Výsledkový verdikt určila první půle. Zlatá Koruna v Malontech vyrovnala


Branky


0

Opravdu zajímavé utkání s nemalou porcí brankových příležitostí na domácí půdě hostil tým TJ Hraničář Malonty. Ten po deseti minutách hry vedl dokonce o dvě branky, což jej mohlo v dalších fázích boje uspokojovat, jenomže jeho oponent SK Zlatá Koruna dokázal ještě do uzavření úvodní půlhodiny vyrovnat a tím se též uzavřelo konečné zápasové skóre a body se spravedlivě rozdělily.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlé a nadějné vedení domácím nevydrželo

Samotný vstup do zápasu fotbalistům Zlaté Koruny vůbec nevyšel a ti si následně připadali jako ve zlém snu, protože po dvou hrubých chybách byli náležitě potrestáni a v desáté minutě tristně a naprosto zbytečně prohrávali už o dvě branky.

Nejprve se již v osmé minutě  na hranici pokutového území patřičně nedohodla stoperská dvojice J. Král se Zaymlem, načež míč propadl k Radku Tomášovi a ten nabídnutou šancí nepohrdl. Střelou po zemi k pravé tyči poslal Malonty do vedení. Obdobná situace nastala hned o dvě minuty později. Další špatné nedorozumění zlatokorunské obrany potrestal Lukáš Pulec v individuální akci, kde nevymýšlel nic složitého a také míč za Schwarzova záda uklidil jednoduše po zemi. Ve skutečně krátkém čase se tak Hraničář dostal do klidného vedení s jasnou převahou.
 
Jenomže ono to vedení nebylo pro tým Malont až tak klidné, jak by se mohlo původně pozdávat. Hned po rozehrání se totiž hostům podařilo zahrát pěknou fotbalovou akci, na jejímž konci byl kontaktní gól. Weinhard poslal balon na levou stranu Slámovi, ten našel na vápně Vladimíra Rychtáře, který s přehledem podél brankáře Bílého snížil. Svěřenci kouče Gallistla se pomalu dostávali do hry a důkazem toho byla šance hladového Rychtáře ze čtrnácté minuty.  Ten postupoval na bránu z pravé strany a v samostatném pokusu prověřil Bílého, jenž míč vyrazil na roh. Po jeho zahrání se míče ve vzduchu ujal Weinhard, ale mířil těsně nad bránu. Dá se říci, že zaslouženého vedení se Zlatá Koruna dočkala dvě minuty před uzavřením první půlhodiny hry.  Massaro rozehrál autové vhazování na Slámu, který obešel několik clonících obránců, dále pobídl zcela volného Vladimíra Rychtáře a ten svým druhým zápasových gólem vyrovnal dvoubrankové manko.

Závěr poločasu patřil spíše iniciativě zlatokorunských hráčů a to zcela jasně dokazovaly dvě střely agilního Rychtáře, jenž byl v tomto utkání opravdu aktivní a po gólech hladový. Bohužel pro něj ale hrála svou roli nepřesnost a ani jeden pokus nenašel svůj cíl.

Do poslední chvíle stále nebylo rozhodnuto

Otočit skóre mohli hosté hned pár sekund po zahájení druhého poločasu, jenomže Rychtář, kterého pobídla dvojice Sláma s Ohnsorgem, napálil míč pouze do stojícího Bílého. Tím ale snaha Zlaté Koruny neuvadala a hráči se nadále tlačili dopředu. Nepřesnost si však vybrala daň i nyní a Ohnsorgova tečovaná střela opět mířila mimo.

Zahanbit se ale nenechaly ani Malonty a tak mohly krátce po hodině hry jít opět do vedení. Dobře vypadající situace brejku však také nepřinesla gólový počin, když si zakončující Kuzma nepřišel na výborně zasahujícího Schwarze. O chvíli později se Zlatokorunští ocitli v další kritické situaci, avšak ji přežili. Od pravé postranní čáry přešel Tybitancla jeden z domácích hráčů, který centrem našel hlavu Gažáka, ale poslední jmenovaný orazítkoval horní tyč. To byla na dlouhé minuty poslední větší příležitost Hraničáře a u slova byli opět hosté.

Ti ve saze vyhrát zápas stále zvyšovali tlak, který chvílemi byl až drtivý. Asi největší šanci rozhodnout měl deset minut před koncem Sláma. Po levé straně unikl střídající Steinocher, u koncové čáry přešel přes obránce, poslal míč před bránu na nabíhajícího Slámu, ale tomu střela nesedla a skončila v rukavicích matadora v brance domácích. Nakonec se však mohli přes veškerou snahu Zlaté Koruny z vítězství radovat Hraničáři. V poslední minutě však neproměnili závar před Schwarzem v gól a proto se body dělily.



Ohlasy k zápasu



SK Zlatá Koruna
František Gallistl (trenér): Přes tragický začátek, kdy jsme po deseti minutách prohrávali 2:0 se naše hra zvedla a do poločasu se nám podařilo vyrovnat. Ve druhém poločase jsme na dlouhé minuty domácí nepustili do hry, ale vypracované a dá se říci, že vyložené šance jsme nevyužili v rozhodující gól. Určitě hrubé chyby obrany nás stály lepší výsledek. Při odchodu do kabin se mi nelíbilo chování domácích diváků vůči našim hráčům.



Sestavy


TJ Hraničář Malonty
J. Bílý [10.0] - R. Svatoň [-] , S. Gocala [-] - M. Kouba [1.0] - M. Beneda [-] (73. R. Debnár [-] ) , L. Mezei [-] (84. J. Moravec [-] ) - R. Tomáš [-] , M. Gažák [-] , L. Pulec [1.0] , L. Kuzma [-] , J. Debnár [-] (80. P. Setla [-] )

SK Zlatá Koruna
R. Schwarz [-] - J. Král [-] , P. Zayml [-] , P. Král [-] - J. Sláma [-] , V. Ohnsorg [-] , F. Massaro [-] (35. M. Kalista [-] ) - V. Rychtář [-] , M. Brož [-] (74. D. Steinocher [-] ) - T. Weinhard [-] , J. Tybitancl [-]

ŽK: 23. L. Kuzma , 34. M. Gažák , 68. S. Gocala - 86. J. Sláma .
Hráči zápasu: V. Rychtář .
Místo: Malonty. Počet diváků: 82. Rozhodčí: KUCHAŘ Václav - PAPAJ Josef (N), CÁBA Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.