3:2
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2022 10:00

16.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chýnovští fotbalisté nechali nakonec všechny body domácímu mužstvu


Branky


2. L. Sedlák , 12. J. Svojše (p.) , 18. M. Brůžek - 52. D. Král , 55. V. Hruška
11

V Kovářově se nejdříve po příjezdu rozhodčích řešilo, zda se zápas vůbec uskuteční, neboť na hrací ploše ležela slabá vrstva sněhu a na jedné polovině byl i hodně podmáčený terén. Hlavní rozhodčí s delegátem nakonec po delší poradě rozhodli, že se utkání odehraje, ale to ještě hosté vůbec netušili, co je čeká v sobotním dopoledni v Kovářově v prvních dvaceti minutách!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chyby hostujícího Chýnova potrestali domácí třemi góly

Ale pojďme pěkně od začátku. Hned ve 2. min. se dostal do gólové šance za uctivého přihlížení chýnovského středu obrany domácí Sedlák, v poklidu obstřelil brankáře Průšu a dostal domácí fotbalisty do vedení (1 : 0). To ale ještě nikdo z hostujícího celku, včetně trenérské lavičky vůbec netušil, co bude v brzké době následovat. Ve 12. min. totiž pronikl do pokutového území kovářovský Rak, míč by již zřejmě na hrací ploše ani nedostihl, ale chýnovský brankář Průša do něj v rohu trestného území u brankové čáry zcela zbytečně až nesmyslně zajel a byl z toho pokutový kop. S jeho exekucí si suverénně poradil Svojše a domácí již vedli 2 : 0. A aby toho nebylo pro opařené hosty málo, tak hned o šest minut později se prosadil po dalším kiksu chýnovských obránců dorážkou zkušený Brůžek a na ukazateli skóre tak svítilo již v 18. min. hrozivých 3 : 0! To byl pořádný šok pro hostující trenéry a i pro několik jejich fanoušků, kteří přijeli své mužstvo podpořit. Až po té se přece jen výkon hostů začal postupně zlepšovat, šance ke vstřelení gólu měl dvakrát Král a také Mareš, Havlík a Štrouf, ale nikdo z nich nedokázal brankáře domácích Kainrátha ze svých slibných příležitostí překonat. Na druhé straně ale mohli domácí své vedení ještě navýšit, ale Sedláka vychytal ve 100 % šanci Průša a hlavička neobsazeného Pavlička šla jen těsně vedle pravé tyče hostující branky.

Hosté byli krok od vyrovnání, ke kterému nakonec nedošlo

O přestávce v šatně hostů také došlo k velké slovní bouřce od obou trenérů k těžko pochopitelnému výkonu všech hráčů, chýnovští sáhli ve 46. min. hned k trojitému střídání a v 55. min. bylo vedení domácích najednou jen jednobrankové! Nejdříve ale ještě musel ve 47. min. řešit ožehavou situaci před svou brankou včasným vyběhnutím chýnovský gólman Průša, ale pak v 52. min. přesnou střelou k pravé tyči skóroval chýnovský Král (3 : 1) a hned v 55. min. snížil po zmatcích v domácí obraně již na 3 : 2 střídající Václ. Hruška. Poté se valil jeden útok za druhým na domácí branku a vypadalo to na to, že vyrovnání je pouze otázkou času. Hra se prakticky odehrávala jen na polovině domácích, kovářovští se soustředili již jen na bránění výsledku a to se jim také nakonec i někdy s velkou podporou paní štěstěny podařilo. Gólové šance hostů si vypracovali s blížícím se koncem zápasu postupně K. Zadražil, Král, Mareš a Václ. Hruška, ale buď domácí zachránil několika skvělými zákroky jejich gólman a nebo obránci vyrazili několikrát míč z brankové čáry za již překonaným brankářem. Hosté se navíc cítili v 73. min. poškozeni rozhodčím Kovaříkem, který nenašel odvahu nařídit penaltu za velmi diskutabilní zákrok na Mareše v pokutovém území domácích. O velké převaze hostů ve druhém poločase také svědčí i počet zahrávaných rohových kopů, na které zvítězili 12 : 3, ale domů si neodvezli z kovářovského hřiště nakonec ani bod a domácí se tak mohli radovat z prvních jarních bodů. V dalším kole čeká Kovářov těžký zápas na hřišti Hluboké a Chýnov přivítá na svém hřišti mužstvo ze Čtyřech Dvorů.

 

Pavel Kulveit



Ohlasy k zápasu


TJ ZD Kovářov
Jiří Jaroš (trenér): V první půli bylo jasně lepší naše mužstvo a vytvořili jsme si až nečekaný třígólový náskok. Hosté naopak dominovali ve druhém poločase, často nám zle zatápěli a musím říct, že jsme za stavu 3 : 2 přežili i několik infarktových situací před naší brankou. Přesto si myslím, že jsme zvítězili zaslouženě, i když to bylo několikrát i s velkou dávkou štěstí, že jsme již neinkasovali.

FC Chýnov
Petr Holota (trenér): V první půlhodině jsme podali přímo katastrofální výkon, po školáckých chybách jsme brzy prohrávali 3 : 0 a poločas jsme jen dohrávali… Do druhých čtyřiceti pěti minut jsme změnili rozestavení na 4 - 4 - 2, vystřídali hned tři hráče a obraz hry se úplně změnil. Brzy jsme se dostali na jednobrankový rozdíl, vytvořili jsme si i několik dalších gólových příležitostí a k vyrovnání jsme byli velmi blízko. Domácí však cennou výhru již udrželi, i když vykopávali asi 2x míč z brankové čáry a nebo je podržel výborný brankář. My jsme hráli jen jeden poločas a to je bohužel málo… Musíme se dobře připravit za týden na domácí zápas a věřím, že se vyvarujeme takového herního výpadku, jaký jsme bohužel dnes v Kovářově předvedli v prvním poločase a v utkání s celkem Čtyř Dvorů chceme naplno bodovat.



Sestavy


TJ ZD Kovářov
T. Kainráth [-] - J. Novák [-] , L. Sedlák [-] , J. Paták [-] , M. Brůžek [-] , L. Rak [-] (86. T. Kukučka [-] ) , J. Svojše [-] , T. Janeček [-] , D. Pavličko [-] , F. Škoch [-] , V. Růzha [-] (40. M. Kvasnička [-] )

FC Chýnov
J. Průša [-] - A. Rytíř [-] , F. Zadražil [-] , J. Doubrava [-] (46. J. Petrů [-] ) - O. Hladík [-] (46. V. Hruška [-] ) , J. Hladík [-] (46. K. Zadražil [-] ) , D. Havlík [-] , S. Mareš [-] , M. Štrouf [-] - D. Král [-] , D. Štiller [-] (66. J. Hruška [-] ) -

ŽK: 36. T. Janeček , 63. M. Brůžek , 90. T. Kukučka - 12. J. Průša , 88. F. Zadražil .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: Kovařík Zdeněk - LEIŠ Filip, ŠÍMA Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích