal Lysou nad Labem během uplynulých dní, jelikož Slovan sehrál dohrávku 17. kola s Luštěnicemi ve středu 26. března. Tuto dohrávku Slovan ovládl 2:0. Naopak Poříčí do tohoto utkání šlo s cílem odčinit prohru s rezervou Vlašimi z minulého víkendu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hrdina Jirů

Posázavan Poříčí n. Sázavou do tohoto utkání vstoupil se dvěm zásadními změnami v základní sestavě. Na lavičce náhradníků tentokrát zůstali nejlepší střelci Galuška a Azilinon.

Již od prvních minut bylo znatelné, který tým bude diktovat tempo hry a ani začínající déšť nezastavil domácí v cestě za první brankou. Postupně akce útočných matadorů domácích končili spálené na výborné obraně hostů v čele s Matějem Brabcem.

Až 17. minuta nám přinesla zlom a to po perfektním rohovém kopu Vaculíka, kdy si míč našel Jirů a otevřel skóre utkání.

Toto vedení Posázavanu nevydrželo dlouho a již ve 23. minutě přišla standartní situace v dobré vzdálenosti. Střelu z této pozice nejdříve vychytal Tlamicha, ale na dorážku Schneiberga zareagovat nedokázal.

Po této brance domácí opět zabrali a pro obranu hostí to nevypadalo vůbec růžově. Ve 40. minutě se opět do šance po krásné kombinaci Síkory, Greše, Baštýře a Vaculíka dostal Jirů, jenž překonal Rathouského podruhé.

Tímto ale svůj účet Jirů nehodlal uzavírat, jelikož o 2 minuty později nahrál Síkorovi a vedení bylo rázem dvoubrankové.

Hektický závěr

Druhá pětačtyřicetiminutovka pokračovala v podobném trendu, jako ve kterém skončila ta první. Tlak Posázavanu sílil a Rathouský se musel strachovat o svoji svatini, síť se ale dlouhé minuty nevlnila, což ofenzivní opody domácích znervóznilo.

Rozhodnutí padlo v 88. minutě, kdy krásný míč na zadní tyč poslal Rejhon a potvrdil to, že z Poříčí se body neodvážejí. Tečku za utkáním přidal v 90. minutě ještě Filip Rydval a stanovil finální skóre 5:1.



Ohlasy k zápasu


SK Posázavan Poříčí n. S.
Karel Králíček: Chtěli jsme napravit zaváhání v utkání ve Vlašimi, a to se nám určitě výsledkově podařilo. Herně na těžkém terénu už to bylo horší. Chci dnes jménem týmu opět poděkovat správci jak skvěle připravil hřiště v tak těžkých klimatických podmínkách, jaké dnes v Poříčí panovaly. Také bych chtěl poděkovat našim divákům, 101 v takto špatném počasí je úžasné číslo. Teď nás čekají tři venkovní utkání. V pátek v Býchorech a poté derby ve Voticích a šnůru utkání venku ukončíme na hřišti Slovanu Poděbrady. Našim fanouškům se představíme až 29.4.2023 od 17:00 hod, kdy hostíme rezervu Čáslavi.

FK Slovan Lysá
Matěj Brabec: Náročný, pro nás důležitý a hlavně úspěšný týden jsme zakončili sice porážkou na půdě favorita, ale se vztyčenou hlavou. Vzhledem i k mnoha absencím a únavě jsme odehráli velmi slušný zápas a domácí jsme pořádně potrápili. Výsledek je dle mého krutý a neodpovídá průběhu utkání.



Počet diváků: 101. Rozhodčí: Jarolímek Roman - JAROLÍMEK Miloš, SOUČEK Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Samuel Mičuta

Expert: Lukáš Kučera
Tip experta: výhra domácích

Poříčí si doma výhru pojistí, jestli chtějí postoupit.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Slovan Lysá | Středočeský | Nymburk

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích