2:2
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.04.2022 15:30

19.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Proseč vybojovala ve Svitavách cenný bod


Branky


6. J. Novák , 21. P. Hýbl - 52. J. Marek , 76. V. Menc
4

Již druhého soupeře přivítali fotbalisté Svitav na umělé trávě. Tentokrát to byli hráči z Proseče, která se před utkáním nacházela na 14. místě tabulky. Skóre otevřeli domácí již ve 4. minutě a aktivní byli i nadále. V poločase šli do kabin za stavu 2:0 také díky tomu, že nevyužili pokutový kop. Hosté však během druhého poločasu dokázali náskok Svitav dotáhnout a odvážejí si tak cenný bod v boji o záchranu.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dva góly a neproměněná penalta

Do utkání vstoupili aktivněji domácí. Již v 6. minutě se dostal na pravé straně k míči Patrik Hýbl a po rychlém průniku do velkého vápna předložil míč Jakubu Novákovi, který otevřel skóre - 1:0.  Svitvaští byli i nadále aktivnější, střela Davida Juříka z hranice velkého vápna orazítkovala tyč.

 

U další akce byl znovu Jakub Novák, kterého ve velkém vápně fauloval obránce Proseče a sudí Suchomel neměl jinou možnost, než odpískat pokutový kop. K tomu se postavil David Juřík, jeho úmysl však vystihl brankář Josef Lampárek a pokračovalo se tak beze změny ve skóre. 

 

První příležitost hostů byla k vidění v 10. minutě. Se stříleným centrem Matěje Hromádka si však brankář Cabal poradil. 

 

Podruhé se domácí radovali v 21. minutě. Po rychlé akci na pravé straně pod sebe přihrál Juřík a z velkého vápna umístěnou střelou k tyči zvýšil skóre na 2:0 Patrik Hýbl

 

Šanci na snížení skóre měli hosté v 37. minutě, kdy si po rohovém kopu naběhl na hlavičku Jaroslav Marek, jeho pokus však nemířil mezi tři tyče. Do kabin se tak šlo v poločase za stavu 2:0

Vyrovnali a vybojovali jeden bod

V 52. minutě zahrávali fotbalisté Proseče trestný kop, po teči ve vápně předvedl skvělý reflexivní zákrok Tomáš Cabal a vyrazil míč na roh. Následující rohový kop však už hostům přinesl snížení, kdy se hlavou prosadil Jaroslav Marek - 2:1

 

Další dobrý zákrok předvedl domácí Cabal v 70. minutě, kdy po trestném kopu a následné hlavičce nepustil míč za svá záda.

 

Vyrování přišlo v 76. minutě. Prosečský Tomáš Mareš přihrávkou pod sebe, která prošla celým velkým vápnem domácích našel nabíhajícího Vítězslava Mence, který pohodlně zakončil a srovnal na 2:2.  

 

Ještě jednu příležitost ke vstřelení branky měli domácí v 79. minutě. Michal Čížek však z hranice pokutového kopu netrefil bránu. Skóre tak zůstalo 2:2 a hosté si tak odvezli ze Svitav cenný bod v boji o záchranu.

 

Za poskytnuté fotografie děkujeme Martinu Alexovi



Ohlasy k zápasu



FK Proseč
Vladimír Pala, trenér: Na pátečním tréninku jsme dávali dohromady jedenáctku zdravých hráčů, přesto museli dva hráči nastoupit se sebezapřením a na lavičku jsme posadili dva dorostence, kteří nemají žádné zkušenosti s dospělým fotbalem. Začali jsme hodně defensivně, v hlubokém obranném bloku, přesto jsme domácím nestačili jak fotbalově, tak ani v agresivitě. Tím jsme byli celý první poločas pod neustálým tlakem, a že jsme prohrávali jen o dva góly, jsme mohli poděkovat nejen gólmanovi Lampárkovi, který zneškodnil i penaltu, ale i neschopnosti domácích při koncovce. Sami jsme hrozili jen ze standardních situacích a škoda, že v poslední minutě hlavička Jardy Marka neskončila v síti. V přestávce jsme si vše vysvětlili, na hřišti přidali fotbalovost a hlavně se domácím přizpůsobili v agresivitě. Po snížení, kdy se Jarda Marek hlavou už prosadil, jsme vytáhli i napadání a najednou měli domácí problémy. A když po pěkné akci vyrovnal Menc, byla pro nás remíza překvapivá, ale zcela zasloužená.



Sestavy


TJ Svitavy
T. Cabal [-] - M. Čížek [-] , J. Válek [-] , M. Horák [-] (68. J. Tůma [-] ) , J. Chlup [-] , M. Czehowský [-] , P. Hýbl [-] (63. M. Brázda [-] ) , J. Novák [-] , D. Juřík [-] , F. Čížek [-] (80. A. Novák [-] ) , D. Jukl [-]

FK Proseč
J. Lampárek [-] - J. Marek [-] (75. F. Romportl [-] ) , P. Hromádka [-] , T. Rybička [-] (89. R. Klíma [-] ) , M. Vopařil [-] , Z. Kunhart [-] , M. Marek [-] , V. Menc [-] , M. Hromádka [-] (82. D. Sodomka [-] ) , T. Mareš [-] , J. Marek [-]

ŽK: 89. M. Vopařil .
Počet diváků: 52. Rozhodčí: Suchomel Karel - ROUSEK Lukáš, UJEC Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tomáš Konejl

Expert: Jakub Truhlář
Tip experta: výhra domácích

Svitavy doma nezaváhají a Proseč porazí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích