2:3
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.05.2022 16:30

24.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žďár otočil duel na Moravci


Branky


15

Okresní derby skončilo výhrou hostů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po půli vedli

 

Domácí ve 13. minutě hned z první jejich šance udeřili. Sodomka poslal z přímého kopu dlouhý centr do vápna, Balcar měl před sebou velký shluk hráčů a míč se mu nepodařilo dostatečně vyboxovat, čehož využil Černý, který vyskočil nejvýše a míč poslal hlavou do brány – 1:0. Po obdrženém gólu se hosté začali více tlačit k bráně domácích a dvakrát dobře střílel Kulhánek. Jeho první střela skončila jen těsně vedle a druhá střela dokonce orazítkovala tyč. Po těchto příležitostech přišlo klasické nedáš - dostaneš. Ve 22. minutě domácí přenesli balón na levou stranu, kde si dobře naběhnul Kudiovský a poslal centr na zadní tyč, kde číhal Juračka a prudkou střelou nedal Balcarovi šanci – 2:0. Hosté nezačali panikařit. Ve 27. minutě získal u vápna míč Přibyl, obešel obránce a vyslal po pravé straně do vápna Frieba, ten prudkou přihrávkou našel před bránou osamoceného Peňáze, který se střelou z první nemýlil – 2:1. Kontaktní gól hostům vlil krev do žil a chtěli rychle srovnat skóre. Do šance se poté dostal Frieb, byl již ve vápně v dobré příležitosti ke střele, zkoušel však ještě hledat Přibyla, ale zasáhla domácí obrana a přihrávku zblokovala. Těsně před poločasem si na středu navedl míč ke střele Peňáz, ta mu sice nesedla ideálně, ale Nobichtovi míč vypadl z rukou a pod kontrolou ho měl až na druhý pokus. Do kabin tak šli domácí s jednobrankovým vedením.

 

Hosté po přestávce rozhodli

 

Po poločase se pokračovalo ve stejném tempu s náznaky šancí, které ale většinou končily nepovedenými centry. Tento poločas byl také více soubojový a plný nepřesných přihrávek. I tak se žďárským ale konečně podařilo zápas srovnat. V 54. minutě zahrával Peňáz rohový kop, který poslal na zadní tyč, kde číhali neobsazení hned tři hráči, nejrychleji byl u míče Štursa a hlavou uklidil míč do odkryté brány – 2:2. Po vyrovnání začali být hosté  více zbrklí v rozehrávce a vybízeli domácí k brejkům. Jejich největší šance přišla, když z levé strany centroval Kovář a osamocený Černý na zadní tyči přestřelil bránu. Na druhé straně se do dobré příležitosti dostal Viliš, který po vystřídání vstoupil do zápasu velmi aktivně, obešel obránce a pokusil se o přehození Nobichta, ale pokus skončil těsně vedle. V 75. minutě přišel obrat zápasu. Hosté předvedli krásnou akci, kdy Frieb sklepnul dlouhý centr pod sebe na Peňáze, ten posunul míč do vápna na Viliše, který ho vrátil před vápno na Slámu, ten se neukvapil a ještě našel zpátky nabíhajícího Frieba, který celou akci dokonal krásnou střelou zpoza šestnáctky a Nobicht se po míči jen ohlédl – 2:3.  Domácí se o vyrovnání snažili hlavně dlouhými nakopávanými balóny, což bylo na malém hřišti velice nepříjemné a často to končilo závary před hostujícíbránou, ale  šance bezpečně likvidoval Balcar nebo je dokázala odvrátit obrana.

 



Ohlasy k zápasu



FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
Zdeněk Peňáz (hráč): Začátek nám vůbec nevyšel, ale naštěstí jsme po 2 obdržených gólech neztratily hlavu a dokázali rychle reagovat. Zápas zase nebyl příliš pěkný na koukání, ale opět jsme dokázali vyhrát, i když se příliš nedařilo, což je oproti podzimu veliký posun. Jsem rád, jak teď kabina šlape a jak každý odvádí maximum, abychom zápasy zvládali.



Sestavy


TJ Moravec
D. Nobicht [-] - P. Sodomka [-] (82. M. Hanák [-] ) , V. Cícha [-] , M. Černý [-] , F. Kovář [-] , J. Kachlík [-] , P. Červinka [-] , T. Smolík [-] , P. Juračka [-] , T. Toufar [-] , F. Kudiovský [-]

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
O. Balcar [-] - M. Pelikán [-] , V. Frieb [-] , D. Kulhánek [-] , M. Srnský [-] (85. P. Klouda [-] ) , M. Přibyl [-] (46. P. Viliš [-] ) , R. Štursa [-] , D. Musil [-] , P. Machatka [-] , Z. Peňáz [-] , M. Blažíček [-] (67. B. Sláma [-] )

ŽK: 47. P. Červinka , 59. P. Juračka - 70. R. Štursa , 81. P. Viliš .
Počet diváků: 83. Rozhodčí: ŠETEK Jiří - BESEDA Petr, MACH ING. Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Martin Mužátko

Expert: Petr Tesař
Tip experta: výhra hostů

Moravec hledá podzimní formu, favoritem jsou hosté.

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů