Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.08.2022 17:00

2.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Divočina mezi Věřňovicemi a Oldřichovicemi skončila remízou


21

Zřejmě před utkáním nejatraktivnější duel se očekával v rámci 1.kola 1.B třídy sk.C v neděli ve Věřňovicích, kam zavítaly Oldřichovice. Vzhledem k loňskému postavení v tabulce a stoupajícím výkonům oldřichovického celku zejména v jarní části se očekával vícenež vyrovnaný souboj dvou týmů, které pod taktovkou svých trenérů, jsou schopni plnit pokyny do nejmenších detailů. V loňské sezoně oba celky patřily defenzivně k tomu nejlepšímu, co naše 1.B třída sk.C nabízela. Jarní vzájemný souboj hraný v Oldřichovicích vyzněl lépe pro dnes domácí Věřňovice (1:2), a tak oldřichovičtí, měli rozhodně co vracet. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bleskový úder posadil oldřichovické na koně

Trenér domácích Martin Kubiš z kádru složeného pro nadcházející ročník postrádal prakticky jen dlouhodobě zraněného Gornioka a Swaczynu, který ovšem nebude k dispozici po celý podzim. Hostující trenér Miloš Koloničný naopak nemohl počítat se špílmachrem Lukášem Mendrokem a střelcem Radkem Janečkem, navíc se při rozcvičení zranil i Marek Machala. Nicméně už pro první duel mohl využít nových akvizic Daniela Očadlíka, Petra Novotného a Jakuba Walka. Jak se později ukázalo, všichni tito hráči měli na výsledku utkání zásadní podíl. 

 

Start sezóny jako ze snů prožili svěřenci trenéra Koloničného, když už po pár vteřinách hry otevřel skóre Novotný a poslal svůj celek do vedení 0:1. Nová ofenzivní posila se tedy dlouho sehrávat nemusela. Ve 12.minutě se přihlásili o slovo i další dvě nové tváře v oldřichovických barvách. Očadlík vyzval kolmicí Jakuba Walka ke skórování, a ten se nemýlil 0:2.

 

V 19.minutě byli domácí zralí na ručník a odchod do kabin, protože zde byl opět aktivní Novotný, který nepohrdl precizní přihrávkou od Jakuba Walka a zvýšil už na 0:3 pro hosty. Chvíli po rozehrávce přišla dekoncentrace v zadních řadách oldřichovických, kteří hned o minutu později dokázali zkorigovat poločasové skóre na 1:3 zásluhou Wojtase. Ten využil přihrávku pod sebe od Matěje Kubiše a prostřelil zblízka Bašandu. 

 

Novotný byl i ve zbytku poločasu při chuti a výsledkem toho byla prozatím nastřelená tyč. Domácí celek se už zřejmě viděl v kabinách na poločasové přestávce, když v samotném závěru opět zafungovala spolupráce nových akvizic Očadlíka a Novotného na výbornou a druhý jmenovaný vsítil svou druhou branku v utkání a poločasové skóre upravil na pro domácí hrozivých 1:4.

Z domácí kabiny přišel jiný tým

Do druhé půle po bouřce v kabině domácích vykročilo vyměněné věřňovické mužstvo. Hosté, vědomi si svého náskoku z první půle zaspali úvodní minuty druhé pětačtyřicetiminutovky. 

Po 4 odehraných minutách se po dostal po přihrávce Wojtase do úniku Chalkidis a snížil skóre na 2:4. Ten samý hráč byl v objetí spoluhráčů i za chvíli. Za dvě minuty dostřelil svou brankou věřňovické na kontakt. Psala se pouhá 51.minuta uktání a na tabuli svítilo skóre 3:4, protože Chalkidis nepohrdl lobem J.Kubiše za obranu a levačkou k tyči se většinou nemýlí. Domácí celek byl od úvodu poločasu v laufu a obraz hry se v porovnání s ofenzivním galapředstavením tria Očadlík - Walek - Novotný diametrálně změnil a hostující celek se povětšinou jen bránil. 

Nastalo tedy velké dobývání Bašandovy brány, které přineslo pro domácí kýžené bodové ovoce až v 82.minutě, kdy se prosadil Čerešňa po rohovém kopu a srovnal skóre na 4:4.

 

Domácí celek, tak po hrůzných úvodních 45 minutách nové sezóny vydřel zřejmě cenný bod za remízu 4:4.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Dolní Lutyně - Věřňovice
Jakub Kubiš: První poločas se nám vůbec nepovedl, tolik hrubých chyb jsme neudělali snad za celou letní přípravu, asi jsme si to schovávali do prvního mistráku. Hosté proměnili vše, co jsme jim nabídli a navíc trefili tyčku. Ve druhé půli se nám povedlo dvěma slepenými góly snížit a dostat se na dostřel. Hráli jsme v úplně jiném nasazení a po vyrovnání jsme nakonec ještě sahali po třech bodech. Vzhledem ke katastrofě v první půli bod berem.

TJ Oldřichovice
Miloš Koloničný - trenér: Jak kdysi dávno řekl trenér Pospíchal ,,Fotbal nemá logiku!!!" Když vedete ve 20. min. 0:3 a v poločase 1:4 tak by jste toto utkání neměli prohrát ani remizovat. V poločasové přestávce jsem hráče nabádal k ostražitosti,ale bohužel někteří si to nevzali k srdci a totálně propadli takticky! V úvodu druhého poločasu jsme během dvou minut dvakrát inkasovali a malér byl na světě. Prostřídali jsme a trochu to zklidnili,ale přesto jsme osm minut před koncem dostali gól na 4:4 a nakonec byli rádi za bod!!



Sestavy


TJ Sokol Dolní Lutyně - Věřňovice
V. Ferenc [-] - R. Lobodinský [-] , N. Chalkidis [-] , K. Lubojacki [-] , M. Kubiš [-] (74. F. Hruška [-] ) - D. Čopík [-] , J. Vondrák [-] (46. J. Ganobčík [-] ) , J. Vlček [-] , L. Koník [-] (46. J. Čerešňa [-] ) , J. Wojtas [-] - J. Kubiš [-] -

TJ Oldřichovice
P. Bašanda [-] - J. Cienciala [-] (74. M. Walek [-] ) , M. Niemiec [-] , T. Kisza [-] (60. M. Mendrok [-] ) , T. Vlachovič [-] - M. Samek [-] , O. Zoubek [-] , D. Očadlík [-] (77. M. Huťka [-] ) , J. Walek [-] - M. Godfryd [-] (60. F. Fryda [-] ) , P. Novotný [-] (77. J. Jakeš [-] ) -

ŽK: 24. D. Čopík , 25. M. Kubiš - 27. P. Novotný , 54. T. Kisza , 81. M. Samek , 85. T. Vlachovič .
Místo: Věřňovice. Počet diváků: 142. Rozhodčí: Matula Sebastián  - KLEČACKÝ Marek, STANKOV Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jakub Hradil

Expert: Martin Sobek
Tip experta: výhra domácích

Tipuji vyrovnaný zápas, který lépe zvládnou domácí.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích