2:2
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.05.2019 17:00

23.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rudolfov si z Římova překvapivě odvezl pouze bod


Branky


16

K dalšímu venkovnímu zápasu zajížděla v sobotu rezerva Rudolfova na hřiště TJ Sokol Římov, který se krčil v tabulce na předposledním místě se ziskem 18 bodů. Ale jeho výsledky a hra v jarní části soutěže má stoupající tendenci a to římovští potvrdili i v souboji s favoritem. Na podzim vyznělo utkání ve prospěch Rudolfova výsledkem 7:2 a postavení v tabulce jej pasovalo na jednoznačného favorita tohoto zápasu. Ale jak to tak někdy v takovýchto zápasech bývá, tak se tyto předpoklady i v tomto utkání nepotvrdily. Oproti podzimnímu utkání v základní sestavě nastoupilo v dresu hostujícího celku pět jiných hráčů. Nemohli využít služeb V. Dvořáka, M. Kociny a M. Sládka, kteří v současně hraném utkání vypomáhali rudolfovskému A-mužstvu ve velmi důležitém a nakonec i vítězném domácím utkání KP proti Oseku. Zejména M. Kocina podal výborný výkon a svou individuální akcí připravil první branku pro R. Pouzara. Výpomoc A-mužstvu ale tím pádem v současně hraných zápasech dělá rezervě problémy s počtem hráčů. A tak v Římově vypomohli hráči R. Zachara, M. Pexa, A. Kroufek, F. Hajný a D. Hajný, kteří přerušili dočasně činnost a vedení rudolfovského týmu pevně věří, že se opět zapojí do letní přípravy a že budou ve fotbalové kariéře pokračovat. Dále nastoupil po dvou týdnech ještě ne zcela doléčený tahoun mužstva M. Žoček a tak nemusel, po několika odehraných zápasech, do „dresu“ trenér J. Dvořák a do Římova hosté odjížděli nakonec v plném počtu 16 hráčů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Těsné vedení drželi v poločase hosté z Rudolfova

Do zápasu hosté vstoupili celkem dobře, byli aktivní a domácí mužstvo zatlačili. Po několika náznacích šancí rudolfovští domácí potrestali hned v 7. minutě, kdy se do té doby dobře hrající dorostenec Filip Peiger prosadil z hranice vápna a přesnou střelou k tyči poslal svůj tým do vedení - 0:1. I další minuty se hostům celkem dařilo, zejména hrozili ze stran krajními a rychlými hráči A. Janurou a M. Pexou, ale žádnou akci nedotáhli hráči do gólového zakončení. Když domácí zjistili, že hostující mužstvo není ve své kůži, tak se za podpory silného větru zlepšili a až do konce poločasu byli lepším mužstvem. Začali hrát jednoduchý fotbal s nákopy za obranu, byli aktivní po stranách F. Kukačkou a J. Danielem, důrazní v osobních soubojích a uprostřed hřiště hosty díky kapitánovi J. Rytířovi začali přehrávat. Rudolfovští byli naopak pasivní, nedostupovali hráče soupeře a mnoho situací odehráli „v chůzi“… A tak byli za svůj zoufalý výkon v této části zápasu potrestáni vyrovnávací brankou, kdy po zisku míče hned první nepřesnou přihrávkou o balon přišli, nechali bez povšimnutí před pokutové území dojít Petra Žáčka, který v 39. minutě využil podporu větru a vyslal na hostující branku přesnou a prudkou střelu. Ta před gólmanem zaplavala a po dlouhé době si D. Keřka vybral slabší chvilku. Střelu neudržel, ta mu vypadla a už míč nestačil na brankové čáře vyškrábnout a ten se došoural za brankovou čáru. Ale v dalším průběhu utkání svou chybu několikrát napravil a výbornými zákroky hostující tým výrazně podržel. Takže vyrovnáno na 1:1 a začínalo se znovu. Je pravda, že domácí z několika šancí mohli svého soupeře potrestat již dříve, ale byli v zakončení velmi nepřesní. Po vyrovnání se hosté na chvilku probudili z fotbalového spánku a ve 43. minutě se konečně pořádně prosadil na pravé straně A. Janura. Ulétl domácí obraně, pronikl až na hranici malého vápna, kde přihrávkou podél branky našel nejlepšího střelce hostujícího týmu Jaroslava Machovce, který potvrdil pověst „zabijáka" s výborným výběrem místa v pokutovém území a pouze špičkou kopačky usměrnil míč do domácí svatyně. Tím svůj tým z Rudolfova poslal do poločasového vedení 1:2.

