Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2016 16:30

13.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lídr žebříčku si upevnil pozici v čele. Chvalšiny sedmičkou smetly Velešín


0

Tak tohle byl debakl. Neposilněný FC Velešín B, jenž zápas po zranění dohrával v desíti hráčích, utrpěl hořkou porážku. Zato tým TJ Sokol Chvalšiny na své půdě doslova kraloval a sedmi zásahy svého soupeře z třináctého kola vyprovodil. Úřadoval i nejlepší střelec soutěže Podskalský, kterýž v samotném závěru zavěsil opět dvakrát a svůj těsný náskok v tabulce mírně navýšil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Půl hodiny Velešín odolával nátlaku soupeře

Vstup do utkání nezněl tak jednoznačně, jak hovoří konečný výsledek a tak se několik úvodních minut hra přelévala z jedné strany na druhou, ovšem bez nějaké výraznější příležitosti ohrozit kteroukoliv z branek.

Prvního gólového závanu se přítomná šedesátka diváků dočkala už v deváté minutě a velice blízko vstřelené branky byli agilní domácí. Decarliho centru zleva se ujal Sadloň a jeho střela ze vzduchu skončila na tyči Schneiderovy branky. Dobrou šanci dostali o pět minut později na druhé straně velešínští. V tu chvíli byl však pomezním rozhodčím signalizován ofsajd, jenomže hlavní arbitr na zběsilé mávání nebral zřetel. Ve zmatku útočící forwardi hostí tak celou akci překombinovali a ta vyšla vniveč.

Úvodní půlhodina se tak odehrávala spíše mezi oběma vápny s několika proměnlivými šancemi na obou stranách, přesto se o Chvalšinách dalo postupem času mluvit jako o týmu, který jasně přebral otěže a z toho také následně těžil. Ve třicáté čtvrté minutě už konečně gólově uhodilo. Na standardní situaci odehrávanou M. Postlem si naběhl zodpovědný kapitán Tomáš Holas, jenž ve vzduchu jen těžko hledá své přemožitele a hlavou uklidil míč do brány. Se vstřelenou první brankou též přišel vyšší tlak domácích a ti ještě před přestávkou zvýšili. Do závěru úvodní poloviny zbývaly jen dvě minuty a Jakub Decarli z takřka nulového úhlu prostřelil Schneidera, který bezprostředně pře tím nedokázal sebrat letící míč, o který se sám hlásil. A mohlo to být 3:0. Těsně před hvizdem, jenž určuje poločasovou přestávku, se k nízké tvrdé střele dostal kanonýr Podskalský, tentokrát se však brankář Velešína činil a na jeho prudký pokus se zdárně natáhl a ještě vyšší ztrátu svého mužstva tak s trochou štěstí i dávkou umu zamítl.

Po změně stran si chvalšinští otevřeli střelnici

Co se týče druhého poločasu, ten již kypěl v naprosté jednoznačnosti. Domácí během následujících pětačtyřiceti minut přidali hned pět branek a soupeři, jenž díky zranění musel dohrávat oslaben, což se razantně projevilo, nedovolili prakticky ani vystřelit.

Jasnou převahu na své straně ukázali svěřenci trenéra Čarka již v úvodu půle, kdy Schneidera provětralo domácí duo. Nejprve vyslal na jeho branku prudkou nízkou střelu Holas, když donutil mladého brankáře se opět skvěle natáhnout a podobně to zkoušel i Kamenský, jenomže jeho pokus i přes veškerou snahu skončil těsně vedle.

Po hodině hry už to ovšem začalo padat o to ve dvou hodně rychlých sledech. Další střílený pokus domácího Sokola Schneider nezvládl patřičně zkrotit a vyraženého balonu se zmocnil Milan Babinský, který již bez problému zažehnal svou střeleckou potenci a dorážel míč do sítě. V následující minutě na 4:0 zvyšoval Lukáš Fučík, jenž se také potřeboval prosadit a dostat se znovu na střeleckou vlnu. Poté již nebylo co dál řešit a hrálo se neustále na polovině Velešína, což zákonitě muselo vyústit v další branky a ty během závěrečné desetiminutovky přišly ještě tři. Svou první jarní branku vsítil i Pavel Postl, kterýž úspěšně trestal laxní přístup zadáků hostujícího oponenta a ten díky své odevzdanosti dal šanci Patriku Podskalskému. Posledně jmenovaný muž měl po čas zápasu několik brankových příležitostí, avšak až závěr utkání patřil jeho zadostiučinění. Nejdříve dostal mnoho prostoru před Schneiderovou brankou několik málo sekund po postlově úspěchu a stihl se prosadit i v samém závěru, když bezmocného gólmana vykoupal v zabláceném brankovišti a úročil sedmou brankou.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Zdeněk Čarek (trenér): Soupeř dnes nepřijel ve své plné síle a díky dvěma zranění dohrával druhý poločas v desíti hráčích, čehož jsme využili a vstřelili sedm branek. Škoda jen, že naši hráči stále a opakovaně nevyužívají vyložené šance, které mají a dnešní výsledek mohl vypadat úplně jinak. Pochválit můžu dneska všechny hráče, protože si plnili to, co měli a soupeři nedovolili prakticky ani vystřelit. Hráčem zápasu z naší strany je určitě kapitán Tomáš Holas, který z obrany dirigoval celou hru a navíc se i krásně trefil.

FC Velešín B
Tomáš Čulík (vedoucí): Na hřiště prvního týmu tabulky jsme nepřijeli s nejsilnější sestavou a navíc díky dvěma zraněním jsme dohrávali v oslabení. Nebýt výborného výkonu gólmana mohlo skóre dopadnout dvouciferně. Asi takto se to dá říci. Teď si dáme pár piv a příště na hřiště vtrhnem znovu. Naším nejlepším hráčem, ačkoliv to tak nevypadá, byl jednoznačně Filip Schneider.



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - T. Holas [-] , P. Kliner [-] (64. L. Lamač [-] ) , M. Kamenský [-] , M. Babinský [-] - J. Decarli [-] (68. P. Postl [-] ) , M. Sadloň [-] (46. T. Nymsa [-] ) , M. Postl [-] , P. Sluka [-] (62. P. Zwifelhofer [-] ) - L. Fučík [-] (77. V. Decarli [-] ) , P. Podskalský [-]

FC Velešín B
F. Schneider [-] - M. Kysela [-] , J. Trummer [-] , M. Lefan [-] , F. Malovec [-] (46. T. Čulík [-] ) , B. Rameš [-] , J. Schmidtmayer [-] (8. J. Opekar [-] ) , Š. Král [-] , J. Severa [-] , J. Mikeš [-] , F. Jaroš [-]

ŽK: 33. F. Malovec .
Hráči zápasu: T. Holas - F. Schneider .
Místo: Chvalšiny. Počet diváků: 60. Rozhodčí: Holub Jaroslav - HUNDSNURSCHER Jakub (N), KOŽANT Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.