2:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.09.2022 16:00

5.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žďár přetlačil Třebíč


Branky


21

Hosté po půli vedli, ale domácí otočili skóre během třech minut.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté po půli vedli

 

Zápas začal z obou stran opatrně a prvních 15 minut jsme neviděli žádný náznak gólové šance. Poté se hra začala pomalu stupňovat a až do konce zápasu se hrál dobrý fotbal. Asi ve 22. si vyžádal ošetření Havlík, a tak domácí hráli pár minut v oslabení. I přesto si dokázali vytvořit prozatím největší šanci, když po pravé straně utekl Štursa a centroval na zadní tyč, kde byl osamocený Viliš, který ale netrefil míč ideálně. Hosté velmi rychle rozehráli a provedli rychlý brejk po levé straně, přihrávku si ve vápně našel Koníř a střelou na zadní tyč překonal Šenkýře. Třebíč se tedy ujala vedení 1:0 a opět se potvrdilo, jak často ve fotbale platí pravidlo nedáš – dostaneš. O pár minut později měli hosté další šanci po rohovém kopu, ale domácí obrana tentokrát stihla včas reagovat. Domácí se snažili hrát po křídlech, ale selhávali ve finální přihrávce, kdy si s většinou míčů dokázali poradit stopeři či dobře postavený Beer. Další větší příležitost nepřišla a hosté si tak nesli do kabin jednobrankový náskok.

 

Domácí po přestávce otočili

 

Druhá půle začala z domácí strany velice aktivně. Třebíčští se oproti první půlce spíše zatáhli a vyčkávali. Ihned přišla první větší šance, Štursa si vyměnil míč se Slámou, který ho vyslal do běhu a Štursa se po pravé straně dostal až do vápna, ale Beer střelu vyrazil na roh. Následovaly další šance a jeden rohový kop za druhým, po jednom z nich se ve vápně uvolnil Peňáz, ale Beer byl opět připravený a střelu vyrazil. Spustil se prudký déšť a na mokrém hřišti se začalo hrát obtížněji, ale i tak domácí nepřestávali v tlaku a vytvářeli si další šance. Jedna z nich přišla z přímého kopu z levé strany, Peňáz našel na hranici šestnáctky osamoceného Kulhánka a ten z prvního dotyku vyslal prudkou ránu, která skončila jen těsně vedle levé tyče. Za pár minut se však konečně mohli radovat ze zaslouženého vyrovnání. V 74. minutě rozehráli roh, který sice odrazila hostující obrana, avšak u míče byl první Kulhánek a jeho prudká rána z prvního dotyku zpoza vápna zapadla do pravého horního rohu brány a Beer se po střele stačil jen ohlédnout – 1:1. Vstřelený gól žďárské fotbalisty ještě víc nakopnul a chtěli zápas otočit na svoji stranu, a to se podařilo hned za tři minuty. Při úniku po pravé straně byla rozhodčím přerušena hra po srážce dvou hráčů, po kontrole, zda jsou oba v pořádku, byl míč rozhodčího vrácen domácím, Peňáz neváhal a ihned poslal křižný centr za obranu na Bureše, který si míč krásně převzal, pronikl do vápna a vyslal střelu na zadní tyč, která Beerovi na mokrém terénu proklouzla pod tělem a skončila v síti – 2:1. Hostům nezbývalo nic jiného než hrát více otevřený fotbal a za pár minut mohlo přijít vyrovnání, když po levé straně utekl do vápna jeden z jejich útočníků, Šenkýř byl však připraven a zachránil svůj tým. I domácím se naskytovali další příležitosti do otevřené obrany, ale žádný brejk již nedokázali využít. Poslední šance Třebíče přišla pár minut před koncem, ale jejich pokusu o vstřelení branky dokázal opět zabránit Šenkýř a další změny stavu jsme se tak už nedočkali.

 



Ohlasy k zápasu


FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
Zdeněk Peňáz (hráč): Byl to velice náročný zápas, a když přišel liják, tak to bylo pro všechny o to těžší. Mám velikou radost, jak jsme se s tím dokázali popasovat a zápas vyhrát. Jsem za všechny kluky moc rád a věřím, že i pro diváky, to byla skvělá podívaná.




Sestavy


FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
J. Šenkýř [-] - M. Pelikán [-] , D. Kulhánek [-] , M. Přibyl [-] (46. Z. Peňáz [-] ) , P. Viliš [-] (77. J. Osmík [-] ) , M. Zažímal [-] , M. Bureš [-] , R. Štursa [-] , P. Machatka [-] , J. Havlík [-] (26. B. Sláma [-] ) , T. Peňáz [-]

HFK Třebíč B
M. Beer [-] - R. Durda [-] (64. L. Meczl [-] ) , M. Sáček [-] , S. Renát [-] , M. Rygl [-] , I. Koníř [-] , T. Staněk [-] , P. Florián [-] , J. Uličný [-] , A. Suchna [-] , T. Hrbáček [-]

ŽK: 69. Z. Peňáz - 67. S. Renát , 73. T. Staněk .
Počet diváků: 28. Rozhodčí: HÁNA Samuel - SOUKUPOVÁ Věra, LANDSMAN David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Martin Mužátko

Expert: Jan Hladík
Tip experta: výhra domácích

Žďár zatím soutěží letí prakticky bez zaváhání. Očekávám, že si pohlídá i tento zápas a těsným rozdílem zvítězí.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích