4:2
(3:1)
21. D. Čada
85. M. Hejcman (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.08.2022 17:00

3.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Svitavy přehrály Přelouč!


Branky


4. I. Svoboda , 16. I. Svoboda , 45. M. Brázda , 72. J. Válek - 21. D. Čada , 85. M. Hejcman (p.)
4

Přelouč nedokázala ani ve třetím kole bodovat a po prohře 4:2 ve Svitavách se tak umístila na děleném posledním místě v průběžném pořadí. Za Svitavy se dvakrát trefil Svoboda a výrazně tak svému týmu pomohl k prvním bodům v letošním ročníku soutěže. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

1. poločas

V neděli 21.8.2022 se odehrálo utkání třetího kola krajského přeboru Pardubického kraje. Domácí Svitavy přivítaly na svém trávníku hosty z Přelouče. Zápas to byl velice důležitý, jelikož ani jeden z obou týmů  nedokázal v prvních dvou kolech ani jednou bodovat. Hrálo se tak o to, kdo se po třetím kole odrazí ze dna a kdo naopak zůstane bez bodů na samém chvostu průbežného pořadí v tabulky. 

 

 

Vynikající svitavská dvacetiminutovka

Úvod utkání vyšel domácím naprosto báječně. Neuběhlo ani pět minut od úvodního hvizdu sudího a Svitavy již mohly slavit brzké vedení. Prosadit se dokázal jeden z nejzkušenějších hráčů celého krajského přeboru, Ivo Svoboda. Ten si po rychlé akci počkal na perfektní balón do vápna z křídelního prostoru a přesnou přízemní  střelou překonal vybihajícího brankáře - 1:0 pro Svitavy. O chvíli později, v 16. minutě se domácí fanoušci mohli radovat podruhé, a to když se opět trefil výborně hrající Svoboda. Tentokrát však zahrála roli i trocha štestí a po odrazu míče od jednoho z bránících hráčů měl Svoboda již jednoduchou práci, když sám zakončoval do téměř odkryté brány. Ani tentokrát se Svoboda nemýlil a poslal tak svůj tým do dvougólového vedení. 

 

 

Brzká odpověď Přelouče

Přelouč však ani po velmi nepříjemném úvodu nesložila zbraně a jen pár minutek po druhém inkasovaném gólu dokázala také udeřit. Ve 21. minutě utkání vstřelil za hosty kontaktní branku David Čada. Ten si naběhl na centrovaný míč do vápna a mezi dvěma svitavskými obránci kupodivu zakončoval úplně sám, přičemž balón bez problému uklidil vedle domácího brankáře, který z bezprostřední blízkosti neměl žádnou šanci na tuto střelu jakkoliv zareagovat. Skóre se tak měnilo na 2:1 a Přelouč byla najednou zpátky ve hře.  

 

Svitavy stihly ještě do konce poločasu své vedení navýšit.

Už to vypadalo, že první půle dopadne těsným vedením domácích a hosté z Přelouče tak budou stále na dosah jediné branky, ale svitavský Michal Brázda byl proti. V samotném závěru prvního dějství se mu totiž podařilo vstřelit gól do šatny a zajistit tak svému týmu do druhého poločasu velmi příjemný dvougólový náskok. Brázda využil milimetrově přesné nahrávky mezi hostujícími beky a se zakončením si hravě poradil. Pravou nohou krásně obstřelil hostujícíjo brankáře střelou na zadní tyč a po velmi povedené akci mohl běžet slavit - 3:1 pro Svitavy. 

2. poločas

Druhý poločas již příliš nezměnil. 

Ve druhé půli již Svitavy zkušeně a sebevědomě kontrolovaly hru. Přestože v průběhu druhé poloviny byly k vidění ještě další dvě gólové situace, po celou dobu všechno spělo k tomu, že již domácí celek neponechá nic náhodě a velmi cenné vítězství si ustráží až do samotného konce zápasu. V 72. minutě nejprve svitavský křídelník Jakub Válek po kvalitně zahraném rohovém kopu zvýšil gólový rozdíl dokonce na 3 branky a upravil tak průběžné skóre na 4:1 ve prospěch domácích. Hosté z Přelouče se však odmítali vzdát a zbytek zápasu odevzdat svému soupeři. Důkazem toho byla sice již jen estetická úprava Michala Hejcmana, která přestože už příliš neznamenala, alespoň vyjádřila bojovnost a nezlomný duch přeloučského týmu. Hejcman dokázal snížit z pokutového kopu, když tvrdou ranou pozemi k tyči překonal brankáře. Následně už se v utkání nic důležitého nestalo a Svitavy si tak především po velmi kvalitním a efektivním prvním poločase dokráčely pro obrovsky cenné první vítězství, o které se velkým dílem zasloužil střelec úvodních dvou branek Ivo Svoboda. Za to Přelouč potřetí v řadě nezískala ani bod a jejich trápení tak ani po třetím kole stále nekončí. Uvidíme však, zda se situace nezmění již o týden později při přiležitosti dalšího kola krajského přeboru. 

 

Pozvánka na příští kolo

V sobotu 27.8.2022 se svitavský výběr utká s nedalekými soupeři z Chocně a jistě bude chtít na prvním vítězství navázat ziskem alespoň jednoho bodu za remízu z venkovního hřiště. Na druhé straně Přelouč se určitě bude snažit o odražení ze dna a v domácím prostředí bude chtít překvapit proti kvalitnímu celku České Třebové.   

 

 



Sestavy


TJ Svitavy
O. Slaný [-] - J. Novák [-] , I. Svoboda [-] , K. Pikovský [-] (66. J. Palatka [-] ) , F. Čížek [-] , D. Svoboda [-] (85. M. Vacek [-] ) , D. Veselský [-] , M. Brázda [-] (82. M. Horák [-] ) , J. Chlup [-] (66. J. Válek [-] ) , M. Czehowský [-] , J. Tůma [-]

FK Přelouč
J. Šutovec [-] - V. Vančura [-] , M. Pištora [-] , L. Machačný [-] (75. V. Rokyta [-] ) , M. Březina [-] , M. Hejcman [-] , D. Oliva [-] (50. F. Koch [-] ) , D. Čada [-] , V. Voženílek [-] , L. Voženílek [-] , T. Lipavský [-]

ŽK: 26. J. Chlup , 34. J. Novák , 83. J. Tůma - 33. T. Lipavský , 61. L. Machačný .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: Filipi Vojtěch - MORÁVEK David, ŠKORPÍK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Koukola

Expert: Lukáš Koukola
Tip experta: výhra domácích

V domácím prostředí si pohlídají zisk tří bodů Svitavy.

Tip: výhra domácích