2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.08.2022 17:00

2.kolo, Divize C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ústí nad Orlicí dál tápe a krčí se u dna tabulky. Nový Bydžov si na konto Jiskry připsal první výhru v divizi.


Branky


10

Po loňském trápení v ČFL se očekávalo, že v nižší soutěži si Jiskra spraví chuť a na svou stranu získá znovu své příznivce. Zatím je opak pravdou, Ústí nad Orlicí se znovu usazuje na chvostu tabulky, tentokrát divizní. Další blamáž si ústečtí připsali na hřišti nováčka z Bydžova. Že "Cidlina" ví, jak vyhrávat zápasy, ukázala loni v krajském přeboru, kterým proběhla téměř bez ztráty kytičky. Sílu domácích teď pocítil ještě loni třetiligový tým Ústí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí se snažili hrát aktivně, Ústí se dál hledá

Za celý zápas si Ústí nevypracovalo výraznější příležitost, pokusy Tichého a Součka v úvodní části skončily daleko vedle. Za to domácí se snažili hrát aktivně a domácí fanoušky potěšit výkonem, se kterým nebyl trenér "Cidliny" Petr Průcha vůbec spokojen v minulém zápase s Hlinskem. V prvním domácím zápase sezóny už však mohl na tváři najít i úsměv. Jeho hráči totiž dokázali soupeře, který hrál loni ČFL, přehrávat, ačkoliv v prvním poločase na nich bylo znát, že ze soupeře mají znatelný respekt. Ústí po domácí porážce s Letohradem předvedlo i v Bydžově bezkrevný výkon, který nemohl skončit jinak, než skončil. Vyloučeného Nemšovského z minulého zápasu nahradil na místě stopera Špatenka, ten však dost zřetelně chyběl na svém postu ve středu hřiště. Příležitost v základní sestavě dostal tentokrát i Tulach. Jenže ani on a stejně jako střídající Paata i všichni ostatní hráči Jiskry, kteří dostali důvěru, nedokázali v zápase vytvořit cokoliv, co by překlopilo zápas na jejich stranu. První poločas tak skončil bez branek, ale bylo jisté, že pokud Ústí něco nezmění, tak se Bydžov časem prosadí. 

Bydžov dokázal využít standardku, čímž zápas rozhodl, Jiskra se krčí u dna tabulky

Rozhodující moment utkání přišel krátce po zahájení 2. poločasu, kdy dostala Cidlina míč do pokutového území, tam si ho našel Blažek, jehož rána pod břevno určila ráz dalších minut. Druhý poločas dál probíhal podle nastaveného scénáře. Hosté byli nemohoucní a jednotvární. Snažili se využít robustních útočníků, kteří podstupovali jeden souboj za druhým. Domácí obrana ovšem stála jako skála a soupeři nedovolila nic. Snaha Ústí o vyrovnání neměla patřičný důraz ani kvalitu, takže ani moc nepřekvapilo, když v 85. min. po ostrém centru z pravé strany úspěšně hlavičkoval do sítě Zvěřina. Tento gól udělal definitivní tečku za dalším nepovedeným vystoupením Jiskry. 



Ohlasy k zápasu


RMSK Cidlina Nový Bydžov
Trenér Petr Průcha v rozhovoru s Josefem Bekerou: Ze soupeře jsme měli obrovský respekt, což bylo vidět především v prvním poločase. Troufnu si ovšem tvrdit, že jsme vyhráli zaslouženě. Ta nervozita z nás spadla ve druhém poločase, kdy nám pomohla standardní situace. Od té chvíle jsem přesvědčený, že naše vítězství bylo naprosto zasloužené. Věděli jsme, že mají silové hráče na hrotu, a tak to byl jeden souboj za druhým. Musím tudíž před klukama smeknout, že tohle všechno uskákali. Když pominu jednu šanci soupeře po našem nedůrazu ve vlastním vápně, tak jsme soupeře k téměř ničemu nepustili. Jsem rád, že jsme vyhráli, protože z krajského přeboru nejsme moc zvyklí prohrávat. to bylo cítit i na klucích, kteří na to nejsou zvyklí a v týdnu byla v týmu znatelná nervozita. Ne všichni se s tím navíc dokážou popasovat tak, jak bychom chtěli. Tudíž jsme se snažili kluky uklidňovat, že se nic neděje, navíc Hlinsko teď vyhrálo 5:0 ve Dvoře Králové, takže je vidět, že jsme prohráli s kvalitním týmem. Jsme tudíž spokojeni. Především pak s druhým poločasem, kdy jsme přidali i kvalitu a tým, který hrál loni ČFL, jsme zaslouženě porazili.




Sestavy


RMSK Cidlina Nový Bydžov
J. Lehký [-] - F. Drobný [-] , F. Zvěřina [-] (88. V. Schober [-] ) , J. Trejbal [-] (88. D. Hruška [-] ) , M. Holec [-] (59. N. Bekera [-] ) , M. Štajer [-] , Š. Blažek [-] , M. Voldán [-] (75. M. Marek [-] ) , M. Vincour [-] , P. Mokošín [-] , P. Pokorný [-]

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
M. Jech [-] - O. Skalický [-] (79. J. Šafránek [-] ) , L. Mikor [-] , P. Langer [-] , T. Sokol [-] (72. J. Pavlásek [-] ) - J. Stránský [-] , T. Hynek [-] , V. Špatenka [-] - J. Souček [-] , R. Tichý [-] , M. Tulach [-] (61. P. Tchanturia [-] ) -

ŽK: 64. J. Stránský , 79. P. Langer .
Počet diváků: 510. Rozhodčí: Šůma Josef - PEKAŘ Eduard, TROJAN Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích