Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.10.2019 15:30

10.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

8.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

5.0

Zázemí

--

Zliv vybojovala výhru v Borovanech


Branky


38. J. Kubeš , 74. J. Slavík (p.)
18

Domácí borovanští hráči v posledních 5 zápasech prohráli pouze jediný a v tomto kole je čekala konfrontace s prvním mužstvem tabulky. Hosté ze Zlivi doposud zaváhali pouze ve dvou duelech, kde nebrali plný počet bodů a jinak své soupeře poměrně jasně válcovali a v zápasech dominovali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vše podstatné v první půli se odehrálo před jejím koncem

Zápasu předcházela další dvě utkání, což se odrazilo i na kvalitě povrchu a na oba týmy čekal duel na těžkém terénu. Začátek utkání patřil spíše domácím hráčům, kteří byli důraznější, lépe se pohybovali a hostům dělaly problém přihrávky. I přesto si hosté v průběhu půle vytvořili nějaké šance, ale jako první zahrozili domácí hráči, když zpětnou přihrávku z levé strany z vápna napálil domácí fotbalista do břevna, od kterého se míč odrazil za zády hostujícího brankáře J. Remty na brankovou čáru a zpět do hry. Poté se už o slovo začali hlásit spíše hostující hráči. Nejdříve R. Hanzal přenesl míč na pravou stranu na M. Fürsta, jenž běžel ze strany sám na bránu, místo přihrávky na K. Jindrleho do prázdné brány zvolil zakončení, ale domácí brankář Z. Huska jej vychytal. Chvilku poté se situace opakovala z druhé strany, ale J. Slavík zvolil místo technického zakončení kolem brankáře tvrdé zakončení, které skončilo vysoko nad břevnem domácí branky. V další velké příležitosti se ocitl na penaltě aktuálně nejlepší střelec OP T. Kučera, také zvolil razantní střelu, kterou ale napálil pouze do břevna domácí branky. V podobné příležitosti se T. Kučera ocitl za dalších pět minut, když jej našel mezi penaltou a malým vápnem přihrávkou J. Slavík, ale do odkryté branky se mu nepodařilo zakončit. Ve 38. minutě z levé strany po akci R. Hanzal a J. Kubeš dostal přihrávku mezi beky J. Slavík, míč vrátil od lajny zpět na malé vápno, kde už byl Jan Kubeš a nebyl pro něj problém poslat míč d oprázdné brány - 0:1. Poslední zajímavou pasáží v prvním poločase, i když méně fotbalovou, byla 45. minut. V té došlo ke konfliktu mezi domácím kapitánem P. Langerem a hostujícím R. Hanzalem, pro což neměl rozhodčí R. Granec pochopení a oběma hráčům udělil červenou kartu.

Dvě penalty a gólová pojistka hostů

V první z šancí ve druhé půlovině se ocitl opět hostující hráč, kterým byl J. Slavík, uvolnil se kličkou do vápna a domácí hráči jej zastavili jen za cenu faulu. K penaltě se postavil J. Kubeš, ale trefil domácího brankáře Z. Husku pouze do nohou, od kterých se míč odrazil na rohový kop. V 74. minutě se předchozí situace obrátila, J. Kubeš ve vápně obešel dva hráče a byl opět zastavený jen za cenu faulu. Tentokrát se k penaltě postavil Jakub Slavík a s jistotou proměnil a zvýšil vedení hostujícího týmu - 0:2. Domácí se poté snažili dobývat hostující obranu dlouhými nakopávanými míči, ale fotbalisté Zlivi je do větší šance většinou nepustili. Asi v 80. minutě ještě domácí vyprodukovali nebezpečnou střelu, která se otřela pouze o tyč z vnější strany. 



Ohlasy k zápasu


FK Calofrig Borovany
Milan Plachta a Miloslav Langer ( trenéři ): Dnes bych chtěl smeknout před hráči za jejich předvedený bojovný výkon. Deset kluků ze šestnácti hrálo dopoledne zápas za B-tým a vypovídající o jejich výkonu je i potlesk přítomných diváků na konci zápasu ve stoje, což se tady u nás také nestává často. Myslím si, že jsme proti Zlivi byli hodně vyrovnaným soupeřem a dokonce i jeho členové uznali, že nečekali tak těžkou cestu za třemi body. Podle mého zápas vyhrála zkušenost nad mládím. Budujeme v Borovanech takřka nový tým, do kterého se snažíme zapracovat všechny kluky, kteří mají zájem hrát a vypadá to, že se nám to opravdu daří a kluci na hřišti makají jako draci.

SK Zliv
Martin Tesař ( trenér ): Borovany dnes potvrdily, že v posledních kolech právem bodovaly a doma jsou opravdu silným mužstvem. Měli jsme problém s jejich důrazem a tvrdostí. Dalším velkým problémem byla na naší straně netrpělivost a mezi sebou hráči řešili věci hodně emotivně, což jsme si museli vyříkat o poločase v kabině. Druhý poločas byl už z naší strany klidnější. Pro nás to dnes byly vydřené 3 body proti kvalitnímu soupeři na těžkém terénu. Za jediné minus zápasu považuji vyloučení R. Hanzala a jinak bych chtěl vyzdvihnout kapitána Jardu Zruna, který morálně dokázal podpořit celý tým jak v kabině tak i na hřišti.



Sestavy


FK Calofrig Borovany
Z. Huska [-] - A. Fencl [-] , D. Stodolovský [-] , P. Větrovec [-] , M. Kříž [-] , R. Chrástka [-] , M. Blažek [-] , F. Sedlák [-] , P. Langer [-] , J. Struska [-] , B. Kratoška [-]

SK Zliv
J. Remta [-] - R. Hanzal [-] , J. Trnka [-] , J. Vlček [-] , K. Jindrle ml. [-] , J. Zrun [-] , T. Kučera [-] , P. Boubal [-] , M. Fürst [-] , J. Slavík [-] , J. Kubeš [-]

ŽK: 20. D. Stodolovský - 25. K. Jindrle ml. . ČK: 45. P. Langer - 45. R. Hanzal .
Hráči zápasu: Z. Huska , J. Struska - J. Remta , J. Zrun , J. Kubeš .
Místo: Borovany. Počet diváků: 77. Rozhodčí: Granec Robert - SAGAN Petr (N), JINDRLE Karel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
13. 10. 2019 22:37
Hodnocení zápasu
Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2019 11:43

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2019 18:52
Petr Kubát

Expert: Miroslav TUŠL
Tip experta: výhra hostů

Silní hosté si odvezou všechny body.

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2019 11:16

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích