2:2
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.09.2022 17:00

6.kolo, Divize C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ústí se po pádu z ČFL dál trápí, tentokrát remizovalo s Benátkami, které zůstávají neporaženy


Branky


11

Více než 200 diváků se přišlo podívat, zda se domácí Jiskře konečně podaří vyhrát domácí zápas. Bohužel znovu odcházeli zklamaní. Benátky nad Jizerou byly dalším v řadě soupeřů, který dokázal na Ústí nad Orlicí najít ten správný recept. Remízu vystřelil hostům Milan Macek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas nabídl skvělý fotbal, Jiskra stihla na úvodní gól dvakrát odpovědět

když Ústí nad Orlicí spadlo z ČFL, čekalo se, že bude bojovat o přední příčky. Že zápasy na hřišti Jiskry budou více méně výletem, protože si domácí vytvoří nedobytnou tvrz. Chyba a omyl. Jestli se Jiskře něco nedaří, tak vyhrávat domácí zápasy. Tentokrát si jeden odvezly Benátky, které dál drží svou neporazitelnost.  Hosté začali zápas lépe a jejich aktivita vyvrcholila v 14. min., kdy po chybě obrany získali roh, který dokázal hlavou zúročit vysoký Slicho. Jenže o dvě minuty později k radosti prořídlého hlediště domácí zareagovali, uvnitř šestnáctky zabojoval Tulach, po zisku míče přesně přihrál na Tichého, a ten se z místo pro pokutový kop prosadil. Tento moment ústecké probudil k mnohem lepšímu výkonu, což dokumentovala akce z 26. minuty. Centr Hynka vrátil od zadní tyče Tulach před branku, kde nikým nekrytý Stránský upravil na 2:1. Snaha hostů o vyrovnání otevřela prostor pro rychlé protiútoky. Ve 43. min. po pravém křídle unikl Hynek, dobře po zemi na zadní tyč vystřelil, ale gólman Dědek konečky prstů vytěsnil míč na roh.

Benátky zachránil Macek a prodloužil tím týmovou neporazitelnost

Po přestávce Benátky výrazně přidali. Ovládli střed hřiště a připravili si i několik nadějných situací, které většinou končily mimo branku nebo v náručí gólmana Jecha. V 70. minutě skvěle zasáhl gólman Jech po přesné střele Bodláka k tyči. Závěrečnou část zápasu ovlivnila dvě vynucená střídání v sestavě Jiskry. Ještě na konci poločasu musel střídat Tulach, kterého nahradil Paata. V 62. minutě ale musel střídat i důležitý obránce Skalický. Nahradil ho Pavlásek, který ovšem v 76. minutě nedokázal odkopnout lehký míč, následoval ostrý centr do šestnáctky, kde se nejlépe orientoval Macek, jehož přesná hlavička si našla cestu do sítě.\bxlo vidět, že oba týmy chtěli zvítězit, a tak závěrečné minuty přinesly hru nahoru dolu. Výsledek se už ovšem nezměnil. Ústí znovu doma nevyhrálo a krčí se v tabulce na 9. místě. Benátky naproti tomu díky zisku 14 bodů okupují druhé místo, od kterého je drží jen horší skóre oproti Velkým Hamrům. 



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
Trenér Evžen Kopecký pro klubový web Benátek: Přijel soupeř, který měl vysokou kvalitu. Stále mi přijde, že jsme trošku v začátcích. Pořád lepíme sestavu. Dnes jsme měli konečně k dispozici některé uzdravené hráče. Byl jsem spokojený se Skalickým, který je zkušenější hráč a vyztužil nám pravou stranu. Je velká škoda, že musel odstoupit ze zápasu. Mohli jsme toto utkání dovést do vítězného konce, i když soupeř měl optickou převahu. Benátky si ale vyrovnání zasloužily.

SK Benátky nad Jizerou
Trenér Tomáš Staněk pro klubový web: Na těžkém terénu se hrálo hodně bojovné utkání. V první půli jsme bránili na straně hřiště, která byla více podmáčená a řekl bych, že prvních deset minut jsme byli pod tlakem. Poté jsme se důrazem soupeři vyrovnali. Po standardní situaci jsme se dostali do vedení, bohužel brzy poté jsme inkasovali. Branka domácích na 2:1 byla taková zvláštní, řekl bych, že obě soupeřovy gólové akce zaváněly ofsajdem. Před tím jsme však mohli skórovat my, když měl obrovskou šanci Zabi (Jan Zabilanský), který na zadní tyči nedohrál akci, nebo mu míč po centru Komárka přeskočil nohu. Z protiútoku jsme poté inkasovali. Přesto bych řekl, že jsme, i na tomto těžkém terénu, byli kombinačně silnější a vytvořili si více gólových příležitostí. Zabi šel sám na bránu, po standardní situaci měl šanci Komma, další příležitost měl Máca (Milan Macek). K tomu jsme několikrát nebezpečně vystřelili ze střední vzdálenosti. Snažili jsme se kombinovat, nehráli jsme špatně. Domácí spoléhali na nebezpečné brejky. Postupem času jsme šli do rizika, stáhli hru na tři obránce, což se nám vyplatilo a my vyrovnali. Řekl bych, že je to plusový bod z venku.



Sestavy


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
M. Jech [-] - L. Mikor [-] , V. Špatenka [-] , P. Langer [-] - T. Hynek [-] , J. Souček [-] , J. Stránský [-] - T. Sokol [-] , M. Tulach [-] (44. P. Tchanturia [-] ) - R. Tichý [-] (84. A. Leníček [-] ) , O. Skalický [-] (62. J. Pavlásek [-] )

SK Benátky nad Jizerou
L. Dědek [-] - O. Komma [-] , J. Knobloch [-] (65. M. Bodlák [-] ) , D. Komárek [-] , P. Vobořil [-] , J. Zabilanský [-] , R. Kopa [-] , M. Borovička [-] , V. Šimeček [-] , T. Slicho [-] , M. Macek [-]

ŽK: 37. J. Souček , 57. O. Skalický - 39. O. Komma , 89. M. Bodlák , 90. J. Zabilanský .
Počet diváků: 205. Rozhodčí: Novotný Zbyněk - VOJTĚCH Lukáš, FIŠER Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů