Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.09.2022 16:00

6.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Domácí vítězství Chocně


4

Choceň v domácím prostředí vyzrála na nepříjemný tým z Holic a po výsledku 3:2 tak mohla oslavit druhou výhru v letošním soutěžním ročníku. O výsledku zápasu rozhodl již první poločas, ve kterém dokázali choceňští vstřelit hned tři branky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

1. poločas

 

V sobotu 10.9.2022 se na choceňském hřišti odehrálo šesté kolo krajského přeboru Pardubickéko kraje. Hráči domácí Chocně přivítali kvalitní celek z Holic a čekalo nás tak velmi zajímavé utkání, v němž se domácí tým mohl v případě výhry výrazně posunout v průběžném pořadí a bodově "dotáhnout" svého soupeře z Holic.  

 

Dva góly během prvních osmi minut

Uplynulo pouhých osm minut od začátku utkání a už se hned dvakrát stihlo změnit skóre. O první branku se v 6. minutě postaral tým domácích a konkrétně se jednalo o choceňského kapitána Marka Coufala. Ten po dobře zahraném rohovém kopu svědomitě "zavřel" prostor na zadní tyči a míč, který jeho spoluhráč prodloužil právě do tohoto prostoru neomylně uklidil za záda bezmocného gólmana. Domácí celek se tak dostal do velmi rychlého vedení. Místo uklidnění a získání ještě většího sebevědomí choceňských hráčů však došlo k naprosto opačné situaci. Hosté z Holic dokázali na inkasovanou branku bleskurychle odpovědět a po pouhých dvou minutách se mohli radovat z téměř okamžitého vyrovnání. V 8. minutě se totiž domácím nepodařilo odvrátit přetažený centr z kopaček hostujícího křídla, míč se následně znova vrátil do ideální situace před bránu, kde již číhal připravený Radek Řezníček, který i s pomocí lehké teče dopravil míč až do choceňské branky. Stav utkání byl tak opět vyrovnaný - 1:1. Netrvalo to však dlouho a skóre se měnilo již potřetí. Choceňský celek využil ve 20. minutě velké mezery v obraně Holic a z ničeho nic se dva domácí hráči řítili na vybíhajícího gólmana hostí. Prokop Vychytil následně obdržel perfektní přihrávku do prázdné brány a naprosto bez problémů dokázal svůj tým poslat do vedení 2:1. Ani to však domácímu výběru nestačilo a jeho hráči se nadále hnali za daším gólem. Důkazem toho byla 37. minuta a další vstřelená branka. Dlouhý balón za obranu dokázal dobře udržet choceňský Radim Fikejz a následovala fotbalová paráda, kdy si na sebe Fikejz navázal dva holické obránce a přihrávkou patou za sebe přesně našel nabíhajícího Šimona Štanglicu. Ten touto nabídkou nepohrdnul a střelou mezi nohy brankáře navýšil vedení svého týmu již na 3:1. Tento stav už se do konce první půle nezměnil a domácí celek si tak z prvního dějství odnesl komfortní dvougólové vedení.   

 

 

2. poločas

 

Domácí si vítězství pohlídali.

Přestože se hosté z Holic o poločasové přestávce určitě snažili vymyslet plán, jak domácí celek ještě co nejvíce potrápit a v ideálním případě dokázat nepříznivý stav utkání otočit, domácí Choceň již nedopustila, aby velmi dobře rozehraný zápas ztratila a nezískala tak z domácího prostředí tři body. Hosté však začali druhý poločas velmi dobře a už v 51. minutě se mohli radovat z kontaktního gólu na 3:2. Akce začala velmi dobrým průnikem levého křídelního hráče, který kličkou překonal svého protihráče a poté poslal do pokutového území nadýchaný centr. Zde choceňský obránce podcenil situaci a vůbec se nenavázal na nabíhajícího hráče Holic, který si ještě přesný míč do vápna stihnul zpracovat a následně naprosto bez problémů trefil úplně odkrytou část branky Chocně - 2:3. Ani tento ryhlý gól však nestačil hostujícímu týmu na to, aby si z tohoto zápasu jeho hráči dokázali odnést alespoň bod za remízu a domácí Choceň si tak po výsledkově velmi povedené první půli tento stav již dokázala uhlídat a získat na domácím hřišti důležité vítězství proti velmi nepříjemnému holickému celku. 

 

Pozvánka na další kolo

Tým Chocně se o týden později střetne s dalším velmi nevyzpytatelným mužstvem. Utká se totiž s Litomyšlí, jejíž výsledky jsou v dosavadním průběhu soutěže poměrně kolísavé. Na druhé straně Holice budou příští víkend hostit celek z Heřmanova Městce a ani zde se určitě nebude jednat o vůbec jednoduché utkání. Určitě nám však oba tyto zápasy nabídnou další zajímavou podívanou a nechme se překvapit, jaké výsledky nás tentokrát v 7. kole krajského přeboru čekají.   



Sestavy


FK Agria Choceň
V. Krátký [-] - R. Fikejz [-] , P. Zahálka [-] , J. Kužma [-] (89. T. Pánek [-] ) , R. Matějka [-] , M. Laky [-] , Š. Štanglica [-] , J. Gronych [-] (77. J. Vatrala [-] ) , M. Coufal [-] (73. A. Vágner [-] ) , M. Fikejz [-] , P. Vychytil [-]

SK Holice
D. Javorski [-] - R. Řezníček [-] , J. Rosůlek [-] (71. D. Lát [-] ) , J. Václavek [-] , T. Pitter [-] (58. T. Sochůrek [-] ) , J. Jedlička [-] , T. Jedlička [-] (46. M. Hruška [-] ) , L. Prokop [-] , D. Fotul [-] , P. Prokopec [-] (46. L. Hanč [-] ) , L. Mocanu [-]

ŽK: 54. M. Laky , 78. J. Vatrala - 66. M. Hruška , 81. D. Fotul .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: DOSKOČIL Radim - KOPECKÝ Tomáš, ILNYTSKA Marta.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tomáš Koukola

Expert: Jan Flídr
Tip experta: výhra hostů

V tomto zápase favorizuji tým z Holic, který si podle mě odveze z Chocně plný počet bodů - 1:2.