J. Kovács 31. (p.)
J. Kovács 39.
2:4
(2:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.10.2021 14:30

13.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sedliště padly s Oldřichovicemi


Branky


31. J. Kovács (p.) , 39. J. Kovács - 22. R. Janeček (p.) , 28. L. Rakowski , 48. M. Machala , 68. M. Walek
22

Sedliště vyběhly k utkání po čtrnáctidenní nucené pauze způsobené zdravotními komplikacemi v týmu. Naposledy na domácím pažitu přehrály Hnojník, kdy otáčeli nepříznivý stav 0:2. Nyní k nim zavítal celek z pod Javorového Vrchu, tedy Oldřichovice, které minulé kolo porazily celek z Bašky šťastně brankou v závěru 1:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gólově bohatá první půle skončila plichtou

Celek z Oldřichovic postrádal několik hráčů základní sestavy. Jmenovitě to byl například Adámek, Niemiec, Polák či Zoubek. Náhradní brankář Czernek i vedoucí týmu Stachura se navlékli, tentokrát do hráčských dresů a na lavičce chyběl i Gallitzdörfer s Lubowieckim či Plevkem, kteří jsou zranění. Za Oldřichovice naopak nechyběly opory, jako Vlachovič, Janeček či Bašanda v bráně. 

Domácí trenér Smítal skládal sestavu z toho, co se z náhlé nemoci několika hráčů v posledním týdnu dalo dohromady. Na lavičku náhradníků museli usednout připraveni do hry dva náhradní brankáři, které doplnil i například šestnáctiletý dorostenec Gwozdz Samuel. V sestavě domácích se v bráně tentokrát objevil Daniel Majer - 47letá legenda klubu, nechyběl ani kanonýr Kovács a s kapitánskou páskou vedl svůj celek do hry velezkušený Tomáš Majer. 

 

Do utkání vstoupili lépe hosté z třinecka, kteří se od úvodních minut hnali dopředu a bylo na nich znát, že oproti svému soupeři, jsou hráči, kteří se objevili v základu v lepší kondici, než jejich nemocemi zasažený soupeř. Ve 20.minutě se zranil Dominik Gwozdz, který tedy nuceně odstoupil a jen rozšířil soupis marodů na straně Sedliští. Oba celky se spolu držely krok až do sporné 22.minuty, kdy se zahrával pokutový kop po faulu na hranici 16tky domácích. K míči se postavil zástupce kapitána Oldřichovic Janeček a bezpečně ji proměnil 0:1.

 

O šest minut bylo s domácími ještě hůř. Po centru ze strany se krásnou hlavičkou prosadil Rakowski 0:2. Sedlišťským musel problesknout v hlavách průběh posledního domácího utkání s Hnojníkem, kdy také po půl hodině hry prohrávali o dvě branky. A zřejmě na tom něco bude, protože i v tomto případě se domácí pokoušeli napodobit takovou náhražku "Csaplárovy pasti," kdy prohrávali o dvě branky.  V minutě 31., prakticky stejně jako v duelu s Hnojníkem si domácí střelec Kovács vymodlil na sebe faul uvnitř šestnáctky soupeře při samostatném úniku. Následovala penalta a tu sám faulovaný proměnil. 

 

Aby těch podobností s utkáním s Hnojníkem nebylo málo, tak ještě do poločasu se domácí fanoušci radovali podruhé. Opět u toho byl Kovács, který srovnal po rychlém brejku skóre na ukazateli na 2:2. To běžela 39.minuta a tímto výsledkem se oba celky rozešly do kabin.

Oldřichovičtí měli více sil

Do druhé půle měli lepší vstup hosté z Oldřichovic, kteří rychlou brankou Machaly vrátili vedení na svou stranu. Machala se na hranici vápna skvěle obtočil kolem svého strážce a nechytatelně zakroutil míč na zadní tyč - 2:3. Domácí se nesložili, ale jejich dvě zajímavé příležitosti ke srovnání nevedly. Hosty uklidnila definitivně až situace ze 68.minuty, kdy se prosadil Walek, který se dostal k míči po hrubé individuální chybě domácího stopera, který si špatně převzal míč a vyslal, tak do šance oldřichovického útočníka. 

Sedliště mohly v závěru utkání zdramatizovat, ale dvě vyložené příležitosti zůstaly nevyslyšeny. Oldřichovičtí, kteří si schovali svá střídání do úplného závěru, pak hru zkušeně rozkouskovali a závěr utkání se víceméně už dohrál v poklidu. 



