1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2022 16:30

23.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žďár udolal v derby Herálec


Branky


14

Okresní derby rozhodla jediná branka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po půli vedli

Derby začalo opatrně a oba týmy spíše vyčkávaly na svou příležitost. Po chvíli se hra začala stupňovat. První šance přišla asi po čtvrt hodině hry, když Pelikán centrem z levé strany našel na zadní tyči Peňáze, ten však hlavou minul. Poté hrozili hosté několika nákopy do vápna ze standardních situací, obrana však nedopustila vstřelení gólu. Následovaly dvě velké šance domácích. Do první se dostal Viliš, který se uvolnil ve vápně, střela mu ale nesedla a skončila nad bránou. Do další se dostal Peňáz, po Friebově přihrávce se ocitl sám před Žejdlíkem, ale balón také netrefil dobře a střela skončila pouze v brankářových rukavicích. Za chvíli však už gólová radost přišla. Ve 40. minutě si žďárští pěkně vyměnili míč uprostřed hřiště a Musil vysunul Peňáze po levé straně, ten centrem našel na zadní tyči nabíhajícího Kulhánka, který prudkou hlavičkou uklidil balón pod břevno - 1:0. 

Domácí si vedení pohlídali

Po přestávce začali být aktivnější hosté, kteří chtěli zápas otočit na svoji stranu. Do větší příležitosti se však nejprve dostali domácí, když centr ze standardky našel Viliše, ten ale v zakončení selhal a balón netrefil. Následovala pasáž soubojů, na obou týmech bylo znát, že je pro ně zápas důležitý. Do velké příležitosti se dostali hosté, jeden z jejich hráčů si naběhl na centr z rohového kopu a jeho hlavička mířila na bránu, na čáře však zasáhl Klouda a míč odvrátil do bezpečí. Hosté cítili šanci na vyrovnání,, což ale domácí několikrát vybízelo k rychlým brejkům do otevřené obrany, většinou však akce končily špatnou finálkou. Hosté opět hrozily z rohu, Šenkýř v hustém chumlu vyrazil míč na kraj vápna a dorážku pak hasil dobře postavený Vokoun. Z brejku se pak snažil o přehození Žejdlíka Viliš, míč ale netrefil a následně přihrával pod sebe na Frieba, to už se však stačili vrátit obránci a jeho střelu zablokovali. Do poslední velké šance Herálce se dostal Uchytil, který si naběhl na přihrávku a ocitl se osamocený před Šenkýřem, v rychlosti však míč minul. Hosté se ještě  na konci zápasu snažili o vyrovnání dlouhými nákopy do vápna, domácí obrana spolu s Šenkýřem si ale dokázala s těmito pokusy poradit.



Ohlasy k zápasu


FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
Zdeněk Peňáz (hráč): Zápas nám bohužel nesedl, jak bychom si přáli a kombinační hra z předchozích kol nám tentokrát moc nevycházela. Vzájemné střety s Herálcem však jsou vždy velmi těžké a hodně soubojové, proto jsem rád, že jsme i tento zápas opět zvládli a dokonce udrželi čisté konto. Všem hráčům patří pochvala za bojovný výkon.

TJ Sokol Herálec
Lucie Peňázová: Kdyby nám někdo před zápasem řekl, že budeme o body bojovat až do konce, brali bychom to určitě všema deseti. Po zápase sice převládlo zklamání, cítili jsme, že jsme měli na víc, ale štěstí, které jsme měli v minulých zápasech, nám tentokrát scházelo. Nepředvedli jsme skvělou fotbalovou podívanou, ale to ani soupeř, utkání bylo tradičně spíše bojovné. Bohužel se projevila chybějící kvalita v ofenzivě, absence 5ti hráčů základní sestavy už je zkrátka s naším úzkým kádrem příliš. I tak zaslouží všichni pochvalu, potvrdili jsme, že oproti podzimu je zpátky parta bojovníků, která táhne za jeden provaz.



Sestavy


FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
J. Šenkýř [-] - M. Pelikán [-] (68. M. Srnský [-] ) , V. Frieb [-] , D. Kulhánek [-] (68. M. Přibyl [-] ) , P. Viliš [-] (79. M. Blažíček [-] ) , P. Klouda [-] , T. Vokoun [-] , R. Štursa [-] , D. Musil [-] , B. Sláma [-] , Z. Peňáz [-] (90. J. Osmík [-] )

TJ Sokol Herálec
M. Žejdlík [-] - Z. Zlesák [-] (81. S. Suchý [-] ) , M. Kučera [-] , M. Zobač [-] , J. Ptaszek [-] , R. Holeš [-] , M. Kovář [-] , P. Hamák [-] , O. Černý [-] , R. Kadlec [-] , V. Uchytil [-]

ŽK: 63. T. Vokoun , 67. B. Sláma - 77. J. Ptaszek .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: KUBEŠ Petr - ROSICKÝ Pavel, NEBOLA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Martin Mužátko

Expert: Milan Laš
Tip experta: výhra hostů

Tady zkusím překvapení, přece jenom je to derby a může se stát cokoliv, Herálec těsně vyhraje.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů