1:1
(0:0)
75. A. Yuzvak (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2022 14:00

14.kolo, Divize C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Náchod doma vybojoval bod s jinak suverénním Libercem, Slovan přišel o vítězství v posledních minutách


Branky


88. D. Knespl - 75. A. Yuzvak (p.)
10

I tak velký tým jako Liberec naráží na problém, který trápí snad vsšechny týmy v republice. Marodka Slovanu čítá sedm jmen a dva hráči nastoupili do zápasu se zraněním. I tak byla převaha Liberce značná a hosté šli za třemi body. Jenže houževnatí domácí bojují o holé přežití, a proto nebylo jednoduché zlomit jejich odpor. Nakonec se zápas rozhodoval v samotném závěru utkání, kdy padly obě branky. Na úvodní trefu z penalty odpevěděl Náchod gólem z přímého volného kopu. Remíza určitě těší více domácí, kteří nutně potřebují každý bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance bez branek

Svižný nástup Liberce do zápasu asi nebyl překvapením pro nikoho, tím méně na připravený tým Náchoda. Slovan se snažil rozhodnout utkání v samotném úvodu, ale snaha libereckých zůstala bez výraznějšího zápsiu do statistik. Snad jen tyč nastřelena v sedmé minutě byla varováním, pro gólmana Baláže.

 

S přibývajícími minutami však tlak hostí upadal, ale jejich převaha i tak byla znatelná. Proto se musel ve 24. minutě vyznamenat domácí gólman Baláž, který reflexivně rukou vyrazil ztečovaný míč. A další skvělý zákrok si domácí brankář připsal jen o tři minuty později, když si na zpětnou přihrávku naběhl do vápna hostující Šolc a jeho střelu vyrazil Baláž na břevno.

 

Jak se blížil konec poločasu a ve vzduchu viselo vedení Liberce, tak s nerozhodným stavem stále více sílilo odhodlání domácích, aby si ze zápasu nějaký bod odnesli.

Rozhodly standardní situace

Krátce po změně stran měli své první výraznější šance i domácí, liberecký gólman však předvedl dva výborné zákroky. Náchodští se osmělovali čím dál častěji a v 67. minutě se do dobré příležitosti dostal Simon. Ve vápně si zasekl míč a levačkou se snažil obstřelit brankáře, ten ale jeho úmysl přečetl.

 

Skóre se poprvéí měnilo čctvrt hodiny před konce. Ale bylo to ledová specha pro domácí. Ve vápně domácích došlo k souboji a rozhodčí Depeš nezaváhal ani na vteřinu, aby odpískal pokutový kop. K penaltě se postavil Juzvak a střelou pod břevno nedal Balážovi šanci.

 

Vypadalo to, že si Liberec připíše další tři body do tabulky, ale otřepané nepsané pravidlo říká, že se hraje dokud nepískne píšťalka. A ani takový zlomový moment jako byla proměměná penalta, nezlomila ducha domácího Náchoda, který si došel pro vyrovnání.

 

 

Nejprve měl pět minut před koncem vyrovnání na hlavě Knap. Po rohovém kopu ale trefil jen spojnici tyčí. A tak vyrovnání přišlo až v 87. minutě, když sudí nabídl domácím trestný kop z hranice dvaceti metrů. K míči se postavil Knespl a trefil se tak přesně, že se všichni na stadionu začali radovat. 

 

Liberec ztratil body teprve potřetí v sezóně, ale ani to nic nemění na tom, že si dál jde jasně za postupem. I přes ztrátu na půdě Náchoda si dál hřeje pětibodový náskok na Hlinsko, se kterým má navíc lepší vzájemný zápas. Náchod si může bodu cenit ještě více, protože ho dostal na pouhé dva body od první nesestupující pozice, kterou hájí Čáslav.



Ohlasy k zápasu


FK Náchod
Trenér Karel Krejčík pro klubový web: Přijel k nám nejlepší celek Divize "C" a utkání mělo velice dobrou divizní úroveň od obou týmů. První poločas měli hosté blíže k vedoucí brance, ale i díky naší kvalitní defenzívě byl poločas 0 : 0. Druhý poločas jsme sehráli vyrovnanou partii a nebýt přísně nařízeného pokutového kopu sahali jsme po 3 bodech. Nastřelili jsme břevno a 2x šli na osamoceného brankaře hostů. V závěru se nám podařilo srovnat skóre po povedeném trestném kopu Knespla. Tentokrát jsme předvedli daleko sebevědomější výkon, kluci to odmakali, fandili nám místní skalní diváci a je potřeba dál pracovat na herní kvalitě, v zimně hodně potrénovat, doplnit kádr a uzdravit marody.

FC Slovan Liberec B
Trenér Josef Petřík pro klubový web: Myslím si, že jsme ztratili dva body. Nejen kvůli tomu, že jsme do 85. minuty vedli a dostali jsme branku z trestného kopu po špatně postavené zdi, ale zejména v první půli jsme jednoznačně dominovali. Nastřelili jsme břevno, tyč a měli jsme i další gólové příležitosti. Snažili jsme se hrát po zemi, kombinačně a celkem nápaditě, domácí jsme absolutně k ničemu nepustili. Druhý poločas už jsme bohužel udělali několik chyb a soupeř jednou dokonce postupoval sám na branku, což ještě přečetl brankář včasným vyběhnutím a zmařením příležitosti. Ale už jsme nebyli tak přesní a trpěliví, bohužel se dostáváme na hranici svých kádrových možností, protože v tuto chvíli máme šest sedm zraněných a někteří nastoupili s lehkými zraněními (Hudák, Winkler). V tuto chvíli bohužel bereme i bod, protože máme rozsáhlou marodku. Tolik zraněných hráčů základní sestavy, kteří svoji kvalitu během podzimu ukazovali, je cítit.



Sestavy


FK Náchod
F. Baláž [-] - D. Bičiště [-] (80. J. Ansorge [-] ) , M. Punar [-] , M. Brich [-] , F. Zámečník [-] (80. L. Světlík [-] ) , K. Krejčík [-] , P. Simon [-] (93. J. Fenz [-] ) , D. Knespl [-] , J. Petřík [-] , J. Locker [-] , L. Knap [-]

FC Slovan Liberec B
L. Pešl [-] - J. Daněk [-] , D. Horňáček [-] , T. Polyák [-] (62. J. Hudák [-] ) , S. Kop [-] (46. I. Varfolomieiev [-] ) , M. Lexa [-] , O. Valenta [-] (88. J. Winkler [-] ) , A. Yuzvak [-] , T. Šolc [-] (71. A. Holub [-] ) , J. Málek [-] , R. Černický [-]

ŽK: 32. K. Krejčík , 48. P. Simon , 75. M. Punar - 18. J. Daněk , 62. T. Polyák , 89. I. Varfolomieiev .
Počet diváků: 105. Rozhodčí: Depeš Michal - BENEŠ David, BEDNÁŘ Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů