Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.09.2015 15:30

7.kolo, Zlínský | Uherské Hradiště | III. třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby skončilo remízou


Branky


0

Předposlední zářijová neděle se na Moravských Kopanicích nesla ve znamení fotbalového derby rivalů Žítkové a Starého Hrozenkova. Kopanice si na tento zápas musely počkat dva roky, jelikož oba týmy se v soutěžích pořádaných OFS UH nepotkávaly. Počasí fotbalu přálo, i když se nad hrozenkovskou kotlinou přehnala krátká přeháňka, bylo takřka ideální klima pro fotbal.

Žítková byla již před zápasem oslabena o několik pilířů základní sestavy, ale jak se postupně ukázalo, na její fotbalovosti  se to výraznou měrou nepodepsalo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dramatický první poločas skončil divokým výsledkem 2:2

V 15:30 fouknul hlavní rozhodčí utkání Zbyněk Vlčnovský do píšťalky a představení mohlo začít. Žítková od prvních minut diktovala tempo hry. Hostům se podařilo ovládnout střed hřiště a z trvalého tlaku si tvořili množství střel a brankových příležitostí. V obrovských šancích se postupně zjevili Janků a Krovina. Diváci v prvním poločase mohli teoreticky také vidět penaltu. Hostující Krovina si klestil cestu k brance, a když obešel i brankaře Janíčka, ten jej vzápětí jasně stáhnul za dres k zemi. Vlčnovského píšťalka však zůstala němá.

 

 Domácí spoléhali na brejkovou hru. Jejich útočné choutky táhnul především veterán Lupták, který při každém doteku s míčem potvrzoval, že do starého železa ještě jistě nepatří. Zmíněnému hráči se také podařilo nastřelit břevno po jednom z rychlých kontrů. Podobným způsobem se prezentoval také Lebánek, který vyslal střelu na bránu, ale ta nemířila přesně.

 

Nicméně udeřilo na druhé straně. Po nádherné kombinaci před šestnactkou Hrozenkova našel krásnou uličkou Bulko Krovinu a ten bezpečně uklidil míč do sítě. Obrana domácích byla rozebrána do šroubku. Domácí si z toho však hlavu vůbec nic nedělali, ba naopak takřka z rozehrávky nakopli dlouhý balón za obranu Žítkové, kde se k míči protlačil způsobem sobě vlastním Husařík a naservíroval míč jednomu z útočníků, který již míč dopravil do sítě - 1:1.

 

Začínalo se tedy opět od nuly. Hosté přidali a měli několik megašancí. Zejména šance Hrubého, který se prosmýkl přes domácí beky a ocitl se tváři v tvář brankaři Janíčkovi, volala po gólu. Hrubý mohl zvolit jakékoliv zakončení, jelikož měl opravdu mnoho času, avšak rozhodl se pro střelu, kterou Janiček vytěsnil na roh. Za několik minut se po závaru v domácí šestnáctce se ve výborné palebné pozici takřka na malém vápnu ocitli Čejka s Krovinou. Naneštěstí pro Žítkovou se však nedokázali dohodnout a zakončovali oba a podle toho to také dopadlo. Trapný pokus skončil v náručí brankaře.

 

Žítková dál šlapala na plyn a odměnou jí byl výstavní gól z kopačky Bulka. Zhruba z 20metru Peter Bulko vyslal projektil na Janíčka, který si na míč sáhnul, ale brance zabránit nedokázal - 2:1 pro hosty.

 

Jenom co utichly oslavy hostů, bylo opět srovnáno a scénář byl opět stejný. Dlouhý balón za obranu, který už snad všichni viděli v zámezí doběhl domácí forvard a takřka z čáry z nulového úhlu poslal míč na vzdálenější tyč od níž se míč dostal až do brány. Čisté svědomí neměla ani obrana Žítkové ani brankař, který mohl míč pokrýt a ani štěstěna, jelikož něco takového se podaří jednou za 10 let. Hned po rozehrávce sudí Vlčnovský ukončil první poločas.

Spravedlivá remíza?

Druhý poločas začal opět aktivitou hostů, Žítková se hnala za vítězstvím. Tvořila si šance, avšak žádná si cestu až do sítě nenašla.

 

Starý Hrozenkov v druhém poločasu žítkovskou bránu ohrozil jen jednou, když se k odraženému míči za šestnáctkou dostal Lebánek, jehož střela, však branku netrefila.

 

Šance tak narůstali na kontě hostů.

 

Při jedné kombinaci před šestnáctkou domácích uchránil Hrozenkov od pohromy domácí stoper, který zastavil pokus Panáka mířící do sítě.

 

Před koncem zápasu se sólem prezentoval Bulejko, který prošel přes 4 domácí zádáky, přičemž poslední hráč domácích, který ho rychlostně nestíhal, jej skluzem evidentně fauloval. Rozhodčí však penaltu nepísknul. To však snad od pana rozhodčího nikdo ani nemohl čekat. Posledních 5 kopanických derby pískal jenom jeden a ten samý rozhodčí. Překvapivé zjištění, že? Fotbalisté Žítkové jsou asi jediní, kterým tato skutečnost příjde divná.

 

Nicméně skoré zápasu se již nezměnilo a tak se odvěký rivalové rozešli smírně 2:2.



Ohlasy k zápasu



FC PSS Žítková
Bc. Peter Bulko - trenér hostí:: S výkonom tímu som spokojný, hrali sme veľmi dobre a mali sme vyhrať. Súper v prvom polčase hral iba na rýchle brejky, z ktorých dal dva góly v podstate z ničoho. My sme sa na naše dva góly narobili, ale viackrát nám to tam nepadlo. V druhom polčase sme súpera nepustili do žiadnej šance, ale bohužiaľ sme nedokázali skórovať. Hrali sme aktívnejšie ako súper, ktorý s remízou môže byť nadmieru spokojný.



Sestavy


TJ Sokol Starý Hrozenkov
P. Janíček [-] - R. Ostravský [-] , F. Řihák [-] (67. J. Havier [-] ) , P. Gabrhel [-] , M. Husařík [-] - L. Lebánek [-] , L. Žmolík [-] , J. Tuharský [-] - M. Lupták [-] , P. Ondrůšek [-] (60. P. Breznický [-] ) - R. Husařík [-] (71. T. Blaho [-] )

FC PSS Žítková
T. Beňo [-] - M. Hargaš [-] , D. Čejka [-] (73. V. Krajčovič [-] ) , A. Birás [-] , M. Lebánek [-] - V. Bulejko [-] , M. Hrubý [-] (65. M. Panák [-] ) , P. Bulko [-] , R. Hargaš [-] (46. B. Coník [-] ) - J. Janků [-] (66. L. Pleva [-] ) , Z. Krovina [-]

ŽK: 37. P. Gabrhel , 42. L. Žmolík - 37. V. Bulejko , 47. B. Coník .
Hráči zápasu: R. Hargaš , P. Bulko , V. Bulejko .
Místo: Starý Hrozenkov. Počet diváků: 103. Rozhodčí: Vlčnovský Zbyněk - PINDEŠ Jakub, ŠUSTEK Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.