2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.10.2022 15:30

12.kolo, Divize C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sedm let čekání u konce! Dvůr Králové zvládl derby s Trutnovem a přiblížil se záchraně


Branky


11

Dvůr se zmítá na pozicích, které znamenají sestup, a proto jakýkoliv bodový zisk je pro ně darem z nebes. Zápas s Trutnovem, jenž je pro fanoušky velkým derby zápasem, pro domácí nezačal nejlépe, když šli po dvou minutách hosté do vedení. Dvůr ale zabral, zápas otočil a bodově se dotáhl na první nesestupovou Čáslav. S tou navíc hraje příští kolo, což bude zápas o šest bodů. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý start Trutnova

Jestli něco nepotřebujete, tak inkasovat v zápase rychlou branku. O to víc je to skličující, když se jedná o derby. To se přesně stalo domácímu Dvoru, který už ve druhé minutě lovil míč z branky. Hostující Brejcha se dokázal prosadit a poslal tak Trutnov do vedení. Mohlo by se zdát, že to na domácích zanechá následky, ale opak byl pravdou. 

 

O deset minut později se totiž domácí dostali k míči. Předvedli pěknou kombinační akci a Matyáš Hrubý vše dovedl k dokonalosti úspěšným zakončením. Vyrovnané skóre znamenalo, že se začínalo znovu od začátku. Oba týmy měly ke třem bodům stejně daleko, ale bylo cítit, že domácí tři body potřebují mnohem víc. 

 

Velmi nepříjemná situace se odehrála na konci prvního poločasu. Velmi nešťastně se zranil Ibrahim Suleiman. Po těžkém souboji došlo k otřesu mozku a hráče musela Zdravotnická záchranná služba odvézt do nemocnice. Chvíli na to rozhodčí Fojtík ukončil první poločas a bylo jasné, že domácí přišli o důležitého hráče.

Derby rozhodl střídající Mertlík

Nigerijského středopolaře vystřídal Lukáš Mertlík. Jak se později ukázalo měl trenér Šturma šťastnou ruku, protože právě Mertlík byl ústřední postavou druhé půle. Ačkoliv úvod druhé půle žádné vážnější šance nepřinesl a bylo znát, že se oba týmy snaží hrát hlavně dobře do defenzívy, tak se přece jen skóre měnilo.

 

Mertlík si svůj hvězdný okamžik schoval do 67. minuty. Celá akce Dvora skončila závarem před brankářem Hamplem. Mertlík se ve skrumáži zorientoval ze všech nejlépe a dostal míč za brankovou čáru, poslal Dvůr do vedení a připravil domácícm fanouškům důvod k radosti. 

 

Zbylých dvacet minut se MFK snažilo vyrovnat, ale jejich snaha často postrádala přesnost a větši kvalitu. Nejblíže vyrovnání byli, když po jedné z akcí zvonilo za brankářem Matulou břevno, ale ani tento moment k vyrovnání výsledku nevedl. Do konce zápasu už Trutnov nedokázal najít recept na dobře pracující obranu Dvora, a tak se po sedmi letech domácí dočkali výhry nad úhlavním rivalem. 

 

300 přítomných diváků, což je velmi kvalitní návštěva na zápas divize, mohlo společně s domácími slavit velké vítězství, které znamenalo nejen ukončení dlouhé a nepříjemné série, ale co je důležitější, tak se Dvůr dotáhl na první nesestupovou Čáslav. S tou navíc Dvůr Králové hraje v příštím kol, což bude zápas o šest bodů a domácí do něj půjdou dobře naladěni.



Sestavy


TJ Dvůr Králové nad Labem
V. Matula [-] - J. Rejl [-] , J. Prokš [-] , T. Picha [-] , W. John [-] , M. Hrubý [-] , I. Suleiman [-] (45. L. Mertlík [-] ) , M. Hruška [-] (57. D. Sojka [-] ) , R. Bína [-] , J. Prokůpek [-] (69. M. Močkovský [-] ) , D. Vitebský [-]

MFK Trutnov
T. Hampl [-] - M. Trávníček [-] (62. M. Rajnoch [-] ) , J. Zezula [-] , M. Mařas [-] , P. Zieris [-] , P. Brejcha [-] (62. J. Tobiáš [-] ) , J. Slavík [-] , M. Knap [-] , M. Štěpánek [-] (76. Š. Čechovič [-] ) , P. Holubec [-] , M. Macek [-]

ŽK: 15. J. Rejl , 36. M. Hruška , 40. D. Vitebský , 44. I. Suleiman , 85. R. Bína - 38. M. Knap , 72. M. Štěpánek , 91. J. Zezula .
Počet diváků: 300. Rozhodčí: Fojtík Martin - JANSA Adam, PAPEŽÍK Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 20:44

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 10:42
Ctibor Jarkuliš

Expert: David Folwarczny
Tip experta: remíza

Remízové utkání.

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 19:03

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 17:46

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 07:13

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 15:15

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 10:14

Tip: remíza