V. Novák 11.
M. Čížek 19. (vl.)
M. Čížek 27. (vl.)
V. Novák 47.
4:1
(3:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.09.2022 15:30

8.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Moravany přestřílely hosty ze Svitav


Branky


11. V. Novák , 19. M. Čížek (vl.) , 27. M. Čížek (vl.) , 47. V. Novák - 29. J. Palatka
5

Domácí Moravany dokázaly podruhé v sezóně zvítězit, když díky čtyřem vstřeleným gólům poměrně jednoznačně porazily Svitavy. Velky podíl na tom však měl nešťastník hostujícího týmu, Michal Čížek, který si vstřelil hned dva vlastní góly a výrazně tak svému soupeři přispěl k této důležité výhře. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Osmé kolo krajského přeboru ním nabídlo další zajímavé utkání, ve kterém se proti sobě v sobotu 24.9.2022 postavily domácí Moravany a hosté ze Svitav. Za většího favorita tohoto zápasu byli určitě více považováni hosté, kteří se před tímto utkáním pohybovali v horní polovině tabulky, zatímco domácí Moravany se s pouhými čtyřmi body krčily na samém dně průběžného pořadí soutěže. Moravany však v posledním domácím utkáním dokázali přehrát silnou Moravskou Třebovou a dalo se tak očekávat, že by i tentokrát svého favorizovaného soupeře mohly výrazně potrápit. 

 

První půle přinesla hned čtyři branky. 

Přestože se asi očekávalo, že hosté budou od začátku utkání udávat tempo hry a vytvářet na svého soupeře tlak, výsledkově se utkání vyvíjelo naprosto odlišně. Již v 11. minutě se dokázal za domácí Moravany prosadit aktivní záložník Vít Novák a poslal tak svůj tým do velmi důležitého a rychlého vedení. V 19. minutě následovala pro hostující Svitavy další nepříjemná a velmi smolná rána. Svitavský kapitán Michal Čížek se dostal po autovém vhazování pod tlak domácího útočníka, od svých výše postavených spoluhráčů neměl dostatečnou nabídku a míč tak poslal zpátky svému brankáři. Ten chtěl z prvního dotyku míč odkopnout co nejdál od vlastní brány, ale balón k jeho smůle přejel přes drn a přesně v moment odkopu svitavského gólmana přeskočil přes jeho nohu. Přestože se hostující brankář ještě ze všech sil snažil, míč už nestihl před brankovou čárou zastavit a i vinou velmi agresivně dotírajícího moravanského útočníka se tak balón dokutálel až do svitavské branky - 2:0 pro domácí. Většina by asi řekla, že hosty už nemůže v utkání potkat více smůly, ale opak byl pravdou. Ve 25. minutě nejprve musel kvůli zranění střídat hostující brankář Cabal a nahradil ho tak mladičký brankář Tomáš Polák. No a o dvě minuty později si asi největší smolař tohoto utkání, Michal Čížek, podruhé v zápase nešťastně vstřelil vlastní gól a poslal tak domácí celek již do třígólového vedení. Přestože hosté zažívali opravdu hororový první poločas, ve 29. minutě se díky Janu Palatkovi zmohli alespoň ke zkorigování průběžného skóre, kdy se Palatka dokázal dobře prosadit a snížil tak vedení svého soupeře na "pouhých" 3:1. Jelikož do konce první půle již žádná další branka nepadla, tak si domácí z prvních 45 minut odnesli poměrně komfortní dvougólové vedení a hosté naopak asi jeden z nejhorších a nejsmolnějších poločasů svých fotbalových kariér.   

 

Druhá půle zvrat nenabídla. 

Přestože z hostů byla po smolném prvním poločasu cítit chuť po jakémkoliv zdramatizování utkání, domácí Moravany si zápas zkušeně hlídaly a navíc se sami tlačily do brankových příležitostí. Odhodlanost hostů navíc dokázali domácí fotbalisti opět výrazně nalomit už dvě minuty po zahájení druhé půle. Svitavský obránce si nedokázal poradit s dlouhým nákopem z pravé strany hřiště, když svoji nedůraznou hlavičkou jenom nastřelil moravanského útočníka vedle sebe. Následně se mu míč trochu zamotal mezi nohy, čehož výborně využil presující Vít Novák, vypíchnul svitavskému stoperovi balón a celkem zadarmo pokračoval sám na hostujícího gólmana. Toho zkušeně přízemní střelou překonal a připsal si tak svoji druhou branku v utkání - 4:1 pro Moravany. Domácí tak po této brzké trefě dokázaly druhý poločas velmi zkušeně dohrát a nedovolily svitavskému soupeři již žádné zdramatizování tohoto utkání. Tento výsledek tak pro domácí celek znamená druhé vítězství v tomto ročníku soutěže a výrazně se tak posunul směrem vzhůru v průběžném pořadí krajského přeboru. Za to Svitavy s takovým výsledkem určitě nepočítaly a budou mít tak o to větší motivaci uspět v dalším utkání, které se odehraje již tuto středu na hřišti týmu z Holic. Naopak Moravany budou k dalšímu zápasu zajíždět do Heřmanova Městce, kde je jistě čeká obrovsky náročné utkání, kde bude mít i remízový bod cenu zlata.  



Sestavy


TJ Sokol Moravany
F. Metelka [-] - J. Beran [-] (91. A. Hájek [-] ) , D. Kosina [-] , V. Novák [-] (81. P. Pinkas [-] ) , D. Teplý [-] (78. J. Richter [-] ) , M. Knotek [-] , P. Formánek [-] , J. Hurta [-] , M. Lukas [-] , J. Lukas [-] , M. Kosina [-] (65. F. Marel [-] )

TJ Svitavy
T. Cabal [-] (25. T. Polák [-] ) - J. Novák [-] , I. Svoboda [-] , K. Pikovský [-] (59. K. Dürr [-] ) , F. Čížek [-] , J. Palatka [-] , M. Čížek [-] , M. Brůna [-] , M. Brázda [-] , M. Czehowský [-] , J. Tůma [-]

ŽK: 36. M. Kosina , 63. D. Teplý , 67. J. Lukas , 82. F. Marel - 24. J. Novák , 86. M. Czehowský .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Martínek Miroslav - JEDLIČKA Martin, VALIHORA Jaromir.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Koukola

Expert: Marek Štegner
Tip experta: výhra hostů

Svitavy po výhře nad Lanškrounem v pohodě zvládnou i toto utkání.

Tip: výhra hostů