2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.05.2022 16:30

20.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Herálec bere tři body


Branky


16

Domácí tahali po celý zápas za delší konec a slaví výhru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po půli vedli

Do zápasu domácí vstoupili aktivně, když vybojoval míč pro Skálu Kovář, ocitl se v zajímavé pozici Uchytil, z úhlu se snažil propálit Hladíka na bližší tyči, to se mu nepodařilo a kopal se roh. To bylo z úvodní desetiminutovky vše. Když si do hloubi pole došel pro balon Boháč, vymyslel zajímavý oblouček na Uchytila, tomu scházel krok, aby si pas posunul podél dobře vyběhnuvšího Hladíka. Aktivním napadáním domác dostávali Měřín pod tlak a měli herní převahu, gólově udeřit ale mohli hosté. Rozběhnutý Souček napálil za půlí balon na bránu, Žejdlík mohl zůstat v klidu jen díky tomu, že věřil dobře postaveným tyčkám, poprvé totiž zazvonilo břevno. Hrál se zajímavý fotbal, obě mužstva sázela na konstruktivní rozehrávku, Měřín se ani pod napadáním neuchyloval k dlouhým nákopům a hrálo se hlavně po zemi. Po trpělivé kombinaci kolem vápna domácí dostali do hry Štěrbu, jeho pas nedokázal odklidit obránce Měřína a se štěstím se ocitl ve velké šanci Holeš, z blízka trefil pouze nohy Hladíka a Skála z dorážky branku minul. Měřín hrozil především z nebezpečně zahrávaných rohových kopů, zkušený Kružík posílal do šestnáctky velice dobré centry, na jeden z nich si naskočil jeho parťák ze stoperské dvojice Souček a Žejdlík znovu mohl děkovně vzhlížet k horní konstrukci své branky. Souček tvrdil muziku i na opačné straně hřiště, Holeš byl často v soubojích jeden na jednoho faulován, předčit urostlejšího protivníka se mu ve 44. minutě podařilo překvapivě hlavou. Ukázkové vyvezení balonu předvedl Černý a vybídl k centru Štěrbu, ten zařadil vyšší rychlost a dostihl zdánlivě ztracený balon ještě na hrací ploše, do ostrého centru před bránu se položil Holeš a poklidil ho i s gólmanem do koutu k přední tyči - 1:0! Veselský získal balon a ustál faul na svoji osobu, aby po vzoru svého spoluhráče z obrany vyvezl hru a rázem šli domácí do obrovského přečíslení 5 na 2. Že se má Veselský ještě co od Černého učit předvedl při finálním řešení, kdy otálel s přihrávkou a poté jí namířil stejně nepřesně na v ofsajdu se pohybujícího Boháče. 

Domácí si vedení pohlídali

Do druhého dějství lépe vstoupili hosté. Na půlící čáře proběhlo několik soubojů a dvakrát nešťastně ponechaná výhoda nakonec vedla k velké šanci k vyrovnání. Do rozhozené obrany si naběhl Pololáník a se štěstím si dokázal přichystat velmi dobrou střeleckou pozici, Žejdlík skvělým zákrokem podržel spoluhráče a udržel jednobrankový náskok. Kromě této situace si Měřín nedokázal proti dobře fungující obraně nic vytvořit a převaha byla spíše územní. Po chybě Kružíka se dostal až před brankáře znovu Holeš, jeho pokus o lob vyběhnutého gólmana se možná ani lobem nazývat nedá, špičkou kopačky odevzdal balon Hladíkovi. Štěrba mohl mít i druhou asistencí, to když se domácím podařila šikovná kombinace u postranní čáry a Štěrba se dostal až do vápna, kde přesně viděl osamoceného Holeše. ten však spálil obrovskou tutovku, když sám před Hladíkem místo zakončení zakopl. Uklidnění a gól, který visel ve vzduchu, přinesla 70. minuta. U propadlého balonu do vápna byl nejrychleji Holeš, který s nasazením vlastního zdraví chtěl posunovat za Hladíka, ten ho nevybíravým zákrokem sejmul, hra však pokračovala, protože celou situaci dohrál Veselský a trefit prázdnou bránu mu nedělalo problém - 2:0! Další neproměněné šance mohly herálec zamrzet, když si při ojedinělé šanci zaběhl za obranu Souček a hledal před bránou dobíhajícího spoluhráče, téměř jistý gól mu z kopačky ukradl jeden z domácích obránců a chystané drama nedovolil. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Herálec
Lucie Peňázová: Konečně nám zápas sedl jak herně, tak i výsledkově. Měřín byl na jaře zatím nejlepším týmem, proti kterému jsme hráli, svou fotbalovostí přispěl k pěknému utkání pro oko diváka. Dvakrát nás zachránilo břevno a poté i skvělé zákroky Žejdlíka. Na góly jsme se nadřeli, neproměnili jsme vyložené šance, řešení některých z nich bylo až úsměvné. Naštěstí nás to tentokrát nezamrzelo, příště by nám to už ale nemuselo stačit. Jsme rádi, že jsme konečně udělali radost i domácím fanouškům, zvlášť po blamáži s Budišovem. Udělali jsme další krůček směrem nahoru a dýchá se nám zase o něco lépe, nohama se však musíme držet na zemi, v neděli jedeme k dalšímu velice důležitému utkání do Koutů.




Sestavy


TJ Sokol Herálec
M. Žejdlík [-] - M. Boháč [-] (79. Z. Zlesák [-] ) , V. Uchytil [-] , J. Štěrba [-] , M. Kovář [-] , J. Skála [-] , R. Holeš [-] (89. M. Kučera [-] ) , P. Hamák [-] , R. Kadlec [-] , O. Černý [-] , P. Veselský [-]

TJ Jiskra Měřín
J. Hladík [-] - L. Vokurka [-] , D. Kejval [-] (69. T. Gondek [-] ) , L. Pololáník [-] , K. Kružík [-] , L. Doležal [-] , J. Benda [-] (62. T. Kuřátko [-] ) , V. Procházka [-] (22. V. Beran [-] ) , M. Souček [-] , T. Láznička [-] , M. Hladík [-]

ŽK: 52. O. Černý , 65. P. Hamák , 85. P. Veselský - 68. D. Kejval , 85. L. Doležal .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: STRAKA Karel - MACH ING. Josef, MYŠKA Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Martin Mužátko

Expert: Zdeněk Holoubek
Tip experta: remíza

0:0 - vidím to na bezbrankovou bitvu.

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů