Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.05.2023 16:30

21.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V Bíteši nerozhodně


Branky


13

Domácí dlouho vedli, ale nakonec  se body dělily.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půli nerozhodně

Za slunečného počasí jsme si hned v úvodu vypracovali tutovku. Otava výborně potáhnul balon a dostal se přes Pelikána, přihrával Holešovi, který střílel v dobré pozici z první vedle. Domácí se z této akce nepoučili a podruhé jsme se hosté prosadili. Holeš získal balon na středu a roztáhl na Otavu, ten počkal na vhodný moment a míč mu vrátil, Holeš doslova propálil gólmana - 0:1. Kadlec před vápnem soupeře váhal s rozehrávkou a v tísni trefil pouze protihráče, svižnou kombinací se přesunula hra až k Ptaszekovi, který skvělým zákrokem vytěsnil střelu pod břevno na roh. Blízko zvýšení skóre jsme byli po rohovém kopu Boháče, Klíma centr vyrazil pouze před sebe a trefil Černého do ramena, kulatý nesmysl se odrazil do tyčky a na brankové čáře již Klíma zasáhl. Po faulu u lajny mířil ostrý centr před bránu, Otava ho lehce tečoval a rozhodil Ptaszeka, který na balon nedosáhl a ve 20. minutě to bylo 1:1. Za nákopem za obranu mířil Kučera a stačilo to k nepřesnému odkopu Klímy, Holeš mohl zkusit lob do prázdné branky, místo toho zvolil přihrávku na Otavu, který si udělal prostor ke střele a nádhernému projektilu scházel kousek – trefil pouze vnější část šibenice. Když předvedli další akci Otava s Holešem,tak  nepovedené zakončení Holeše ještě doběhl Štěrba, šikovně si počínal proti obránci a našel volného Boháče, ten už si to šteloval na svoji placírku, když byl nešikovně sražen obráncem. 

Hosté v závěru srovnali

Skála na půli nepřesně rozehrál na Zobače a ten už skluzem na míč (ani protihráče) nedosáhl. Následoval rychlý kontr po lajně a přihrávka na velké vápno, kde dostal prostor Ráboň, který štiplavou ránou propálil Ptaszeka, 48.minuta - 2:1. Obrovskou šanci měl po odvráceném rohu Černý, znovu hosté poslali centr před Klímu a balon propadl k úplně volnému stoperovi, ve stoprocentní příležitosti  nestihl zakončit rychleji, než mu do střely zasáhl obránce a slaboučké zakončení v pohodě kryl Klíma. A trest na sebe nenechal dlouho čekat. Souboj tělo na tělo svedl právě Černý s Mackem, zajímavě skákající balón dostal do výhody útočníka domácích, který se dokázal procpat přes obránce a v rychlostním souboji měl navrch, tváří v tvář Ptaszekovi mu nedal šanci a křížnou střelou navýšil vedení - 3:1. Vykřesat naději se hostůmm povedlo v 67.minutě. Zápasem se spíše protrápil Štěrba, zabral však právě včas. V tandemu se Zobačem si dokázal udělat prostor a krásným oblouček nasměroval na Boháče, ten prořídlou kšticí jemně lízl merunu a postrčil ji nechytatelně k tyči - 3:2. Naděje na bodový zisk a přítomnost čerstvého Uchytila ve středu pole hostům doplnily energii. Výbornou pozici pro rozehrání přímáku vybojoval Skála, k exekuci se postavil Boháč, cílem bylo hlavně trefit branku, to se kapitánovi povedlo, bohužel netrefil balon čistě a Klíma si s jeho pokusem poradil. Po centru do vápna se odrazil balon ke Skálovi, jehož střela z voleje byla spíše na dlouhou nohu a neměla příliš velkou razanci, v hraničním postavení nadskočil Uchytil a Klíma byl u tyče pozdě, 87.minuta - 3:3. Poté Černý se Slováčkem marně naháněli střídajícího Jaška, ten ve velkém úhlu s dobíhajícími obránci na zádech a proti vyběhnuvšímu Ptaszekovi nemířil přesně a Zobač, který na nezvyklé pozici opět předvedl spolehlivý výkon, zkontroloval zakončení mířící vedle branky. Strhnout vítězství přece jen hosté mohli při závěrečném závaru po přímém kopu od postranní čáry, Holeš poslal na bránu zajímavý oblouček, který skončil na břevně domácí svatyně. 



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Herálec
Lucie Peňázová (vedoucí): Do zápasu jsme vstoupili dobře a Holeš nás poslal do vedení, srovnáno bylo po nešťastné teči Otavy. Vypracovali jsme si i další vyložené příležitosti, které jsme však neproměnili, na druhé straně vychytal Dvořáka Ptaszek. Bohužel na sklonku poločasu nám nebyla písknuta celkem jasná penalta. Vstup do druhého dějství jsme však nezvládli a po dvou gólech domácích to vypadalo, že je po zápase. Těžko říci, kde hráči vzali síly, možná čerpali z energetických nápojů vypitých při páteční cestě domů, ale posledních 30 minut se odehrávalo v naší režii, pomohlo nám střídání a šli jsme si za vyrovnáním, na které jsme nakonec dosáhli, i když ta situace byla hraniční a pravděpodobně měl být máván ofsajd. V bláznivém závěru se ještě mohly radovat z vítězství oba týmy, ale zůstalo u remízy. Bod rozhodně bereme, náročný víkend, dva výjezdy ven a z toho 4 body, v aktuální situaci, kdy hrajeme už pátý zápas během tří týdnů ve 12ti, maximálně 13ti lidech, s tím jsme popravdě nepočítali. Jsme rádi, že v neděli si to budeme moci rozdat se Žďárem ve velkém derby o druhou příčku tabulky, přes týden nabereme síly a porveme se o to.



Sestavy


FC PBS Velká Bíteš B
F. Klíma [-] - M. Šimončič [-] , T. Dvořák [-] , M. Švanda [-] , J. Ondrák [-] , J. Pokorný [-] (87. P. Horák [-] ) , J. Ráboň [-] (70. M. Smejkal [-] ) , F. Svoboda [-] , P. Loup [-] , L. Pelikán [-] , A. Macek [-] (62. T. Jašek [-] )

TJ Sokol Herálec
J. Ptaszek [-] - M. Kučera [-] (63. V. Uchytil [-] ) , T. Otava [-] , R. Holeš [-] , J. Skála [-] , M. Boháč [-] , J. Štěrba [-] , R. Kadlec [-] , J. Slováček [-] , O. Černý [-] , M. Zobač [-]

ŽK: 73. T. Dvořák - 27. J. Slováček , 43. M. Boháč .
Počet diváků: 132. Rozhodčí: JANOVSKÝ Aleš - CIRHAN Miloš, ROSICKÝ Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Martin Mužátko

Expert: Vojtěch Dohnal
Tip experta: výhra domácích

Herálec měl teď o víkendu veliké štěstí a bez zraněného brankáře si z Bíteše neodvezou ani bod.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza