2:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.08.2020 17:00

2.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Borovany sehrály další remízový zápas, tentokrát se dělily v Úsilném


Branky


18

Poslední dvě sezóny platilo při vzájemném střetnutí mužstev SK Úsilné a FK Calofrig Borovany, že v domácím prostředí zůstávaly všechny body. Úvod letošní sezóny se nevydařil ani jednomu z mužstev, když nikdo z nich nedokázal ve svých zápasech zvítězit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté se ujali vedení po krásném gólu z přímého kopu

Prvních zhruba 25 minut zápasu patřilo hostujícím fotbalistům z Borovan, kteří se dostali do několika náznaků nebezpečných šancí v podání P. Mikesky, M. Blažka, Mir. Račáka nebo O. Zavřela. Žádnou z akcí ale nikdo z hráčů nedotáhl do finální a úspěšné koncovky. Až ve 22. minutě se hosté dočkali vedoucí branky, když se krásnou střelou z trestného kopu přes postavenou zeď přesně do šibenice prezentoval kapitán Miroslav Račák - 0:1. Po obdržené brance jakoby se domácí probrali a začali být pomalu aktivnějším týmem na hřišti. Asi ve 30. minutě mířil sám na hostující branku jeden z domácích útočníků, ale brankář J. Svoboda skvělým zákrokem svůj tým podržel. V další akci se pár minut na to objevili hostující hráči a M. Blažek se po krásném centru dostal k pěknému zakončení hlavou, se kterým si ale domácí gólman M. Pomije poradil. Další pokusy domácích hráčů s jistotou pokryl výborně chytající brankář J. Svoboda. Ve 41. minutě propadl ve stoprocentní šanci hráč Borovan P. Dubecký, ke kterému se míč odrazil na penaltu, ale ranou z první branku přestřelil. 

Napínavý druhý poločas nakonec oběma mužstvům přihrál po bodu

Ve druhém poločase si domácí fotbalisté Úsilného vytvořili tlak na svého soupeře. S několika nadějnými šancemi si opět poradil hostující brankář J. Svoboda. Po hodině hry se připomněli i hosté, jmenovitě Matěj Račák, který nejdříve napřáhl za domácí šestnáctkou a těsně minul pravou tyč branky. Pár minut poté střelou z osmnácti metrů orazítkoval břevno za zády domácího brankáře M. Pomijeho. Když se neujala ani jedna z těchto šancí, ke slovu se vzápětí dostali domácí hráči a po chybě hostů se také dočkali vyrovnávací branky, jejímž autorem byl v 68. minutě domácí sniper Petr Vazač - 1:1. Domácí byli dál o něco více aktivnějším mužstvem na hřišti a to jim přineslo po další chybě ve hře hostů v 80. minutě již vedoucí branku z kopačky Zbyňka Německého - 2:1. Hosté se ale nesesypali a dokázali hned po rozehrávce ve středovém kruhu založit vydařený protiútok, když se do zakončení z velkého vápna dostal M. Blažek, domácí brankář jeho pokus pouze vyrazil a dobíhající Jan Lapčík jej z dorážky dokázal hlavou přehodit - 2:2. Posledních 10 minut se hra přelévala nahoru dolů a oba týmy se snažily jít vstříc vítězné brance, což se nakonec ani jednomu z mužstev nepodařilo. Byť velmi blízko jí byli hosté, když výhoz domácího brankáře v 87. minutě zachytil P. Větrovec a z cca 25 metrů zkoušel vyběhnuvšího brankáře přehodit do prázdné branky. To se mu podařilo, ale na brankové čáře gólmana zastoupil jeden z domácích hráčů, který míč odvrátil se štěstím na rohový kop. Poté přišel také nešťastný okamžik v zápase, když se v 88. minutě zranil hostující fotbalista Miloš Kříž a nejspíš pro něj fotbalový podzim skončil. V posledních minutách utkání se ještě na každé straně zaskvěli svými zákroky brankáři, kteří shodně zlikvidovali trestné kopy svých soupeřů.



Ohlasy k zápasu



FK Calofrig Borovany
Jan Vodhánil a Miloslav Langer ( trenéři ): Opět musíme pochválit celé mužstvo, které zápas odbojovalo a makali celých 90 minut. Fotbal je hold o chybách, kdo jich udělá více, ten prohraje. My jsme samozřejmě udělali dvě chyby, nějakou jsme také využili a konečná remíza je pro obě mužstva nejspíš zasloužená. Na malém hřišti v Úsilném se těžko hraje každému soupeři a v tom důsledku jsme v podstatě za bod spokojeni.



Sestavy


Úsilné
M. Pomije [-] - R. Tábora [-] , P. Vazač [-] , V. Polan [-] , Z. Německý [-] , M. Salibašić [-] , J. Jeřábek [-] , J. Čada [-] , V. Filo [-] , M. Stanislav [-] , P. Pícha [-]

FK Calofrig Borovany
J. Svoboda [-] - J. Lapčík [-] - M. Račák [-] , P. Langer [-] , P. Dubec [-] , P. Mikeska [-] , M. Blažek [-] , P. Tůma [-] , M. Račák [-] , B. Němec [-] , J. Struska [-]

ŽK: 68. P. Vazač - 79. M. Račák .
Hráči zápasu: M. Pomije - J. Svoboda , M. Blažek , M. Račák .
Místo: Úsilné. Počet diváků: 30. Rozhodčí: FEITL Jaroslav - KAPINUS Milan (N), VELICKÝ Lukáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Petr Kubát

Expert: Michal NESTÁVAL
Tip experta: výhra domácích

Tady to vidím na vyrovnané utkání, ale kluci z Úsilného to doma urvou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích