J. Beran 28.
1:5
(1:4)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.10.2022 14:30

12.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Libišany opět zvítězily velmi přesvědčivým způsobem


Branky


28. J. Beran - 12. Z. Chmelík , 27. Z. Chmelík , 35. L. Kraják , 39. D. Sokol (vl.) , 81. Z. Chmelík
6

Hosté z Libišan do jednoznačně prokázali jasnou roli favorita a výsledkem 5:1 rozstřílely poslední Moravany. V tomto utkání zářil libišanský Zdeněk Chmelík, který si připsal hattrick a tučným písmem se tak podepsal pod vysokou výhru svého týmu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V neděli 23.10.2022 se proti sobě v rámci 12. kola krajského přeboru postavily dva celky z opačných koutů průběžné tabulky. Poslední Moravany hostily lídra soutěže z Libišan. Libišany v minulém kole deklasovaly osmi góly bezmocného soupeře z Lanškrouna a jejich sebevědomí tak bylo bez pochyb velmi vysoké. Na druhé straně Moravany se zatím trápí. Z poledních pěti utkání dokázaly získat jeden jediný bod za remízu proti České Třebové a na předposlední Choceň tak před tímto duelem ztrácely už tři body. Přestože tedy domácí celek čekala obrovsky těžká práce, bylo již více než důležité, pokusit se získat alespoň jeden remízový bod, díky kterému by se Moravany opět částečně dotáhly na předposlední celek tabulky.

 

Pět gólů v první půli

Hosté z Libišan vstoupili již tradičně do utkání velmi dobře a svého soupeře začali rychle dostávat pod tlak. Neuplynula ani čtvrt hodinka hry a Libišany už mohly slavit rychlé jednogólové vedení. Ve 12. minutě se trochu se štěstím po odrazu od jednoho z bránících hráčů dostal do jasné gólové příležitosti Zdeněk Chmelík a svojí šancí nepohrdnul. Z bezprostřední blízkosti pohotově přehodil vybíhajícího brankáře a poslal tak svůj tým do brzkého vedení. Ve 27. minutě mohli hosté slavit již podruhé. Libišany sehrály velmi dobře svůj rohový kop, který jeden z hostujících hráčů po přetaženém centru ještě vrátil před bránu. Tam se k hlavičce velmi odvážně prosadil opět Zdeněk Chmelík a nechytatelnou ranou nedal moravanskému brankáři žádnou šanci k zákroku. Libišany se tedy krátce před uplynutím půl hodinky hry dostaly již do dvougólového vedení a utkání tak měly jasně ve svých rukou. Domácí Moravany ale odmítaly dát svoji kůži zadarmo. Pouhou minutu po inkasované brance se nadechly k odporu a kontaktní brankou se dostaly zpět do zápasu. Ve 28. minutě dostali domácí možnost standartní situace z poměrně nadějné pozice. Dalekonosnou střelu z přímého kopu nedokázal libišanský brankář udržet v rukavicích, míč vyrazil pouze kousek před sebe a při následném uklouznutí již neměl šanci reagovat na dorážku moravanského Jiřího Berana, který svojí brankou opět vrátil svému týmu alespoň částečnou naději na dobrý výsledek. Hosté se ale tímto gólem nenechali ani trochu zaskočit a nadále pokračovali ve své typické hře. Už ve 35. minutě vrátil Lukáš Kraják svému týmu zpět dvougólový náskok. Libišanskému kapitánovi se podařilo krásně prosadit přes bránícího záložníka Moravan, vyvedl si balón před pokutové území domácích a tvrdou přízemní střelou procedil míč přes brankáře moravanského celku. Hosté se tak opět výsledkové odpoutali od svého soupeře. No a pár minut před koncem první půle bylo pro domácí tým ještě hůře. Moravanský David Sokol si totiž ve 39. minutě velmi nešťastně srazil míč až za záda svého gólmana a nabídl tak svému soupeři ještě výraznější vedení, což už se dalo opravdu jen těžko dohánět. Libišany si tedy v průběhu prvním 45 minut vypracovaly jasné vedení 4:1 a na poločasovou přestávkou tak mohli hostující hráči odcházet velice spokojeni.

 

Druhá půle již žádnou změnu nepřinesla.

Ve druhé půli už bylo celé utkání více méně rozhodnuto a příliš zajímavou podívanou nám tak druhá polovina tohoto zápasu nepřinesla. Jediné, co stojí za zmínku je pravděpodobně 81. minuta, a tedy estetická úprava skóre, o kterou se postaral Zdeněk Chmelík, který si tak touto brankou zároveň připsal nevídaný úspěch v podobě hattricku. Hosté si tedy toto utkání s velkým přehledem pohlídali a po výsledku 5:1 si zaslouženě dokráčeli pro cenné vítězství, které jim nadále zajišťuje vedoucí příčku krajského přeboru.

 

Pozvánka na příští kolo

Příští týden budou vedoucí Libišany hostit soupeře z Pardubiček. Pardubičky mají na svém kontě dvě prohry v řadě a čeká je tak velmi nelehké utkání proti prvnímu celku soutěže. Poslední Moravany se zase pojedou poprat o další důležité body do Přelouče, což by mohlo být jedno z utkání, kde by se Moravany mohly pokusit o alespoň nějaké body. Přelouč totiž také jistou dobu strávila na posledním místě tabulky a mohlo by se tedy jednat o poměrně vyrovnaný zápas.   



Sestavy


TJ Sokol Moravany
M. Branda [-] - J. Hurta [-] , D. Sokol [-] , D. Teplý [-] (74. R. Šafránek [-] ) , P. Formánek [-] , J. Beran [-] , D. Kosina [-] (81. A. Hájek [-] ) , V. Novák [-] (77. F. Marel [-] ) , M. Knotek [-] , M. Lukas [-] (56. A. Záleský [-] ) , J. Lukas [-]

FC Libišany
D. Šimon [-] - D. Šibal [-] (74. S. Kovaliv [-] ) , A. Machala [-] (56. J. Říha [-] ) , R. Ottmar [-] , R. Horyna [-] , L. Kraják [-] , O. Kraják [-] , Z. Chmelík [-] , P. Motyčka [-] , Z. Semelka [-] , T. Kirchner [-]

ŽK: 35. J. Beran , 46. J. Lukas , 48. M. Lukas , 86. J. Hurta , 87. A. Hájek - 51. A. Machala , 66. D. Šibal .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: Štěrba Jaroslav - ŠLOR Robert, FLÍDR Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2022 13:33

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 14:19

Tip experta: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 11:05

Tip: výhra hostů