1:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.06.2022 14:00

24.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šlágr kola bez vítěze, Stráž se Starou Hlínou jen remizovala


Branky


18

Ve šlágru nedělního 24. kola Okresního přeboru zavítala čtvrtá Stará Hlína na hřiště druhé Stráže, která byla v první půli horším týmem. Hosté v úvodu prvního dějství odskočili trefou Marka, ale domácí na začátku druhé půle zabrali a do konce utkání stihli vyrovnat penaltou Mikuláštíka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté po poločase spokojenější

Stará Hlína do Stráže v nedělní slunečné odpoledne dorazila určitě povzbuzena vítězstvím nad Slavonicemi v předchozím kole. A tak to také od začátku zápasu vypadalo. Hráči Hlíny měli míč více na svých kopačkách a snažili se hledat dva urostlé bijce vepředu Marka s Bendou. A právě po souboji strážské obrany s Bendou ve 4. minutě zahrával druhý zmíněný Václav Marek přímý kop, kterým nekompromisní ranou obstřelil zeď a nedal gólmanovi Stráže vůbec šanci zareagovat - 0:1. Hra se postupně začala vyrovnávat, ale byl to spíše boj od vápna k vápnu. Hrozilo se na obou stranách pouze při standardních situacích. Ovšem do poločasové pauzy se již nic zásadního neudálo.

Oba týmy se musí spokojit jen s bodem

Do druhého poločasu Stráž již vstoupila lépe. A začala trochu více presovat rozehrávku Hlíny a z toho vznikaly nadějné šance. Jednu z nich již strážští fotbalisté dokázali přetavit v branku. A to tak, že po dlouhém autovém vhazování Podsclana do vápna prodlužoval hlavou za sebe Kozel na Zváru a ten byl při snaze o zakončení faulován. Nařízený pokutový kop s ledovým klidem, jak je jeho zvykem proměnil Vlastimil Mikuláštík, 48. minuta - 1:1. Od tohoto okamžiku měla ze hry více Stráž, ale vyložených šancí i díky skvěle dirigované obraně Širhalem, bylo ze strany strážských fotbalistů poskrovnu. Naopak byla to Stará Hlína, která měla poslední velkou šanci v zápase. A to, když zahrávali přímý kop kousek od vápna domácích v 90. minutě utkání. Hostující hráč ovšem strážskou svatyni vůbec netrefil, a tak se oba mančafty rozešli za remízového stavu.

Autor: Martin Zvára

 

První půle patřila Staré Hlíně

K derby do Stráže jsme po sérii výher jeli s velkým odhodláním a dobrou náladou v týmu. Jediné, co nás dost omezovalo byl velký počet zraněných, ale na to se vymlouvat nebudeme. Můžeme být rádi, že máme opravdu široký kádr a i přes absenci některých hráčů jsme postavili kvalitní jedenáctku. Ve 14:00 fouknul hlavní sudí Náprava poprvé do píšťalky a derby mohlo začít. První větší šance zápasu přišla ve 4. minutě a hned  z ní padl první gól utkání. Po faulu za hranicí vápna se k přímému kopu postavil sám faulovaný Václav Marek a hezkou střelou na přední tyč poslal Starou Hlínu do vedení. Domácí byli po této brance opaření a hosté si vytvořili herní převahu. Starohlínský Benda nebezpečně střílel, ale pouze mimo bránu. Domácí Stráž hrozila zejména ze standardních situací, ale obrana hostů zvládala nebezpečné centry odvracet. Hrál se důrazný fotbal, kde žádný tým nechtěl udělat chybu. Jeden z klíčových momentů zápasu přišel ve 43. minutě, kdy se po rohovém kopu Jičínskýho dostal k zakončení hostující Marek a hlavou orazítkoval břevno domácí svatyně. Z následného rohu zakončoval opět hlavou Marek těsně vedle branky. Škoda jen pro nás, že nenechal míč na hlavu Pfeiferovi, který se nacházel v lepší pozici. Do šaten se tedy šlo za stavu 1:0 pro hosty.

Po změně stran se obrázek hry otočil

V kabině hostů byla dobrá atmosféra a jen se to hecovalo ať hrajeme pořád stejně. Za velkého horka začal druhý poločas a hned ve 48. minutě přišel další klíčový a zároveň trochu sporný moment zápasu. Domácí házeli aut, který dokázali prodloužit na nepokrytého Zváru, kterého ve velké šanci výborným zákrokem vychytal hostující brankář Žižka, avšak při zákroku přes něj přepadl domácí hráč a rozhodčí nařídil dle mého názoru přísnou penaltu. K ní se postavil domácí Vlastimil Mikuláštík a nekompromisně vyrovnal. Hosté byli bohužel touto situací otřesený a už se do zajímavých akcí nedostávali. Domácí byli na koni a ke všemu na rozdíl od nás měli dost lidí na střídání, a tak i prostřídali. Vypadalo to, že mají víc sil než my. Opět se potvrdilo, když se domácí sejdou mají velice kvalitní tým. Stráž se snažila strhnout vedení na svou stranu, ale hostující obrana byla pozorná a vše ubránila. Ani jedno mužstvo si nedokázalo vypracovat větší šanci vyjma přímého kopu hostujícího Meškana, který těsně přestřelil. Zápas tak skončil spravedlivou remízou a my jsme touhle ztrátou přišli pravděpodobně o šanci na první místo. Závěr soutěže bude ještě zajímavý, kdy se o první místo budou prát tři týmy. Já bych chtěl klukům za zápas poděkovat. Zápas odmakali, určitě se nemají za co stydět.

Autor: Petr Dolejší



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
Martin Zvára (hráč): Zápas Stráže se Starou Hlínou je vždy zárukou bojovného výkonu na obou stranách. A tak to bylo i tuto neděli ve Stráži. Hráči si nic nedarují, ale zároveň nutno podotknout, že vše proběhlo bez jakýchkoliv zákeřností. Oba mančafty chtěly vyhrát, protože vítězství by je udrželo v boji o čelo tabulky. Ale remíza je zřejmě s ohledem k průběhu zápasu spravedlivá. První půli byli o trochu lepší hosté, druhou půli zase my. Spokojeni ovšem můžeme být s tím, že jsme již 20 zápasů po sobě neprohráli. Příští kolo jedeme do Číměře, kde nás čeká spojené mužstvo Bystřice B a Číměře. Pokud se domácí sejdou, neočekáváme nic jednoduchého, ba naopak. Ale samozřejmě chceme tři body!




Sestavy


TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
P. Rychlý [-] - J. Kalvas [-] , J. Eger [-] , J. Kozel [-] , M. Bubal [-] , M. Zvára [-] , V. Mikuláštík [-] , J. Jančura [-] , V. Labuť [-] , M. Podsclan [-] , J. Kollár [-]

FK Stará Hlína
P. Žižka [-] - J. Hrbek [-] , D. Širhal [-] , J. Meškan [-] , R. Jičínský [-] - M. Pfeifer [-] , M. Šauer [-] , M. Vonka [-] , R. Chmátal [-] - M. Benda [-] , V. Marek [-] -

ŽK: 21. M. Bubal - 10. D. Širhal , 40. J. Meškan , 88. M. Pfeifer , 89. R. Chmátal .
Hráči zápasu: J. Eger .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Náprava Miroslav - DEVERA Radek, JANOVSKÝ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Zápas kola a pro oba celky nejdůležitější utkání jara. Stará Hlína hraje nejlepší fotbal v okrese. Pokud se sejdeme v nejsilnější sestavě, určitě máme velikou šanci na výhru. Jsme i pod menším tlakem. Vyhrajeme.

Tip: výhra domácích