0:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.05.2022 17:00

19.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chýnov na domácím hřišti prohrál


Branky


13

Ještě před vlastním výkopem pogratulovali na hrací ploše domácí funkcionáři dlouholetému jejich příznivci a šéfovi firmy Petrostav J. Petrů st. k jeho 75-tým narozeninám, poděkovali mu za jeho sponzorování jejich oddílu a popřáli mu do dalších let mnoho zdraví a štěstí. To ještě ale nikdo z domácích hráčů, funkcionářů a příznivců vůbec netušil, že to byla jejich poslední radostná událost v nedělním chýnovském podvečeru… Chýnovští fotbalisté nepotvrdili roli favorita a přenechali nečekaně na domácím hřišti všechny body obětavě a dobře hrajícímu soupeři.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase neskóroval ani jeden tým

Úvod utkání přinesl vyrovnaný boj s minimem vyložených šancí na obou stranách. Výjimkou byla hned 2. minuta, kdy Králův centr prošel podél brankové čáry a Štroufovi ke skórování do opuštěné dačické branky chyběl jeden krok. Ve 12. minutě hry naopak udělal strašidelnou hrubku domácí stopér Doubrava, když mu sebral míč dačický hrotový hráč Štolba, ale jeho zakončení těsně minulo domácí prázdnou branku, když brankář Průša byl mimo své pokutové území. Ve 20. minutě se naopak blýsknul chýnovský gólman a kapitán týmu výtečným zákrokem, když zlikvidoval tutovku nebezpečného Štolby z bezprostřední blízkosti a udržel čisté konto. Ve 30. minutě zahrával rohový kop domácí Vl. Hruška a Královi a J. Hruškovi chyběly centimetry, aby míč dotlačili do dačické branky. Ve 32. minutě ještě zahrozil nebezpečnou hlavičkou domácí Doubrava, ale gólman hostů V. Zejda předvedl rovněž výborný zákrok a poslední šance 1. půle se zrodila ve 44. min. na opačné straně, kdy střelu Vacka vykopával domácí obránce Rytíř z brankové čáry za již překonaným Průšou. 

 

Dačický Votava rozhodl zápas

Do druhé půle vstoupili přece jen o něco lépe domácí fotbalisté, když nejprve ve 46. minutě tvrdě střílel z úhlu Král, ale Zejda byl u přední tyče včas a ve 49. minutě měl vyloženou šanci střídající Štiller po ideální nahrávce Mareše, ale jeho zakončení se mu vůbec nevydařilo a jeho střela skončila daleko vedle dačické branky. V 58. minutě dal o sobě vědět opět velmi aktivní hostující Štolba, ale dostal se s míčem z dobré pozice již do velkého úhlu a domácí beci tak nebezpečí odvrátili. V 67. minutě měl dobrou šanci opět chýnovský Štiller, ale jeho střela byla sice přesná, ale postrádala větší razanci, takže si s ní opora hostů v brance Zejda snadno poradil. V 74. minutě naopak střílel domácí Král po pěkném vysunutí od Mládka, ale branku přestřelil. A tak se měnilo v 75. min. skóre na druhé straně, kdy po nedůrazu domácích obránců využil svou šanci hostující středopolař Votava a dostal Dačice střelou na zadní tyč Průšovy branky do překvapivého vedení, (0 : 1). V posledních patnácti minutách se již hosté soustředili především na udržení svého vedení, což se jim i přes několik nebezpečných situací před jejich brankou, nakonec podařilo a vybojovali tak v Chýnově překvapivě, ale zaslouženě všechny tři body, neboť domácí hráči tentokrát zůstali daleko za výkony z posledních zápasů. Nepovedený výkon domácích pak jako by symbolicky podtrhl v 90. minutě Doubrava, který z poslední šance na vyrovnání přestřelil z trestného kopu z 20 m dačickou branku asi tak o pět metrů a poté hned sudí Leiš zápas ukončil. Domácí mužstvo se trápí v letošní sezóně především v produktivitě, neboť např. první dva celky v tabulce Hluboká n/Vlt. a Lišov nastřílely do sítí soupeřů dosud 2x více branek než mužstvo Chýnova. Domácí tak často hodně vzpomínají na ostrostřelce Práška, jehož góly Chýnovu v současné době velice chybějí, neboť on v letošním ročníku střílí branky i nadále u našich jižních sousedů…! V dalším kole sehraje Chýnov utkání na hřišti ve Veselí a Dačice se utkají s lídrem tabulky Hlubokou.

 

Pavel Kulveit

 



Ohlasy k zápasu


FC Chýnov
Pavel Pilík (asistent trenéra): Samozřejmě, že jsme dnes nespokojeni, odehráli jsme špatné utkání, nedařilo se a nemohu pochválit žádného hráče. Nechtěli jsme hrát a mysleli jsme si, že se Dačice asi sami porazí… Nezbývá nic jiného, než pořádně v týdnu potrénovat a napravit tuto domácí ztrátu za týden na hřišti ve Veselí n/Luž..

FK Dačice
Jan Beneš (trenér): Od začátku bylo jisté, že to bude zápas o jedné chybě, která tento vyrovnaný duel rozhodne. Nám se to podařilo čtvrt hodiny před koncem Votavou po zaváhání domácí obrany a nakonec z Chýnova odvážíme všechny tři body za velmi cennou výhru.



Sestavy


FC Chýnov
J. Průša [-] - S. Mareš [-] , A. Rytíř [-] , J. Doubrava [-] , V. Hruška [-] - M. Štrouf [-] (46. O. Mládek [-] ) , F. Zadražil [-] , J. Petrů [-] (46. D. Štiller [-] ) , D. Havlík [-] (61. J. Hladík [-] ) - D. Král [-] , J. Hruška [-] (84. J. Pták [-] ) -

FK Dačice
V. Zejda [-] - J. Chyška [-] , T. Zejda [-] , J. Brtník [-] , M. Votava [-] , R. Štolba [-] (87. J. Peňáz [-] ) , V. Moučka [-] (46. P. Slabý [-] ) , J. Vacek [-] (70. J. Beneš [-] ) , R. Přikryl [-] (57. M. Moučka [-] ) , J. Vítkovský [-] (57. Š. Hric [-] ) , V. Leitkep [-]

ŽK: 42. S. Mareš , 88. J. Pták .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: LEIŠ Filip - TAUBER Lukáš, ŠŤASTNÝ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Dana Bendová

Expert: Aleš Červenka
Tip experta: remíza

Dačice jsou velmi nepříjemný soupeř, kterému se na jaře daří. I přes kvalitu Chýnova tipuji remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza