2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.09.2022 15:30

7.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vítězství, které se nerodilo vůbec lehce


Branky


7

Domácí Třemošnice dokázala v sobotním duelu porazit moravanský výběr 2:1. Jednalo se však o opravdu vydřenou výhru, když o osudu utkání rozhodla až branka z 82. minuty, díky které domácí Jiří Šebek urval cenné body ve prospěch svého týmu.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V sobotu 17.9.2022 se na domácím hřišti Třemošnice představil celek z Moravan. Třemošnice dokázala v posledním domácím zápase po výsledku 3:2 senzačně přetlačit velké favority z Horních Ředic a v minulém kole si odvezla velmi cennou remízu ze hřiště nepříjemného Lanškrouna. Na druhé straně Moravany si v dosavadním průběhu sezóny vybojovaly po jedné výhře a jedné remíze pouze čtyři body a před tímto zápasem se tak nacházely na těch nejspodnějších patrech tabulky. Favoritem utkání byli tedy jednoznačně domácí a řada fanoušků zde očekávala poměrně jednoznačné vítězství. 

 

Na první gól jsme si museli počkat. 

Vlivem typického podzimního počasí se hrálo opravdu na velmi složitém, podmáčeném terénu. Hlavně ze začátku utkání se tak jednalo především o boj plný osobních soubojů. Domácí tým si ale přesto dokázal vypracovat jistou převahu a dařilo se mu o trochu více než jeho moravanskému soupeři. Oba týmy si však v průběhu první půle dokázaly vypracovat jednu stoprocentní šanci na otevření gólového účtu tohoto ukání. Ani jednomu se ale jejich tutovko nepovedlo zužitkovat, a tak už všichni přítomní očekávali, že se půjde na poločasovou přestávku za bezbrankové remízy 0:0. S tím se však odmítal smířit domácí Jan Vančura. Ve 44. minutě dostal domácí tým po celkem přísně nařízené penaltě možnost zahrávat pokutový kop. K tomu se postavil Petr Šindelář, ale i kvůli uklouznutí nedokázal dobře umístit míč a gólman si s jeho pokusem s přehledem poradil. Celou situaci ale poctivě dohrál dobíhající Vančura, který svojí přesnou doražkou již moravanského brankáře překonal. Domácí tak v samotném závěru první půle dokázali získat jednogólové vedení a do druhého poločasu se jim tak následně nastupovalo o to lépe.     

 

Napínavý druhý poločas

Kvalitní celek z Moravan však ani po gólu do šatny nic nezabalil a ve druhé půle se osměloval ještě více než v prvním poločasu. Na svého třemošnického soupeře vytvořili moravanští velmi dobrý tlak a dalo se tak očekávat, že velmi pravděpodobně dojde k vyrovnání skóre tohoto utkání. Přesně to se také v 67. minutě stalo. Po hezké kombinační akci se dostal k zakončení teprve patnáctiletý moravanský mladíček, Michal Kosina, který dokázal poměrně bez problémů překonat vyběhnutého gólmana a upravil tak stav utkání na 1:1. Pár minut na to ale přišla pro hosty velmi nepříjemná komplikace. V 74. minutě uviděl po nevybíravém zákroku moravanský kapitán Jaroslav Lukas již druhou žlutou kartu v utkání a musel se tak předčasně odebrat do sprch. Oslabení hosté se sice v následujících minutách ze všech sil snažili ubránit alespoň remízový stav, ale odhodlaní domácí byli proti. Osm minut před koncem základní hrací doby rozhodl o všem důležitém zkušený kanonýr Jiří Šebek. Ten si po dobře zahrané standartní situaci našel ve vzduchu plachtící balón a prudkou hlavičkou prostřelil brankáře Moravan. V 82. minutě se tak domácí dostali do vedení 2:1 a po velmi náročném utkání si tak dokráčeli pro cennou a zároveň vydřenou výhru z domácího prostředí.    



Sestavy


ŽSK Třemošnice
L. Tuček [-] - T. Tomíška [-] (89. V. Petr [-] ) , M. Šindelář [-] , D. Forman [-] , J. Šebek [-] , O. Vančura [-] , J. Vančura [-] , P. Šindelář [-] (90. M. Žďánský [-] ) , M. Kodeš [-] (46. M. Jablečník [-] ) , J. Malý [-] , D. Krška [-]

TJ Sokol Moravany
F. Metelka [-] - P. Pinkas [-] (51. V. Novák [-] ) , J. Richter [-] (56. J. Beran [-] ) , D. Teplý [-] , M. Knotek [-] , P. Formánek [-] , D. Sokol [-] , J. Hurta [-] , M. Lukas [-] , J. Lukas [-] , M. Kosina [-] (72. D. Kosina [-] )

ŽK: 65. D. Krška , 73. M. Šindelář , 90. J. Vančura - 44. D. Teplý , 45. J. Lukas , 82. D. Sokol . ČK: 74. J. Lukas .
Počet diváků: 160. Rozhodčí: Poláček Libor - PEŠEK Martin, BLEŠA Oldřich.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tomáš Koukola

Expert: Ondřej Peleška
Tip experta: výhra domácích

Třemošnice v minulém domácím utkání dokázala porazit favorita z Horních Ředic a myslím si, že zvítězí i tentokrát.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích