3:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2022 17:00

22.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Souboj otce a syna mezi tyčemi. Kaplice B si drží Křemži za zády, Malonty nebyly překážkou


Branky


4

Kaplická rezerva v dalším kole na vlastním hřišti hájila vedoucí příčku tabulky proti pátým Malontům. Domácí chtěli navázat na předchozí výhru, hosté chtěli favorita potrápit, jejich sestava se rodila takříkajíc za pochodu, někteří fotbalisté na utkání dorazili doslova na poslední chvíli. Zajímavostí utkání byl rozhodně fakt, že branky svých týmů hájili nositelé stejného příjmení. Otec Josef Bílý v brance Malont, jeho syn Fabián mezi třemi kaplickými tyčemi. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Od úvodního hvizdu měli míč častěji na svých kopačkách Kapličtí fotbalisté. Hosté se snažili na pozorné bránění a spoléhali se na rychlé kontry. V osmé minutě po dlouhém Svobodově autovém vhazování se octil v gólové pozici Preusler, ale vysoko přestřelil. Ve čtrnácté minutě mohli skóre otevřít hosté. Kapitán Kouba přihrávkou do vápna oslovil Adriana Olaha, ten zakončoval na přední tyč, ale branku Spartaku minul. Obdobná situace zanedlouho na druhé straně. Po Janurově uvolnění poslal míč do boční sítě Svoboda. V sedmnácté minutě po Pastierově centru si míč ve vápně zpracoval Kubata, uvolnil se, mířil však jen nad bránu Hraničáře. Největší šance hostů v prvním poločase na vstřelení gólu přišla v minutě devatenácté. Kubát přesnou kolmicí vyslal do nájezdu Adriana Olaha, který se řítil sám na brankáře, ale Fabián Bílý svůj tým výrazně podržel a hosty do vedení nepustil. S přibývajícími minutami se pak více a více do zakončení dostávali Kapličtí.

 

Ve 28. minutě po rohovém kopu vrátil přetažený míč před branku Presniakov, Kubata hlavičkoval nad bránu. Po půlhodině hry další střelecký pokus Kubaty, Josef Bílý míč našel ve svých rukavicích. Ve 35 minutě výhoda rohového kopu pro Spartakovce. Po centru Janury hlavičkoval znovu Kubata, u tyče vše jistil Kubát, který poslal míč znovu na roh. Uběhly jen tři minuty a další roh pro domácí. Po přetaženém centru Janury zakončoval na zadní tyči osamocený Ševčík, mířil však jen nad bránu. Bezbrankové skóre se měnilo vzápětí. Janura posunul míč do levé strany Michalu Kubatovi a přízemní střela znamenala vedení Spartakovců – 1:0. Hned v následující minutě další gólová akce domácích. Z levé strany přihrával ideálně před branku Pastier, a Ievgen Presniakov bez větších problémů míč poslal do odkryté hostující svatyně – 2:0.

 

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Hodně nepřesností v rozehrávkách, v kombinacích, přesto měli domácí míč častěji na svých kopačkách, Malontští hrozili stále především z brejků. V padesáté minutě trestný kop domácích. Střela Janury minula levou tyč. Na druhé straně se do gólové pozice protáhl Adrian Olah, míč v cestě za snížením zastavilo břevno. Po hodině hry naopak gólovka pro Spartakovce. Na pravé straně Popov posunul míč rozběhnutému Pastierovi, který se dostal až před brankáře, ale střelou na bližší tyči Josefa Bílého překonat nedokázal. V 72. minutě po Lhotského zpětné přihrávce střílel z hranice velkého vápna Svoboda, střela po zemi k tyči, Josef Bílý vyrazil balón na roh.  O chvíli později jej málem zaskočila střela Sebastiana Románka po Janurově uvolnění.

 

Hosté o sobě dali vědět po delším čase až třináct minut před koncem. Po rohovém kopu se za vápnem dostal k odraženému míči Kouba, pálil tvrdě, ale táhlá rána skončila nad břevnem. Gólovou pojistku přidali domácí o tři minuty později, kdy po přetaženém centru Lhotského se míče zmocnil Presniakov, posunul jej do vápna Arnoštu Preuslerovi, který se uvolnil a střelou po zemi zvýšil na 3:0. Malontským dnes nebylo přáno. V 87 minutě chyboval na polovině hřiště Vávra a Adrian Olah se podruhé v zápase řítil zcela sám na kaplickou bránu, ale ani v tomto případě na Fabiána Bílého nevyzrál a ten tak uhájil své čisté konto. V samotném závěru pak po Kubatově přihrávce nepřelstil Janura Josefa Bílého. Kapličtí zvítězili zaslouženě, hosté si ale také zasloužili vstřelit gól. Minulé domácí střetnutí s Lipnem bylo rozhodně fotbalově kvalitnější, dnes před pěknou diváckou návštěvou bylo k vidění mnoho nepřesností.

AUTOR: LIBOR GRANEC



Sestavy


TJ Spartak Kaplice B
F. Bílý [-] - T. Kebl [-] , A. Preusler [-] , M. Zifčák [-] , E. Pastier [-] , P. Ševčík [-] , P. Janura [-] , I. Presniakov [-] , T. Vávra [-] , R. Tomáš [-] , M. Kubata [-]

TJ Hraničář Malonty
J. Bílý [-] - Z. Kolek [-] , J. Ovádek [-] , Z. Žák [-] , J. Barták [-] , M. Kouba [-] , S. Kubát [-] , A. Olah [-] , P. Fafl [-] , V. Gažík [-] , R. Olah [-]

ŽK: 54. M. Kouba , 62. P. Fafl .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: BRT Martin - ŘIMNÁČ Jiří (N), UČEŇ Štefan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích