FOTO: Dívčice přetlačily Lipí, o svém vítězství rozhodly už v první půli


Branky


7. V. Strnad , 14. S. Rejdal , 44. K. Šíma - 32. O. Kaše , 42. T. Jinek
19

Důležitý souboj Dívčic a Lipí nabídl pohledný útočný fotbal s množstvím šancí. V první půli se nejprve domácím podařilo rychle jít do vedení, ale hosté se nevzdali a dokázali vyrovnat. Těsně před koncem poločasu se krásně trefil z přímého kopu Šíma. Ve druhé půli se dostali ke slovu více také hosté, nicméně na domácí defenzivu nic nevymysleli. Dívčice tak porazily Lipí 3:2 a udělaly poslední krok k záchraně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase padlo pět branek

Začátek utkání byl v režii domácích, kteří svoji aktivitou dostávali soupeře pod tlak. Už ve druhé minutě Šíma vysunul Kuráže, jemuž ale dobře zmenšil úhel brankář Macháček, z šance tak byl jenom aut. Zápas se hrál ve svižném tempu, míč převážně drželi domácí a v 7. minutě se dostali do vedení, když utekl Václav Strnad a prostřelil hostujícího brankáře. Hosté byli brankou trochu opařeni a v obraně si nepočínali zrovna spolehlivě. Ve 14. minutě obránce David vybídl dlouhým nákopem Stanislava Rejdala a ten pohotově zakončil - 2:0. Velkou šanci zahodil po dvaceti minutách hry Strnad, který šel sám na brankáře Macháčka, bohužel vše skončilo jen autem pro domácí. Hosté se dočkali ve 32. minutě, kdy gólovou akci rozehrál Moravec, rozběhnutý Kruťko nacentroval míč na Ondřeje Kašeho a ten překonal domácího gólmana. Vedení Dívčicím vydrželo už jen deset minut, kdy Tomáš Jinek využil zaváhání domácího brankáře a srovnal skóre utkání. Ve 43. minutě se řítil do velké šance Valenta, přišel faul na hranici vápna. K míči se postavil záložník Karel Šíma a vymetl pavučiny v pravém horním rohu - 3:2.

Druhý poločas branku nepřinesl

Pár desítek vteřin po startu druhého dějství pohotově vypálil Vladimír Valenta, ale brankář Macháček vytasil reflexivní zákrok. Záhy napálil po rohovém kopu odražený míč Strnad a jeho rána proskákala několik decimetrů vedle levé tyče hostující branky. Tempo hry pak opadlo, hrálo se hodně ve středu pole. Navrch měli přeci jen hosté, které mohl vrátit do zápasu Moravec, ale po Kruťkově centru se nevypořádal se skákajícím míčem. Dívčičtí pak zalezli a skutečně jen výjimečně se pouštěli do útočení. Hosté měli větší snahu o vyrovnání stavu, ale nemohli se přes kompaktní obranu Dívčic dostat. Z ojedinělé možnosti hlavičkoval Strnad nad, ale jeho šanci předcházel útočný faul. Velkou možnost měl po Šímově dobré akci Kuráž, ale ve skluzu mu ke gólu chyběl krok. Domácí přežili několik nebezpečných rohů, když po jednom z nich vykopával míč z brankové čáry obránce David. I přes velký tlak Lipí si Dívčice vedení udržely a zvítězily 3:2. 



Ohlasy k zápasu


TJ Mír Dívčice
Jan Valenta (hráč): Měli jsme výborný začátek prvního poločasu, byli jsme silní na míči a dvě rychlé branky nás nakoply, ale dva inkasované góly s námi udělaly své, ale naštěstí jsme do poločasu stačili přiklonit vedení na svou stranu. Na startu druhé půle jsme byly víc na míči my, ale skórovat se nám už nepodařilo. Lipí nám občas zle zatápělo, ale vše jsme přežili bez obdržené branky. Těší nás vítězství se silným soupeřem. Kluky musím pochválit jak zápas odmakali.

TJ Sokol Lipí
Jiří Holinka (trenér): Nechytili jsme začátek, obdrželi jsme dva rychlé góly v prvních patnácti minutách. Pak jsme hráli dobře, krásně připravené akce, nahrávky. Vyrovnali jsme na 2:2. Gól na 3:2 jsme inkasovali po vymyšleném faulu. Šíma trefil trestný kop krásně na přední tyč. Druhý poločas už byl bez šancí na obou stranách, až ke konci jsme si vytvořili lehce tlak, ale nedokázali jsme z něj nic vytěžit.



Počet diváků: 45. Rozhodčí: ZEVL Karel - AMBROŽ Martin (N), HOLINKA Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
10. 6. 2019 11:23
Hodnocení zápasu
9. 6. 2019 10:53
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj - TJ Slovan Černý Dub | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

V jarní části sezony lepíme přes mnohá zranění a absence sestavu, a proto také naše výsledky bývají nevyspitatelné, ale věřím, že náš poslední venkovní zápas zvládneme.

Fanoušek, Funkcionář, Předseda klubu - TJ Sokol Štěpánovice | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích