A. Žák 17.
1:4
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2022 17:00

18.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. C, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Voldušský Pokorný dal svou první branku a dokázal otočit zápas


Branky


12

 Volduchy zavítaly v rámci 18. kola 1. B třídy na půdu třetího Slovanu Plzeň. Nutno připomenout, že stejně jako proti domácímu duelu se Zbirohem, se Hřebenáři scházeli jako švábi na pivo. Vinu nesou zranění i osobní důvody.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas ještě pro domácí

Hosté určitě favoritem nebyli, ač podzimní vzájemný zápas skončil jejich jasnou výhrou. Protože tým doplnilo několik hráčů béčka, taktika byla jasná. Postavit „Bílkův autobus“ a při sebemenší možnosti ohrozit z brejku gólmana Slovanu. Domácí byli od začátku aktivní a hlavně jejich levá strana větrala voldušskou defenzivu. Několik ošemetných situací před svojí bránou ale obrana Volduch odvrátila, aby následně hosté zahrozili po standardních situacích. Hlavičky Basla a Nedorosta však brankář Kabourek lapil. A tak přišla 17. minuta a opět rychlý útok Slovanu po levé straně. Na přihrávku před bránu si naběhl neobsazený Adam Žák a poslal domácí do vedení – 1:0! Celkem brzký gól nevěstil pro hosty nic dobrého. Ti však stále pokračovali v defenzivní hře a čekali, zda přijde šance pro mladého Pokorného, jenž osamocen operoval mezi obránci Slovanu. Do konce první půle si ještě Plzeňští vypracovali několik náznaků šancí, které ale buď gólman Bílek, nebo obránci zažehnali.

Rozhodl prémiový Pokorný

   Do druhé půle se taktika Volduch pro začátek neměnila. Rozdíl ve skóre byl nejmenší možný a otevřít hru by byla pro oslabenou sestavu sebevražda. Po čtvrthodině však přece jen nastal čas na „drobnou“ změnu. V základní sestavě Slovanu nastoupili dva hráči s příjmením Žák. A Volduchy nesměly být příliš pozadu. A tak v 60. minutě vyslaly na hustý pažit také svého Žáka – po zranění se postupně vracejícího Vladimíra! No a začaly se dít věci! V 64. minutě právě voldušský kanonýr podnikl brejk, jeho střelu vyrazil gólman Kabourek jen k dobíhajícímu Lukáši Pokornému, který po dorážce vstřelil svoji premiérovou branku v áčkovém dresu Volduch – 1:1! Hráči Slovanu začali ztrácet půdu pod nohama, už nehrozili tak jako v první půli a naopak se museli bát o výsledek. Poslední čtvrthodina utkání pak patřila jednoznačně Volduchám. Nejprve se v chumlu hráčů před plzeňskou bránou nejlépe zorientoval opět Lukáš Pokorný, který tak poslal Hřebenáře do vedení – 1:2! Uběhly sotva dvě minuty, Žák přistrčil míč do úniku Filipu Škardovi, kterému sice míč trochu utekl, ale nakonec se šancí naložil nejlépe, jak mohl. Lehkým obloučkem z levé strany přehodil bezmocného Kabourka a Volduchy vedly už 1:3! Definitivní K.O. pak domácím zasadil sám Vladimír Žák. Uvolnil se na pravé straně velkého vápna a přesnou křížnou ranou o tyčku završil skóre na 1:4!

 
Volduchy si zapsaly po bojovném výkonu velmi cenné tři body a napravily tak domácí bodové ztráty proti Zbirohu a Dýšině. Poctivou defenzivou si udržely nadějné skóre do koncovky zápasu, a pak svého soupeře uštkly. Velký dík patří hráčům rezervního týmu, kteří doplnili chátrající sestavu a své role zvládli skvěle. A samozřejmě se musí poděkovat i voldušským příznivcům, kteří dorazili opět v hojném počtu. Nyní čeká Hřebenáře nejtvrdší oříšek. V následujícím kole totiž přivítají suverénní Smíchov. A sestava se opět nebude skládat lehce. Slovan Plzeň se pokusí napravit ztrátu proti zachraňujícímu se Zbirohu.

 

Jan Vild (TJ Volduchy)



Sestavy


SK SLOVAN Plzeň 1910
J. Kabourek [-] - A. Žák [-] (66. M. Ráb [-] ) , P. Matula [-] , D. Daniel [-] (76. M. Vričan [-] ) , M. Cigler [-] , M. Koranda [-] , D. Dergachov [-] , O. Žák [-] (76. L. Mareška [-] ) , M. Janoušek [-] , J. Nosek [-] (46. M. Makkai [-] ) , P. Fiala [-]

TJ Volduchy
P. Bílek [-] - L. Pokorný [-] (83. M. Zlatohlávek [-] ) , M. Pašek [-] , J. Straka [-] , L. Straka [-] (60. V. Žák [-] ) , J. Černý [-] , F. Škarda [-] , P. Basl [-] , J. Bezděk [-] , J. Nedorost [-] (71. J. Kratochvíl [-] ) , J. Přibík [-]

ŽK: 24. L. Straka , 58. J. Nedorost .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: ŠPIRAL Václav - VOLF Petr (N), PLUNDRICH Milan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů