D. Kolář 30.
J. Svátek 72. (p.)
M. Faust 79.
3:1
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.09.2015 10:15

5.kolo, Divize B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VIDEO: Losovice slaví první domácí výhru v normální hrací době


Branky


30. D. Kolář , 72. J. Svátek (p.) , 79. M. Faust - 28. M. Svoboda
0

Tři z pěti úvodích zápasů Lovosic v letošní sezóně přinesly dramatický závěr a osudu utkání musely rozhodovat pokutové kopy, ve kterých domácí fotbalisté byli jednou úspěšní, a shodou okolností v domácím prostředí. Lovosice v pátém kole přivítali na svém hřišti Litvínov, proti němuž nebyly penalty za potřebí a domácí fotbalisté zvítězili přesvědčivým výsledkem 3:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Exkluzivní kolmice a nádherná střela zvedly diváky ze sedadel

Úvodních deset minut přinesl opatrný fotbal z obou stran, i když mírně aktivnější byli hosté z Litvínova, kteří vybojovali několik standardních situaci. V desáté minutě Jiří Bujnovský rohový kop nakrátko a jeho následný centr z pravé strany našel na vzdálenější tyči jednoho z jeho spoluhráčů, kterému se míč nepodařilo hlavou ideálně zasáhnout a jen ho jemně lízl zhruba tři metry vedle levé tyče. Na opačné straně hry mohl zahrozit po odvráceném rohovém kopu Richard Veverka, který se na levém rohu pokutového území opřel do míče, jeho následný volej ale zamířil hodně mimo. Div, že netrefil rohový praporek.

 

Lovosice se pokoušely ohrozit bránu soupeře, jenže jejich střely byly hodně nepřesné. Téměř po půlhodině hry utkání nabídlo první gólový okamžik, a byl to okamžik nádherný. Miroslav Svoboda dostal exkluzivní kolmou přihrávku za obranu a řítil se do samostatného úniku, který zakončil přesnou přízemní střelou k pravé tyči a nedal brankáři Marku Františkovi žádnou šanci. Přihrávka jeho spoluhráče byla naprosto fenomenální a vyřadila ze hry všechny hráče Lovosic, kteří mohli jen bezmocně sledovat, jak míč mizí v síti.

 

Litvínov mohl vést rychle o dva góly, když rozjel další rychlý protiútok. Tentokrát po levé straně, odkud do šestnáctky Lovosic přilétl nebezpečný přízemní centr a aktivní Jiří Bujnovský pálil z blízkosti na vzdálenější pravé tyči pouze do boční sítě. Poté se potvrdilo staré fotbalové pravidlo: "Nedáš, dostaneš". Daniel Kolář si naběhl na zpětnou přihrávku a poté míč zpoza pokutového území uklidil nádhernou prudkou střelou přesně do pravého horního rohu. Ve zbytku prvního poločasu se snažily oba týmy útočit, ale žádného gólu už se diváci nedočkali.

Lovosice po přestávce šláply do pedálů

Lovosice pět minut po přestávce vybojovaly volný přímý kop z velmi nebezpečné pozice, o čemž dokonale svědčila technická střela z levé kopačky Richarda Veverky, která se nepříjemně točila a těsně minula levý horní roh Pilařovi brány. Na hřišti se poté začalo jiskřit a dvacet minut před koncem zápasu ostré střety vyvrcholily. Střídající Dominik Kocúr svými technickými dovednostmi oživil výrazně domácí hru a po jednom z pěkných uvolnění napřáhl k přízemní střele, kterou brankář Jan Pilař skvělým zákrokem zastavil, jenže vzápětí po kontaktu s ním upadl na zem dobíhající Michal Obrtlík a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop.

 

Míč na značku pokutového kopu si postavil Jan Svátek, který během náběhu rozhýbal brankáře Litvínova a přesnou přízemní střelou uklidil míč do jeho protipohybu k levé tyči. Litvínov se poté snažil vyrovnat a jedenáct minut před koncem domácí fotbalisté podnikli další smrtelný protiútok. Tomáš Bubeníček odhlavičkoval standardní situaci hostů přímo na hlavu svého spoluhráče Marka Fausta, který mu míč stejným způsobem vrátil. Bubeníček si vzápětí míč pod tlakem zpracoval na prsa a přesnou kolmou přihrávkou ho vyslal na polovině hřiště do samostatného úniku. Střídajícího Fausta se poté snažili doběhnout dva protihráči, jenže to nestihli a záložník Lovosic zamířil diagolnální přízemní střelou přesně ke vzdálenější pravé tyči, čímž rozhodl o osudu utkání.

 

 

Sestřih nejdůležitějších momentů

 

Zdroj: YouTube



Ohlasy k zápasu



FK Litvínov
Vratislav Havlík (ředitel FK Litvínov): „Ve velmi pěkném a svižném utkání nám zkušenější domácí před poločasem vyrovnali jednogólový náskok. Utkání rozhodla penalta ve druhém poločase a následný gól domácích z brejku.“



Sestavy


ASK Lovosice
F. Marek [-] - T. Bubeníček [-] , D. Kolář [-] , J. Procházka [-] , M. Obrtlík [-] - R. Veverka [-] (83. L. Baftijar [-] ) , A. Holub [-] (91. T. Hrdý [-] ) , K. Kratochvíl [-] , P. Šalda [-] (64. M. Faust [-] ) - P. Hošek [-] (90. L. Hrdý [-] ) , J. Svátek [-] (80. M. Kočí [-] )

FK Litvínov
J. Pilař [-] - M. Khaur [-] , O. Bíro [-] , J. Bujnovský [-] - J. Polák [-] (84. L. Krzák [-] ) , M. Kulhánek [-] (79. D. Macko [-] ) , D. Batelka [-] , K. Kodeš [-] , P. Dragoun [-] - J. Zigmund [-] (76. T. Karaus [-] ) , M. Svoboda [-]

ŽK: 19. R. Veverka , 77. J. Svátek - 22. M. Kulhánek , 38. J. Bujnovský , 52. M. Svoboda , 60. D. Batelka , 81. J. Polák , 85. T. Karaus .
Hráči zápasu: R. Veverka - M. Khaur .
Místo: tráva. Počet diváků: 200. Rozhodčí: Čechlovský Ondřej - BRYCHTA Ondřej, KVAČEK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.