1:1
(1:0)
65. R. Pliska (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2022 15:00

19.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vendryně poztrácela dva body ve Staříči


Branky


40. L. Kaulinec - 65. R. Pliska (p.)
16

Krásné slunečné počasí přivítalo pod Okrouhlou hráče Vendryně, které hostil Staříč. Hosté z Vendryně se perou o nejvyšší příčky CANIS 1.B třídy sk.C, a i proto platili v tomto utkání za horkého favorita. Staříč, který se letos plácá v dolní části tabulky v utkání neměl co ztratit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Staříčský autobus a Kaulincův úder

Vendryňský "Ani Ajax" přijel na pěkný stadion ve Staříči oslaben o bratrské duo Hulbojů, kdy chyběl jak Mateusz, tak Benjamin, které doplnil Walek. Trenér domácích Šponiar postrádal pro tento duel Petroše či Míčka. Naopak mohl počítat se službami Királyho a jen na lavičku usedl zkušený Kaps.

 

Hned prvních pár minut napovědělo, jak se bude zápas vyvíjet. Domácí zaparkovali před svou bránu takzvaný "mourinhovský" autobus a hosté z Vendryně bušili a bušili.

I přes velké držení míče, které mohlo odpovídat poměru cca 80% ku 20% pro hosty, se "Vendryňáci" nemohli dostat k ničemu zásadnímu, pár střel nad bránu, pokusy o míče za obranu a jedna nebezpečná hlavička se ovšem neujaly.

 

Ve 40. minutě ovšem přišlo velké povzbuzení pro domácí Staříč, nejlepší střelec a zároveň i nejobávanější hráč Kaulinec poslal svůj tým do vedení. Po ztrátě hostů ve středu hřiště dostal míč do velkého vápna a proti brankáři Kolarczykovi se nemýlil. Do poločasu ještě dvakrát zahrozili hosté, ale skóre se neměnilo.

Pliska v hlavních rolích

Za domácí byl nucen pro zranění střídat tvůrce hry Musálek, kterého na place zaskočil mladý talent Pavel Klečka.

Do druhého poločasu poslala Vendryně do hry lehce zraněného Plisku a v drtivém tlaku pokračovala a dobývala. Tlak hostů vyústil v 65. minutě ve faul v šestnáctce a následný pokutový kop, který právě zmíněný Pliska proměnil. 1:1. Jedinou změnu ve stereotypu a tlaku hostů přinesla šance koho jiného, než Kaulince, který po zaváhání stopera Lukosze nedokázal skórovat. Ke konci zápasů se střelec vyrovnávací branky Pliska dostal do sporu s hlavním rozhodčím, který ho po žluté a následně přímé červené kartě vyloučil. Obraz hry se ovšem nezměnil a oslabená Vendryně stále ždímala svého soupeře.

Žádný z dalších mnoha pokusů týmu trenéra Martynka se neujal a Staříč tak doslova mohla oslavit získaný a vyválčený bod. Vendryně tato ztráta může bolet, na vedoucí Suchou ztrácí již 4 body a příští víkend se doma utká s Věřňovicemi v zápase, který může v mnohém napovědět směrem ke zbytku sezóny.

 



Ohlasy k zápasu


FK Staříč
Petr Jukl: Zápas, ve kterém jsme neměli co ztratit jen získat, jsme zvládli málem za plný počet bodů. Takticky zvládnutý zápas. Nutno říct, že bod byl doslova vybojovaný a stal nás zranění rozdílového hráče.

TJ Vendryně
Lukáš Martynek - trenér: Do Staříče jsme se těšili, protože zde vždy bývala kvalitní hrací plocha, což nám vyhovuje. Nic jiného než 3 body pro nás nepřipadalo v úvahu. Bohužel jsme nebyli schopní pořádně prolomit soupeřův obranný blok a jediný gól se nám podařilo vstřelit z penalty. Soupeři jsme víceméně nepůjčili míč, zaváhali jsme dvakrát a samozřejmě, i přesto že jsme na něj kluky upozorňovali, hráč jako Kauli toho využil. Zkoušeli jsme střílet, hrát to přes kolmé přihrávky, dlouhé míče za obranu, ale nevycházelo prostě nic. Kluci to odpracovali na 100% a i když tam bylo pár drobností, za celkový výkon je musím pochválit, neměli jsme prostě štěstí v zakončení. Musíme si zvykat, že s námi nechce nikdo moc běhat a musíme vymyslet, jak obranné bloky soupeřů prolomit.



Sestavy


FK Staříč
L. Smetana [-] - D. Kocián [-] , P. Jukl [-] , S. Musálek [-] (46. P. Klečka [-] ) , P. Velička [-] - L. Janota [-] , P. Király [-] (87. P. Klečka [-] ) , L. Kaulinec [-] , K. Trčka [-] (90. D. Kaps [-] ) , S. Matula [-] - A. Alfery [-] -

TJ Vendryně
T. Kolarczyk [-] - D. Szymczyk [-] , M. Safak [-] , F. Lukosz [-] , J. Wawreczka [-] - R. Sikora [-] (46. R. Pliska [-] ) , M. Teofil [-] , J. Szarzec [-] , J. Pilch [-] , M. Kiedroň [-] (57. D. Mitrenga [-] ) - B. Klus [-] -

ŽK: 31. A. Alfery , 44. S. Musálek , 64. P. Velička - 44. M. Teofil , 49. J. Szarzec , 84. R. Pliska . ČK: 84. R. Pliska .
Místo: Staříč. Počet diváků: 82.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Do utkání budeme přistupovat s respektem, ale zdravým sebevědomím. Věřím, že potvrdíme roli favorita a odvezeme si všechny 3 body. Ani Ajax!

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů