2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.10.2022 14:30

13.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Domácí Svitavy zdolaly těžkého soupeře z Lázní Bohdaneč


Branky


7

Svitavy dokázaly v těžkém zápase porazit velice kvalitního soupeře a po výsledku 2:0 si tak vysloužily velmi cenné tři body. Za domácí se trefili nejprve Vít Ehrenberger a poté také Jan Palatka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Domácí Svitavy přivítaly na svém trávníku 30.10.2022 nebezpečný celek z Lázní Bohdaneč. Svitavští za sebou měli hned čtyři utkání bez porážky a na svého nedělního soupeře ztráceli pouhé dva bodíky. Znamenalo to tedy, že by je případná výhra mohla posunout před mužstvo Bohdanče. Na druhé straně hosté ze svých šesti posledních utkání odcházeli hned čtyřikrát jako vítězové a prohráli jediný zápas s celkem z Třemošnice. Čekalo nás tedy utkání dvou velmi kvalitních týmů, které dopředu nemělo žádného většího favorita.

 

První půle branku nepřinesla.

První poločas byl pravděpodobně ovlivněn důležitostí tohoto vypjatého zápasu a taky lehkou nervozitou obou týmů. Ani jedno mužstvo nechtělo udělat žádnou lacinou chybu, kterou by svému soupeři dopřálo možnost skórovat, což by mohlo klidně celé utkání rozhodnout. Herní projev měli sice o trochu výraznější hráči z Bohdanče, jejich hezká kombinační hra se však povětšinou zastavila poblíž svitavského pokutového území, kde velice dobře pracovala právě domácí obrana. Přestože pár slibných náznaků na gólovou příležitost v průběhu prvního dějství přece jenom přišlo, žádnou z nich nedokázali hráči přetavit ve vstřelenou branku a první polovina tohoto důležitého utkání tak skončila bez branek. 

 

Druhá půle rozhodla.

Ve druhém poločase se odehrálo všechno podstatné. Tempo hry sice nadále udávali spíše hostující hráči, k nějakým jasným gólovým šancím to však bohužel pro ně nevedlo. Místo toho se začali trefovat produktivní domácí fotbalisti. V 53. minutě přichystal po rychlém protiútoku velezkušený Ivo Svoboda naprosto ideální střeleckou příležitost pro velmi dobře naběhnutého Víta Ehrenbergera. Ten se z prvního doteku krásně opřel do balónu a přesnou ranou na zadní tyč nedal brankáři Lázní Bohdaneč sebemenší šanci. Domácí se tedy krátce po začátku druhé půle dostali do jednogólového vedení a výrazně se tak přiblížili velmi dobrému výsledku. Následně ale přišla dost možná největší šance v celém utkání i pro hosty. Richard Klouda však nejdříve nevyzrál na svitavského Cabala v bráně a do dorážky Vojtěcha Kakrdy se nešťastně přimotal jeden z jeho spoluhráčů. Lázně Bohdaneč tedy vyrovnat nedokázaly a místo toho přišel druhý trest na opačné straně. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby využili domácí dalšího rychlého protiútoku do otevřené bohdanečské obrany. Ivo Svoboda se opět vyznamenal v roli nahrávače, když krásně přichystal balón připravenému Janu Palatkovi, který se z prvního doteku trefil přesně na přední tyč hostující branky. Gólman Lázní Bohdaneč se nestihl včas dostat na zem a tvrdou ránu tak mimo tři tyče nedokázal vytěsnit. Domácí si tedy touto brankou definitivně upevnili velmi cenné domácí vítězství a po dobrém výkonu si vysloužili velice důležité tři body.



Ohlasy k zápasu


TJ Svitavy
Vedoucí mužstva Oldřich Palla: Naštěstí jsme se tentokrát oprostili od našich tradičních zbytečných chyb a celé utkání nám vydržela potřebná koncentrace. Hosté sice byli v poli techničtější a kombinačně vyspělejší, ale ke gólovému konci se dvě akce povedlo dotáhnout pouze nám. U obou byl Ivo Svoboda, který se ze střelce proměnil v nahrávače. První branka padla po jeho spolupráci s Ehrenbergerem, před druhou si vyměnil míč s Válkem a potom přesnou přihrávkou oslovil Palatku, který se trefil pěkně k tyči. Mezitím měli svoji největší příležitosti také hosté zásluhou dvojice Klouda – Kakrda, první střelu kryl Cabal a do dorážky se druhému jmenovanému namotal spoluhráč. Je to velice cenné vítězství proti dobrému soupeři a bylo by skvělé ho potvrdit také v závěrečném podzimním duelu s Českou Třebovou.

SK Lázně Bohdaneč
Sekretář SK Lázně Bohdaneč Tomáš Jupa: Zápas jsme si prohráli sami. I když jsme byli v poli mírně lepším týmem, hráli jsme jen po vápno. Domácí naší první chybu okamžitě potrestali a šli do vedení. Vrhli jsme všechny síly do útoku, ale náš nedůraz v koncovce je neuvěřitelný. V závěru domácí vpadli do naší otevřené obrany a uzavřeli skóre.



Sestavy


TJ Svitavy
T. Cabal [-] - J. Novák [-] , I. Svoboda [-] (88. R. Kuda [-] ) , V. Ehrenberger [-] (84. K. Pikovský [-] ) , J. Palatka [-] , M. Čížek [-] , D. Svoboda [-] (68. J. Válek [-] ) , M. Brázda [-] , M. Horák [-] , J. Chlup [-] , M. Czehowský [-]

SK Lázně Bohdaneč
J. Šváb [-] - R. Klouda [-] (76. T. Virt [-] ) , M. Hundák [-] , V. Kakrda [-] (57. O. Norek [-] ) , P. Kárský [-] (80. F. Ludvíček [-] ) , P. Břeň [-] , V. Kejmar [-] , V. Sadílek [-] (57. F. Panchártek [-] ) , L. Flekr [-] , L. Nepivoda [-] (85. J. Uhlíř [-] ) , J. Koblížek [-]

ŽK: 44. J. Chlup , 80. J. Novák - 18. L. Flekr , 54. V. Kejmar , 76. R. Klouda .
Počet diváků: 113. Rozhodčí: DOSKOČIL Radim - JUREČEK Michal, ILNYTSKA Marta.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2022 12:10

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 17:01

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 10:44

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 19:12

Tip experta: výhra domácích