Ohlasy k zápasu


FK Sedliště
Davíd Smítal - trenér: Nastupovali jsme na hřiště po 14 dnech od vítězného duelu proti Hnojníku, jelikož nás postihla velká marodka. Tak nějak se to blbě sešlo a najednou jsme byli mimo. Dali jsme se alespoň někteří dokupy a i když nás dnes bylo 15 na soupisce, tak na lavičce byli nachystaní po delší pauze, 16letý dorostenec a 2 gólmani, ale oba do hry. A do základu tedy museli od začátku nastoupit někteří se sebezapřením nebo po delší pauze. A bylo to vidět, a aby toho nebyli málo ve 20.min. se nám zranil další hráč. Než se někteří seznámili se hřištěm a míčem na noze, tak jsme po půl hodině prohrávali 0:2. Naštěstí máme Kovácse, který má prostě formu jako blázen, a to nastoupil v ne úplně pohodě. On ale, i tak byl nejnebezpečnějším hráčem na hřišti a do poločasu, kdy nás branka na 1:2 nakopla zpět, tak jsme ještě zcela zaslouženě vyrovnali. Ovšem bylo vidět, že klukům po delší době chyběla šťáva a i když bojovali, tak nás složil rychlý gól ve druhé půli, kde se zcela nikým nekrytý otočil s míčem na hranici vápna Machala a krásnou střelou poslal hosty do vedení. Tady se podle mě lámal chleba , hosté, kdy znervózněli po dobře rozehrané první půli, kde ztratili výsledek, se ale dostali zpět na koně po téhle rychlé brance. Poté jsme měli 2-3 nebezpečné akce, které ale neskončily brankou, a tak soupeř trestal a dal na 2:4. Když jsme ani pak nedali 2 tutovky, co nám soupeř nachystal, tak si závěr zkušeně pohlídali a hru rozkouskovali. I tak chci celý tým pochválit, jak se toho ujal, protože se někteří na hřišti ukázali po delší době a bylo vidět, že toho ve druhém poločase, už někteří mají plné kecky. Věřím, že se v týdnu dáme dokupy, ať jsme nachystaní na další domací duel, proti aspirantovi na postup Veřňovicím. Dnes tedy nevyhrál lepší tým, ale šťastnější, protože by zápasu slušela minimálně remíza.

TJ Oldřichovice
Miloš Koloničný - trenér: Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání a ve 20 min.jsme vedli 2 : 0 po brankách Janečka z pokutového kopu a krasné hlavičce Rakowského. Bohužel jsme domácí nastartovali ke srovnání špatným založením útoku. Ve druhém poločase jsme hned v úvodu šli do vedení Machalou a následně další branku přidal Walek. Potom jsme utkání měli pod kontrolou i když domácí hrozili z protiútoků.



Sestavy


FK Sedliště
D. Majer [-] - T. Majer [-] , Z. Piekarczyk [-] , R. Vlček [-] (76. S. Gwozdz [-] ) , J. Kovács [-] (81. D. Majer [-] ) , J. Gabriel [-] , M. Ondračka [-] , R. Krpel [-] , R. Papřok [-] (81. M. Krejčok [-] ) , D. Gwozdz [-] (20. J. Tesařík [-] ) , J. Pohludka [-]

TJ Oldřichovice
P. Bašanda [-] - M. Samek [-] , M. Walek [-] (85. A. Rudzki [-] ) , R. Janeček [-] , L. Rakowski [-] (90. J. Stachura [-] ) , F. Fryda [-] (72. M. Godfryd [-] ) , T. Kisza [-] (90. T. Czernek [-] ) , M. Machala [-] , J. Cienciala [-] , M. Huťka [-] , T. Vlachovič [-]

ŽK: 50. R. Vlček , 61. T. Majer , 65. J. Kovács - 31. T. Vlachovič , 59. T. Kisza , 65. M. Samek .
Místo: Sedliště. Počet diváků: 61. Rozhodčí: SKLÁŘ Jiří - POLEDNÍK Radek, ŠIGUT Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2021 16:41

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2021 16:39

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2021 14:58

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2021 11:19

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2021 07:42

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 23:16

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 23:12

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 20:10
Jakub Hradil

Expert: Vojtěch Zábelka
Tip experta: remíza

Další remíza, žádná fotbalová krása, ale očekávám remízu 1:1. Jediná fotbalová krása bude přímák Mirka Samka do šibenice.

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 15:12

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 13:02

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 11:04

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 10:21

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 08:27

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 00:35

Tip: výhra hostů