Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.10.2015 16:00

8.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pět gólů v síti Kaplice znamenalo tři body pro Čtyrák!


Branky


0

 

Kaplice chtěla určitě na domácí půdě bodovat a odlepit se tak ode dna tabulky. To se jí však proti Čtyřem Dvorům nepovedlo. Dva góly domácích na pět branek hostů prostě nestačily.

 

 

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté strhli dvěma góly vedení na svou stranu...

Hned od úvodních minut měli více míč na svých kopačkách hosté, kteří dobře kombinovali. První velkou šanci však měli domácí, když se ve 3. minutě po chybné přihrávce Staňka ocitl sám před gólmanem Sobolíkem domácí Šálek, jeho ukvapená střela se však mezi tři tyče nevešla. Hosté poprvé prověřili gólmana Říhu v 7. minutě, kdy střílel zpoza vápna Tlachač, s jeho pokusem si však Říha poradil. Stoprocentní gólová šance Čtyřech Dvorů přišla v 17. minutě, kdy hosté vykombinovali míč na středu hřiště, následovala přihrávka doprava na rozběhnutého Valtu, který svou přihrávkou našel zcela osamoceného Příhodu, ten se dokázal rychlou kličkou zbavit i domácího brankáře, ale na poslední chvíli mu obětavým zákrokem míč před prázdnou brankou vypíchl obránce Křemenský. Z následného protiútoku se k zakončení dostal opět Šálek, jeho střela však postrádala přesnost i razanci a gólmana Sobolík s ní tak neměl žádné potíže. O pár minut později zahrozili opět hosté. Z pravé strany přišel centr z kopačky Lašáka, míč si na zadní tyči našel Janeček, ale zamířil vedle. Ve 20. minutě hosté opět zakombinovali, Staněk posunul míč na Valtu, ten přiťukl Janečkovi, ale proti jeho povedené střele se vytasil s dobrým zákrokem gólman Říha a vytáhl míč nad břevno. Dalším skvělým zákrokem se prezentoval Říha ve 30. minutě, kdy zlikvidoval střelu Příhody. V 35. minutě již hosté ukončili své trápení v koncovce a skóre se poprvé měnilo. Po nepříliš dobře zahraném autovém vhazování domácích na polovině hřiště se míč dostal k Janečkovi, ten přesnou přihrávkou našel Marušku, který s míčem u nohy přesprintoval dva bránící hráče a tváří v tvář domácímu brankáři s klidem zakončil. Zanedlouho poté byla Kaplice blízko vyrovnání. Nejprve vyboxoval Sobolík přímý kop Micáka a následně ve 38. minutě propadl míč do vápna za bránící hráče, dostal se k němu Smolen a zcela osamocen přestřelil. Na druhé straně musel znovu zasahovat Říha, tentokrát reflexivně nohou zlikvidoval nebezpečný pokus Marhouna. V poslední minutě prvního poločasu vybojovali hosté rohový kop, který výborně na zadní tyč zahrál Staněk a Maruška se hlavou nemýlil, 0:2 pro hosty.

Hosté dovolili domácím pouze snížit...

Úvod druhého poločasu byl opět v režii Čtyráku, který více kombinoval a byl fotbalovější. V 53. minutě se až do pokutového území prokličkoval Janeček, jeho pokus však před sebe vyrazil Říha a následná Maruškova dorážka se již mezi tři tyče nevešla. Výsledkem aktivní hry Čtyráku byl třetí gól v síti domácích po necelých deseti minutách hry. Celou akci začal a následně i zakončil Staněk. Nejprve s míčem u nohy prokličkoval až k vápnu domácích, tam míč v pádu zasáhl rukou jeden z bránících hráčů. Poté se Staněk postavil k přímému kopu a bravurně míč zakroutil do pravé šibenice Říhovy branky. V 60. minutě zahrozili po delší době i domácí, když z levé strany zakončoval po Preuslerově přihrávce Kouba, jeho střelu však s přehledem kryl Sobolík. V 67. minutě udeřili hosté počtvrté. Na pěkný pas za obranu si naběhl Marhoun, postupoval sám na domácího brankáře, těsně před ním ještě míč přistrčil na nabíhajícího Příhodu, který zasunul do prázdné brány. Následovala povedené desetiminutovka domácích. V 70. minutě nastal po rohovém kopu Smolena závar ve vápně hostů, Románek přistrčil míč Keblovi, na jeho křížnou střelu si Sobolík sáhl, ale i přesto skončila v síti. Za dalších osm minut hosté znejistěli ještě více. Románek posunul míč na pravou stranu Markovi, po jehož centru se hlavou trefil Řežáb. Kaplice využila ztrátu koncentrace hostů a dál se tlačila do útoku. Pět minut před koncem mířil z přímého kopu Kebl vedle brány. Čtyrák se nakonec dokázal z tlaku vymanit a přidal ještě pátou uklidňující branku, když se před vápnem krásně uvolnil Marhoun a střelou z dobrých 20 metrů pečetil výsledek zápasu na konečných 2:5.

 

Fotografie pořídil Libor Granec



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec: V dalším střetnutí oblastní I. A třídy hostili Kapličtí Čtyři Dvory. Postavení v tabulce i aktuální forma favorizovala před zápasem hosty. V Kaplické sestavě došlo oproti minulému utkání k několika změnám, Kapličtí prakticky zápas, co zápas, hrají v jiné sestavě.

SK Čtyři Dvory České Budějovice
Rober Čepička (trenér): Myslím, že v prvním poločase jsme hráli celkem pohledný, kombinační fotbal. Dokázali jsme si vytvořit hned několik dobrých šancí, některé z nich byly stoprocentní, ale dlouhou dobu nám to tam nechtělo spadnout. Nakonec se přeci jen do poločasu dvakrát trefil Maruška. V druhém poločase jsme přidali po krásném Staňkově přímáku třetí branku. Poté se trefil Příhoda a vypadalo to na poklidný zbytek zápasu. Bohužel jsme však na zhruba 20 minut polevili v koncentraci, soupeř toho využil a snížil na rozdíl dvou branek. Naštěstí jsme za pár minut přidali pátý gól a nepřipustili tak žádné drama. Myslím, že jsme si vítězství jednoznačně zasloužili.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - M. Románek [-] , T. Kebl [-] - D. Smolen [-] , P. Micák [-] (71. F. Marek [-] ) , M. Hami [-] , R. Křemeský [-] (76. Š. Vazač [-] ) , V. Kuchař [-] - F. Kouba [-] , S. Šálek [-] (64. R. Řežáb [-] ) , A. Preusler [-]

SK Čtyři Dvory České Budějovice
P. Sobolík [-] - J. Lašák [-] , M. Havelec [-] , V. Tlachač [-] - T. Valta [-] , M. Staněk [-] , O. Marhoun [-] , Z. Kuna [-] - J. Příhoda [-] (90. L. Weiss [-] ) , D. Maruška [-] (85. D. Mentlík [-] ) , P. Janeček [-]

ŽK: 26. M. Románek - 86. D. Mentlík .
Místo: Kaplice. Počet diváků: 100. Rozhodčí: Sebera Filip - Polák Jiří, Ondřej Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.