2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.05.2019 17:00

23.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sezimovo Ústí ještě nepostupuje. Olympie otočila stav utkání a vyhrála


Branky


32. V. Dobal , 63. P. Vařil - 20. D. Hladík
14

Posílená Olympie předvádí skvělou hru, ale dnes jí čekala opravdová prověrka v podobě vedoucího týmu tabulky 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V utkání plném emocí šli do vedení hosté

Utkání 23.kola mezi Týnem nad Vltavou a Sezimovem Ústím můžeme označit za velmi atraktivní. Olympie značně posílila do jarní částě a je velmi silná. Na druhé straně Sokol drží první příčku a je blízko postupu do KP. Od tohoto utkání jsme tak mohli očekávat velmi vyrovnanou bitvu plnou agresivní hry a emocí. Právě emoce ovlivňovaly úvodní minuty hry utkání, kdy hráči a trenér Sokola nesouhlasili s výroky rozhodčích. I tak museli hosté respektovat jeho rozhodnutí a pokračovat v utkání, které bylo z jejich strany hodně nervózní i možná důležitostí celého zápasu. Hosté šli do vedení jako první, ve 20.minutě poslal Sokol do vedení David Hladík. Olympie v prvních minutách hrála spíše zataženě a čekala jakou hru představí soupeř, jenže po úvodní brance jí nezbylo nic jiného než se vrhnout do útoku. Přísloví "nedáš, dostaneš" se dnes ukázalo jako pravdivé. Sokol mohl jít do dvoubrankového vedení, ale svou příležitost zahodil a domácí šli do brejku. Kdo jiný by mohl stát za vyrovnáním než domácí borci Pavel Vařil, který poslal míč Petru Dvořákovi a na konci této akce stál kat v barvách Olympie Vladimír Dobal a vyrovnal na 1:1. Týn byl opravdu na koni a do konce poločasu mohl otočit stav utkání jenže nejlepší střelec domácích Pavel Vařil spálil vyloženou šanci. 

Sokol nevyužil své šance a Olympie otočila zápas

Ve druhém poločase byli opět aktivnější hosté, kteří se snažili zlomit zápas pro svůj prospěch a být tak jednou nohou ve vyšší soutěži. Ovšem to by v brance nesměl čarovat Jakub Vachuta, který ve složitých situacích dokáže podat vždy skvělý výkon. Nejprve zlikvidoval dělovku mířící do sítě a poté vychatal soupeře po vyložené chybě. Každý zápas začíná od zajištěné obrany a pokud Vás podrží i brankář, je to jasný signál uděřit. Psala se 63.minuta hry a situace kterou nám krásně popsal trenér domácích Jiří Orlíček (viz níže) znamenala otočení stavu utkání na jejímž konci stál Pavel Vařil. Olympie se tak ujala vedení 2:1, ale do konce utkání scházelo ještě hodně času. Nejprve nevyužili domácí šanci na odskočení na rozdíl dvou branek a na druhé straně přišel důležitý moment v 86.minutě hry. Standartní situace Sokola ze slibné vzdálenosti, která rozhodně mohla skončit vyrovnávací brankou, jenže domácí dobře sehráli ofsajdové postavení. Týn nad Vltavou tak dnes získalo důležité tři body proti nejlepšímu týmu této sezóny. Sezimovo Ústí tak dnešního prohrou stále nechalo ve hře druhý Chýnov a o postupujícím se rozhodne až v dalších zápasech. 



Ohlasy k zápasu


FK Olympie Týn nad Vltavou
Jiří Orlíček - trenér: Od první minuty měli hosté výhrady k rozhodčím jak hráči, tak trenér, proto jsem rád , že jsme je porazili. My jsme v začátku utkání hráli ustrašeně a v 19' po chybě Bočka jsme prohrávali 0:1. Od tohoto stavu jsme se malinko zvedli . Hosté prováhali navýšení náskoku v 33' a z brejku po ose Vařil - Dvořák - dává Dobal vyrovnávací branku 1:1. Další dobrou kombinaci Meidl - Dobal - Dvořák - Vařil zazdil 100% šanci. Ve druhém poločase nás podržel brankář Vachuta , který vyrazil nebezpečnou střelu v 52' a po našem špatném autu měli hosté další šanci. Vše rozhodla 63' po autu Housky - Dobal vrací - Houska po zemi nachází Tomku , který prohodí míč na nabíhajícímu Dvořákovi a jeho centr uklidil do branky Vařil 2:1. Velmi pěkná akce. V 74' po Bromově přihrávce Tomka měl 100% šanci. Hosté zahrozili v 86' po standartní situaci , kterou zastavil praporek pomezního rozhodčího. Na mužstvu bylo vidět , že chtějí odčinit zpackaný zápas na Meteoru Tábor. V osobních soubojích vynikal V.Dobal.




Sestavy


FK Olympie Týn nad Vltavou
J. Vachuta [-] - V. Dobal [-] , P. Dvořák [-] (73. J. Mezera [-] ) , J. Brom [-] , M. Stejskal [-] (83. A. Novotný [-] ) , M. Tomka [-] , P. Vařil [-] , M. Šálený [-] , T. Houska [-] , M. Boček [-] , J. Meidl [-]

Sokol Sezimovo Ústí
Z. Sedloň [-] - D. Hladík [-] , V. Říha [-] (64. D. Šmíd [-] ) , D. Novotný [-] , P. Vilímek [-] , J. Mrúz [-] , M. Doubek [-] (76. J. Bartáček [-] ) , V. Podroužek [-] , J. Škarda [-] (15. P. Sazma [-] ) , V. Hoffmann [-] , V. Brůžek [-]

ŽK: 35. P. Dvořák , 86. V. Dobal - 13. J. Škarda , 16. V. Hoffmann , 47. D. Novotný , 49. M. Doubek , 72. V. Podroužek , 88. D. Šmíd .
Hráči zápasu: P. Dvořák - D. Novotný .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Vítek Miroslav - VOTAVA Pavel, BUMBA František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tomáš Peřina

Expert: Tomáš Peřina
Tip experta: remíza

Zřejmě největší bitva tohoto kola. Týn posílil a hraje hodně kombinačně, Sokol bude chtít vyhrát a čekat na výsledek druhého Chýnova, ale spíše zápas skončí remízou

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů