3:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.09.2022 15:30

7.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Svitavy prolomily osmiletou šňůru bez vítězství nad Lanškrounem!


Branky


7

Domácí Svitavy po dlouhé době vyzrály na kvalitní celek z Lanškrouna a po výsledku 3:1 ho tak zaslouženě po velmi dlouhé době dokázaly porazit. Hrdinou utkání se stal svitavský Dominik Svoboda, který i přes neproměněnou penaltu dokázal dvakrát skórovat a výrazně se tak podespal pod důležitou výhru svého týmu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Necelé dvě stovky diváků se přišly v neděli odpoledne podívat na utkání sedmého kola krajského přeboru, ve kterém domácí Svitavy hostily velmi nepříjemný a kvalitní celek z nedalekého Lanškrouna. Hosté se před tímto utkáním pohybovali na těch nejvyšších příčkách průběžného pořadí a bylo tak jasné, že domácí svitavské hráče nečekala vůbec jednoduchá práce. Svitavy však zároveň v předchozím utkání proti silným Horním Ředicím nezískaly ani jeden bodík a bylo tak potřeba získat další důležité body a odčinit své předchozí zaváhání.   

 

Vyrovnaná první půle

Hosté z Lanškrouna, kteří v letošním ročníku ještě ani jednou neprohráli, přijeli do Svitav plní sebevědomí a elánu. Úvod utkání jim však nevyšel úplně podle představ, když po půl hodině hry hostující obránce nestihl včas zakřižovat křídelního hráče a nezbylo mu již nic jiného, než svého lépe postaveného protihráče v jasné gólové příležitosti nedovoleně zastavit. Pozorný rozhodčí však tento jasný faul viděl a okamžitě nařídil pokutový kop ve prospěch domácího celku. K míči se postavil velice šikovný střelec Dominik Svoboda, ale jeho pokus dokázal poměrně s přehledem zlikvidovat zkušený brankář Ehrenberger. Místo gólu domácích tak po několika málo minutách přišel trest na druhé straně. Ve 33. minutě se po ideálně zahraném rohovém kopu dokázal na zadní tyči hlavou prosadit důrazný Ondřej Veselý a překonal tak bezmocného gólmana Svitav. Hosté se tedy dostali do jednogólového vedení a už to téměř vypadalo, že tento stav vydrží až do konce první půle. Proti byl ale předchozí hříšník Dominik Svoboda, který v nastaveném čase prvního poločasu dokázal odčinit svoji neproměněnou penaltu, když se krásně v letu položil do vynikajícího centru z pravé strane a před vybíhajícím gólmanem dokázal míč dokonale poslat pod břevno branky hostů. Díky této krásné brance tedy domácí dorovnali skóre utkání a na poločasovou přestávku se do šaten odcházelo za smírného stavu. 

 

Druhá půle patřila domácím. 

Do druhého dějství vstoupili lépe domácí hráči, kteří více drželi míč na svých kopačkách a snažili se udávat tempo hry. V 58. minutě utkání za to také byli náležitě odměněni a to když se podruhé v zápase dokázal trefit aktivní Svoboda. Ten opět využil velmi kvalitního centru a svoji přesně umístěnou hlavičkou nedal brankáři hostů ani nejmenší šanci na to, aby míč jakkoliv zasáhnul. Svoboda tak svými dvěma góly dokázal otočit nepříznivý vývoj a domácí byli rázem ve vedení 2:1. Další velká rána pro hosty přišla v 73. minutě. Lanškrounský Vilém Jílek velmi nevybíravě sestřelil unikajícího svitavského útočníka a po právu tak viděl od hlavního sudího červenou kartu. Hosté tak nadále museli dohánět nepříznivý výsledek bez vyloučeného hráče a jejich naděje na srovnání utkání se tak rázem rapidně snížila. Přestože byla na lanškrounském celku vidět velká chuť a odhodlání po vstřelené brance a zremizování zápasu, domácí již svému soupeři žádnou stoprocentní šanci nenabídli a místo toho dvě minuty před koncem ještě jednou sami udeřili. V 88. minutě se svitavský Michal Brázda ocitnul po krásné dlouhé přihrávce a rychlé kličce z ničeho nic sám před úplně odkrytou brankou. Touto příležitostí Brázda nepohrdnul a v samotném závěru utkání tak svému týmu pojistil velmi cenné tři body z náročného utkání proti doposud neporaženému soupeři. 

 

Pozvánka na příští kolo

Lanškroun bude moci svoji první letošní prohru napravit o týden později v duelu proti České Třebové. Nebude se sice jednat o žádný jednoduchý zápas, ale Lanškroun je na svém domácím hřišti poměrně jistý a bude tak chtít určitě získat plný počet bodů. Na druhé straně Svitavy zavítají příští týden na hřiště do Moravan, které se v letošním soutěžním ročníku zatím trápí a na svém kontě mají pouhé čtyři body. Uvidíme tedy, zda to bude pro Svitavy jednoduchá práce, nebo jestli se Moravany odrazí ze dna a dokáží v domácim prostředí svého soupeře porazit.     



Sestavy


TJ Svitavy
T. Cabal [-] - J. Novák [-] , K. Pikovský [-] (72. J. Válek [-] ) , F. Čížek [-] (87. Š. Mauer [-] ) , J. Palatka [-] (89. M. Ovad [-] ) , M. Čížek [-] , D. Svoboda [-] (80. V. Ehrenberger [-] ) , M. Brázda [-] , J. Chlup [-] , M. Czehowský [-] , J. Tůma [-]

FO Lanškroun
J. Ehrenberger [-] - Š. Kolomý [-] (82. M. Marek [-] ) , F. Ptáček [-] , L. Krejsar [-] (86. F. Fikejs [-] ) , V. Jílek [-] , O. Macháček [-] , D. Smrkal [-] (39. T. Ďuriš [-] ) , J. Ptáček [-] , O. Veselý [-] , M. Pecháček [-] , O. Doležal [-] (68. M. Šabata [-] )

ŽK: 47. M. Pecháček . ČK: 73. V. Jílek .
Počet diváků: 190. Rozhodčí: Zeman Josef - TŮMA Lukáš, JANEČEK Štěpán.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tomáš Koukola

Expert: Ondřej Peleška
Tip experta: remíza

Další velmi nevyzpytatelné utkání. Zde podle mě vítěze nepoznáme.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích