1:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2022 15:00

10.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Svitavy vyloupily Vysoké Mýto


Branky


7

Rezerva Vysokého Mýta nezvládla utkání se Svitavami a po výsledku 1:2 si tak odvezli všechny body hosté ze Svitav. Svitavští si svoji výhru zařídili během pouhých třech minut, kdy vstřelili dva rychlé góly a rozhodli tak o celém osudu utkání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V sobotu 8.10.2022 přivítalo vysokomýtské béčko na svém domácím hřišti nepříjemného soupeře ze Svitav. Domácí mužstvo neoplývalo zrovna nejlepší formou, když hned ve dvou posledních utkáních nedokázalo ani jednou bodovat. Za to Svitavy své poslední domácí utkání zvládly naprosto s přehledem, když jednoznačným výsledkem a v početní nevýhodě jasně přehrály celek Pardubiček. Oba týmy navíc v průběžném pořadí dělily pouhé dva body a dalo se tak očekávat poměrně vyrovnané utkání.  

 

Bezbranková první půle

Domácí Vysoké Mýto nastoupilo do utkání v poměrně silné sestavě, která byla ještě posílena několika zvučnými jmény, figurujícími v sestavě divizního A-týmu. Ani to ale domácímu mužstvu nepomohlo k tomu, aby svého soupeře nějak výrazně přehrálo a bylo tak k vidění poměrně vyrovnané utkání. Hosté ze Svitav ale měli přece jenom o trochu více ze hry a několikrát nebezpečně zahrozili po standartních situacích. I přes územní převahu a více střeleckých pokusů se ale svitavským v průběhu prvních pětačtyřiceti minut skórovat nepodařilo a obě mužstva tak odcházela na poločasovou přestávku za bezbrankového stavu 0:0.  

 

Druhý poločas rozhodnul.

Krátce po začátku druhého dějství byla k vidění první branka tohoto utkání. Postarali se o ni hosté, konkrétně proslulý svitavský kanonýr, Ivo Svoboda. Ten se v 55. minutě po velmi povedené kombinaci dostal do jasné gólové příležitosti a přízemní ranou zkušeně prostřelil vybíhajícího gólmana Vysokého Mýta. Svitavy se tak zaslouženě dostaly do jednogólového vedení, ale ze svého nasazení následně ani trochu neubraly. Spíše naopak. O pouhé tři minuty později totiž došlo k navýšení skóre již na 2:0. Hostující Michal Brázda se po rohovém kopu odvážně prosadil na přední tyči a zařídil tak svému celku dvougólový náskok. Během tří minut se tedy herní převaha hostů přetavila v poměrně klidné vedení a domácímu Vysokému Mýtu nezbývalo, než pořádně zabrat a zkusit s nepříznivým vývojem utkání něco udělat. Přesně tak se také stalo a domácí se vrhli všemi silami do útoku. Za tuto snahu přišla velmi rychlá odměna, když se už v 63. minutě vysokomýtský Tomáš Vopršálek z hranice vápna krásně opřel do balónu a nekompromisní ranou překonal bezmocného brankáře Svitav. Domácí se tak opět dostali na rozdíl jediné branky a vyrovnán rázem viselo ve vzduchu. Hostující obrana však pracovala velice zodpovědně a odmítala ztratit své průběžné vedení. I přes slušný tlak v závěru utkání se tak již domácím fotbalistům skórovat nepodařilo a hosté ze Svitav si po velmi dobrém výkonu dokráčeli pro zasloužené vítězství a důležité tři body z venkovního utkání.



Ohlasy k zápasu


SK Vysoké Mýto B
Trenér František Dvořák st. pro domácí web: V poli jsme odehráli vyrovnané utkání, ale Svitavy byly lepší v útočné fázi, kde byly aktivnější, kvalitnější v kombinaci, vytvořily si množství standardních situací, My jsme sice hráli dobře organizovaně v obraně, jenže přechodová fáze trochu drhla a vepředu se nám nedařilo udržet míč. Po bezgólovém poločase jsme inkasovali od Ivoše Svobody, který svoji možnost zkušeně proměnil. Vzápětí přišel druhý gól v naší síti, potom korigoval neúnavný Vopršálek a hnali jsme se za vyrovnáním. Chyběla nám ovšem potřebná kvalita, takže nebylo souzeno vstřelit druhou branku. Byla také znát fyzická únava, byl to čtvrtý zápas za dva týdny a to se v našem složení musí projevit.

TJ Svitavy
Vedoucí mužstva Oldřich Palla pro domácí web: Soupeře jsme měli srazit v prvním poločase, kdy jsme měli slušný nástup do zápasu, ale naše střelecké pokusy létaly převážně mimo branku. Zlom přinesla vydařená pasáž po změně stran. Nejprve utekl Tůma a dal do strany pěkný míč Svobodovi, který se z úhlu trefil přesně podél gólmana. O chvíli později rozehrál střelec úvodní branky roh, na přední tyči se prosadil Brázda a bylo to 2:0. Domácí snížili, když se nám nepovedlo odvrátit po trestném kopu balon z vlastní šestnáctky a ke střele se dostal Vopršálek. Závěr jsme naštěstí ustáli bez dalších chyb, soupeř se dostal snad pouze ke dvěma střeleckým pokusům Ráliše. Tří bodů z venku si určitě ceníme, nicméně fotbal to byl převážně plný osobních soubojů s minimem zajímavějších akcí a pro diváky ke koukání moc nebyl.



Sestavy


SK Vysoké Mýto B
P. Spálenka [-] - T. Sedlák [-] (77. M. Kavka [-] ) , D. Ráliš [-] , M. Chadima [-] , J. Dvořák [-] (46. J. Prušek [-] ) , T. Vopršálek [-] , V. Hájek [-] , J. Hájek [-] , M. Fišer [-] , M. Žák [-] , V. Škrabal [-]

TJ Svitavy
T. Polák [-] - M. Czehowský [-] , I. Svoboda [-] , F. Čížek [-] , J. Palatka [-] , J. Tůma [-] , D. Svoboda [-] (79. J. Válek [-] ) , M. Brázda [-] , M. Horák [-] , J. Chlup [-] , M. Čížek [-]

ŽK: 41. M. Brázda .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: DOSKOČIL Radim - JUREČEK Michal, ILNYTSKA Marta.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tomáš Koukola

Expert: Lukáš Koukola
Tip experta: remíza

Tohle bude velmi vyrovnané. Očekávám remízu.

Tip: výhra hostů