1:2
(0:2)
41. S. Šálek
45. J. Dušek (vl.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.10.2015 14:00

11.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Větřní doma na Kaplici nestačilo


Branky


56. J. Cifreund - 41. S. Šálek , 45. J. Dušek (vl.)
0

Z hlediska postavení v tabulce se pro oba celky jednalo o velmi důležitý zápas. Úspěšnější byli nakonec hosté z Kaplice, kteří o svém vítězství rozhodli dvěma góly těsně před poločasovou přestávkou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dva góly do šatny...

Okresní derby se hrálo za krásného slunečného počasí a bylo pro oba dva týmy více než důležité. V tabulce se totiž nacházejí nedaleko samotného dna. Více vzruchu přinesla již šestá minuta střetnutí. Ve vápně se dostal k míči kapitán Větřní Weinhard, po tečované střele míč mířil k bližší pravé tyči, mladý gólman Říha prokázal skvělý postřeh a reflexivně stačil míč vykopnout na rohový kop. Poté se hrálo spíše mezi oběma šestnáctkami, když bylo k vidění několik zbytečných nepřesností z jedné i druhé strany. I Kapličtí dokázali být nebezpeční. Ve dvacáté minutě Marek kolmicí oslovil Doubravu, po něm se k míči dostal zprava nabíhající František Kouba, který pronikl do šestnáctky, tvrdou ránou vyprášil Pavelkovy rukavice a při následném střeleckém pokusu byl možná i nedovoleně atakován, ale rozhodčí provinění proti pravidlům neviděl. Na druhé straně se pokoušel o střelu Sikuta, Říha střelu z dálky dokázal pokrýt. V prvním poločase byli fotbalovějším týmem hosté, ale jejich snažení často končilo na obraně organizované hrajícím trenérem Zbyňkem Ginzelem. Pro zajímavost zkušený matador nasbíral v kaplickém dresu 130 startů, v nichž vstřelil 44 branek. Ve 37. minutě po pěkné akci centroval z pravé strany Šálek, Kouba hlavičkoval nad branku Pavelky. Pět minut před přestávkou se do palebné pozice dostal Ginzel a tvrdá rána nadělala Říhovi problémy, ale za svá záda ji nepropustil. Hned v následující minutě se skóre měnilo. Ve středu útočné poloviny se k míči dostal Řežáb, přesnou přihrávkou mezi obránci našel nabíhajícího Stanislava Šálka, ten se octil sám před brankářem a střelou po zemi dokázal Pavelku překonat – 0:1. Ještě veseleji bylo v hostujícím táboře o několik minut později. Krátce před odchodem do kabin pěkná akce Spartakovců, po pravé straně zatáhl míč František Kouba, prudkou přihrávkou hledal před brankou nabíhající spoluhráče, k němu však míč nedoputoval, bránící Zbyněk Ginzel při obranném zákroku poslal nešťastně míč za záda vlastního brankáře – 0:2. O přestávce tak bylo podstatně veseleji v kaplické šatně.

Snížení a červená karta pro domácí...

Do druhého poločasu udělali domácí změnu v sestavě, kdy nevýrazného Přibyla nahradil Zbyněk Ginzel mladší. A byl to právě střídající Ginzel mladší, který hned v první minutě zatáhl míč po levé straně, ve vápně našel Homera, ten zpětnou přihrávkou nabil Sikutovi, střelu po zemi stačil Říha nohou vykopnout na rohový kop. Na druhé straně se také připomněli hosté. Po centru Marka hlavičkoval nepřesně František Kouba. V 56. minutě se domácí, kteří zvýšili úsilí, poměrně lacino dostali ke kontaktnímu gólu. Na hranici šestnáctky si kapitána Janura zpracovával míč prsama pro sebe, jenomže se mu poněkud připletl spoluhráč Hami, od jehož špičky se míč odrazil před osamoceného Jakuba Cifreunda, který sám před brankářem Říhou nezaváhal – 1:2. Domácích bylo rázem plné hřiště. V 61. minutě měli domácí výhodu přímého kopu. K míči se postavil Weinhard a i díky přispění gólmana Říhy se míč od břevna odrazil na rohový kop. Ten zahrával z pravé strany Ginzel, svým centrem našel přesně Weinharda, rána z voleje prolétla těsně vedle levé tyče hostující branky.  Krásný moment diváci viděli v 64. minutě střetnutí. Pavelka dlouhým výkopem oslovil Cifreunda, parádní střela z hranice velkého vápna a neméně povedený zákrok brankáře Říhy. Komplikace pro domácí nastala hned vzápětí, kdy po následném rohovém kopu se do brejku pouštěl Janura, byl nedovoleně zezadu faulován mladším z rodu Ginzelů a protože to byl již druhý žlutý prohřešek, musel střídající hráč po dvaceti minutách na hřišti nuceně po červené kartě pod sprchu. I v oslabení se domácí snažili držet míč, kombinovat, zkušený Ginzel se více vysouval dopředu. Tím se však více otvírala hostům domácí obrana, do které podnikli nejeden rychlý výpad. V 72. minutě po autovém vhazování Kuchaře, pronikl z levé strany až do vápna Kouba, proti střele po zemi stačil Pavelka zasáhnout nohou. V 77. Minutě měli hosté výhodu standardní situace.  Z pravé strany se pokusil Pavelku překvapit David Smolen, ale jeho pokus skončil těsně nad břevnem. Obdobně si počínal i špílmachr Větřní Weinhard, ten střílel ze hry, i on posla míč těsně nad břevno soupeřovy svatyně. S blížícím se koncem se domácí více tlačili do šestnáctky, ale do vážnějšího zakončení se již nedostali. A ani Kapličtí své brejkové možnosti nedotáhli do zdárného konce. V samotném závěru pronikl po pravé straně střídající Daniel, střela po zemi skončila vedle pravé tyče. Cenné vítězství a veledůležitý zisk tří bodů si hosté již nenechali vzít.

 

Autor reportáže a fotografií: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


SK Větřní
Rudolf Weinhard (kapitán): Derby s Kaplicí jsme chtěli zvládnout a bodovat doma naplno, jenže se nám to nepovedlo a musím říct, že v prvním poločase neměl náš výkon s fotbalem na úrovni 1.A třídy nic společného, bez pohybu, bez nápadu, zakončení žádné, no prostě propadák. Navíc si před zápasem řekneme, že budeme hrát vzadu jednoduše, jenže někteří hráči si asi myslí, že máme snad dvacet bodů a začneme vymýšlet vyloženě nesmysly, ze kterých pak dostáváme góly. Na hřišti si prakticky všichni děláme, co chceme a vůbec neplníme to, co po nás někdo chce. Druhý poločas, po nějakém to promluvení do duše v kabině, jsme začali alespoň bojovat a vytvořili si tak i nějaký tlak. Dokázali jsme relativně brzy dát kontaktní gól, ale chvíli na to jsme dostali naprosto zbytečnou červenou kartu. I deseti jsme chtěli ještě skóre dotáhnout, ale z naší strany to byl spíše takový ,,tlak, netlak". Hráli jsme jenom po vápno a soupeře skoro neohrozili. Momentálně náš bodový zisk a postavení v tabulce naprosto odpovídá tomu, co předvádíme na hřišti jak při zápasech, tak i co se týče účasti na trénincích. Nemůžeme mít žádné to štěstíčko, když pro to nic neděláme. Už aby byl konec podzimu. Musíme si říct, jak si to dál, jako mančaft vůbec představujeme. Protože aby nás soupeřova obrana ubránila, jak se říká s prstem v nose, ještě když hrajeme doma, jako tomu bylo teď, tak to opravdu nejde.




Sestavy


SK Větřní
K. Pavelka [-] - J. Sukdolák [-] , R. Soukup [-] , J. Dušek [-] (83. M. Votýpka [-] ) , Z. Ginzel [-] - M. Kotlár I. [-] , R. Weinhard [-] , J. Cifreund [-] , P. Sikuta [-] , M. Přibyl [-] (46. Z. Ginzel ml. [-] ) - M. Homer [-] (86. R. Radykhovskyy [-] )

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - P. Janura [-] - V. Kuchař [-] , D. Smolen [-] , M. Hami [-] , J. Doubrava [-] (82. R. Daniel [-] ) , F. Marek [-] - S. Šálek [-] , A. Preusler [-] , F. Kouba [-] , R. Řežáb [-] (90. Š. Vazač [-] )

ŽK: 57. Z. Ginzel ml. , 59. J. Dušek - 20. A. Preusler , 30. V. Kuchař , 54. J. Doubrava , 63. F. Kouba . ČK: 65. Z. Ginzel ml. .
Hráči zápasu: J. Cifreund - S. Šálek .
Místo: Větřní. Počet diváků: 80. Rozhodčí: Reisner Jiří - Lovětínský Daniel, Svoboda Jan..

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.