Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2022 15:30

12.kolo, Divize C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Okresní derby: Ústí nad Orlicí si poradilo s Vysokým Mýtem rozdílem třídy


Branky


11

Letošní první měření sil, bylo trochu jiné než ta předešlá. Po dlouhé době se dalo říci, že mírnými favortiy jsou hosté z Mýta. Do této pozice je stavěly jak dosvadní výsledky, tak postavení v tabulce, ale v zápase se to bohužel pro jejich příznivce vůbec neprojevilo. Domácí Jiskra se po výměně trenérů zvedá a současný triumvirát si může jen stýskat nad tím, že se jejich současnému týmu nepovedl úvod sezóny. V okresníám derby ale vyprovopdili Mýto třemi góly a stoupají dál tabulkou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ústí šlo do vedení

Oba týmy měly tento zápas zaškrtnutý v kalendáři červenou propiskou. Jelikož Ústí spadlo z třetí ligy, mohli se divácí těšit na konfrontaci dvou vyspělých týmů, které dělí jen 20 kilometrů. Od doby, kdy se v Ústí vyměnilo trenérské vedení, je Jiskra na vzestupu. Daří se jí sbírat pravidelně body a z úvodního šoku plného ztrát se pomalu hrabou tabulkou nahoru. Vysoké Mýto zatím střída úspěchy s nezdary, což byl případ i posledního zápasu proti Ústí. 

 

První větší příležitost si na dobře připraveném trávníku vytvořili hosté. Ve třetí minutě se po pěkné kombinaci objevil sám před gólmanem Hrubý, které ale vychytal domácí gólman Jech. Nedáš, dostaneš. V šesté minutě totiž poslal Langer do vápna střílený centr z přímého volného kopu a gólman Černík jen vyrazil míč před Jana Součka. Ten se zachoval chladnokrevně a lobem z deseti metrů rozjásal téměř tři stovky diváků. Ústí tak šlo hned v úvodu do vedení, což zápasu značně prospělo. 

 

Další minuty se nesly ve znamení vyrovnané hry a vybočovalo z toho jen zranění lídra ústecké ofenzívy Hynka, který musel vystřídat. Vše se změnilo na prahu první půl hodiny, kdy přesný centr  Stránského našel Tichého a ten poslal míč hlavou k tyči, to ještě dokázal reagovat brankář Černík. Z následného rohu ale našel Bednář neobsazeného Stránského, který se hlavou nemýlil. Dva nula. Mýto se nedokázalo srovnat a na první dvě branky jakkoliv reagovat. Naopak ještě do konce poločasu mohlo inkasovat, když se k útočnému výpadu rozhodli stopeři Chleboun a Mikora, celou akci nakonec zakončoval Souček, ale z malého vápna nedokázal brankáře překonat.

Rozhodl třetí gól Jiskry

Bylo otázkou, jak bude vypadat druhá půle. Trenér Martin Pulpit své svěřence určitě nabádal k větší aktivitě, aby dokázali vstřelil kontaktní branku, ale očekávaný nápor nepřišel. Ke spokojenosti skoro tříset diváků rozhodl chvíli po startu druhé půle o osudu zápasu Stránský.

 

Pro hráče Ústí to byl speciální zápas, protože ještě v loňské sezóně nastupoval za Vysoké Mýto a nyní ho dvěma brankami sestřelil. Druhou trefu přidal v 52. minutě, když po parádním sólu z půlky hřiště zvýšil na rozdíl tří branek ranou pod břevno. 

 

Do konce zápasu mělo Mýto jen dvě pološance, které zneškodnil brankář Jech, a tak domácí mohli slavit tři veledůležité body. Vysoké Mýto se i navzdory porážce stále drží na pěkném pátém místě, ale nedaří se mu najet na sérii více výher v řadě.

 

Na druhé straně Jiskra má do konce podzimní části velmi přijatelný los a očekává se, že by se tabulkou mohla posunout ještě výše, než je současné sedmé místo. 

 



Sestavy


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
M. Jech [-] - L. Mikor [-] , P. Chleboun [-] , O. Skalický [-] , P. Langer [-] - V. Špatenka [-] , J. Souček [-] , J. Stránský [-] (77. A. Leníček [-] ) , K. Dominique [-] (77. M. Tulach [-] ) - T. Hynek [-] (20. J. Bednář [-] ) - R. Tichý [-] (65. T. Pinkava [-] )

SK Vysoké Mýto
V. Černík [-] - J. Mokrejš [-] (80. L. Trnka [-] ) , V. Valášek [-] , T. Lněnička [-] , D. Fišer [-] , V. Hrubý [-] (80. K. Kabrhel [-] ) , V. Habrman [-] (59. D. Haladei [-] ) , A. Kopřiva [-] , J. Dvořák [-] , P. Tomášek [-] (75. F. Wimmer [-] ) , M. Javůrek [-]

Počet diváků: 285. Rozhodčí: Rychtár Tomáš - KOUTNÍK Michal, MATULA Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 20:44

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 10:42
Ctibor Jarkuliš

Expert: David Folwarczny
Tip experta: výhra hostů

Těsný zápas. Nicméně Vysoké Mýto vyhraje.

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 19:03

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 17:46

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 07:13

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 15:15

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 10:14

Tip: remíza