V závěrečné části zápasu se domácím podařilo vyrovnat

Druhý poločas chtěli hosté odehrát podstatně lépe než první a co nejdříve zápas rozhodnout ve svůj prospěch. V sestavě provedli několik změn a hlavně změnili rozestavení na ortodoxní 4-4-2, což bylo v prvních 25 minutách druhého poločasu ve prospěch věci. Hosté domácí hráče od první minuty přitlačili na jejich polovinu a začali si vytvářet jednu gólovku za druhou. Nejdříve unikl po levé straně F. Peiger a nastřelil pravou tyč domácí branky. Ten samý hráč se dostal ještě do dalších dvou brankových příležitostí, ale branku z dobrých pozic minul. Na pravé straně byl velmi aktivní A. Janura, který domácí obraně zle zatápěl a ta ho několikrát v poslední chvíli před samostatným únikem zastavila faulem. Přesto se mu jedna akce vydařila, postupoval z pravé strany sám na domácího brankáře P. Nováka, toho sice překonal, ale nastřelil pouze spojnici břevna a tyče. A skórovat mohl ještě M. Žoček, jehož umístěnou střelu pod břevno bravurně vytěsnil na roh domácí gólman. Římovští se za tuto dobu dostali na svoji útočnou polovinu prakticky jen jednou, ale byla z toho hned gólová příležitost. Hosté vůbec nezareagovali na centrovaný míč a na zadní tyči zakončoval zcela osamocený domácí hráč, ale na brankové čáře reflexivně zasáhl D. Keřka. Takže místo toho, aby rudolfovští hráči proměněním šancí zápas rozhodli, tak posledních 20 minut přestali úplně hrát a domácím vyloženě svými chybami a laxním přístupem nabízeli vyrovnání. Ti se z tlaku soupeře vzpamatovali a ucítili šanci minimálně na vyrovnání. Začali bojovat na maximum, zvýšili důraz v osobních soubojích a i po fotbalové stránce začali hostující hráče přehrávat a vytvářet si hlavně po jejich chybách brankové příležitosti. Ale buď byli v koncovce opět nepřesní a když trefili branku, tak výborně zasáhl rudolfovský brankář. Když třeba vytěsnil i prudkou střelu z bezprostřední blízkosti na tyč své branky. Ale i tak se domácí dočkali vyrovnávacího gólu, když hosté opět zcela zbytečnou přihrávkou do rizika přišli o míč, nezachytili rychlý protiútok soupeře a hlavně v několika hráčích propadli na vlastním vápně, neuhráli a nechali propadnout centr, kterého se zmocnil Jakub Daniel, postupoval sám a střelou po zemi vyrovnal v 76. minutě na konečných 2:2. Hosté se nakonec až do konce zápasu strachovali o remízu, dopředu už prakticky nic nevyprodukovali a nakonec byli rádi alespoň za bod. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Římov
Pavel Crkva ( hráč ): Zápas, kde jsme mohli prohrát o 3 branky, ale i vyhrát. Stál proti nám kvalitní soupeř a musím uznat, že je tenhle výsledek pro nás dobrá remíza.

SK Rudolfov B
Petr Hlubocký ( vedoucí ) a Josef Dvořák ( trenér ): Do Římova jsme po výsledku z podzimu a podle postavení v tabulce odjížděli jako jednoznačný favorit. Chtěli jsme samozřejmě získat všechny body a zůstat v tabulce druzí. Sice jsme byli oslabeni o hráče, kteří současně pomáhali našemu A-mužstvu, ale i tak jsme měli v tomto složení podat o sto procent lepší výkon, než jsme předvedli! Jak jsme kluky v posledních zápasech chválili, tak tentokrát opravdu nemůžeme! V některých fázích zápasu jsme hráli velmi špatně, bez pohybu a napadání, bez nasazení a bojovnosti, prostě bez všeho, co nás zdobilo v posledních zápasech a prakticky celé jaro. Spokojeni můžeme být pouze s úvodní čtvrthodinkou a první půlkou druhého poločasu. Tam naše hra snesla alespoň jakési měřítko a kvalitu, ale ve zbytku zápasu jsme si asi mysleli, že když je soupeř předposlední, tak se porazí sám. Zdálo se nám, že v tomto utkání chceme vyhrát pouze my, trenéři... A to i přes to, že jsme kluky upozorňovali na to, že se domácí v jarní části jak výsledkově, tak i zejména herně velmi zvedli a že budou o záchranářské body poctivě bojovat a že nám nedají nic zadarmo. A to se plně potvrdilo! Domácí mančaft musíme za výkon pochválit. Oproti podzimu proti nám nastoupilo podstatně kvalitnější mužstvo a sportovně musíme uznat, že si za nesmírnou bojovnost, vůli, ale i kvalitu možná zasloužilo v tomto zápase zvítězit. My jsme opět dojeli na neproměňování vyložených šancí v důležitých momentech utkání. Ale hlavně nejsme spokojeni s přístupem některých hráčů! A to i v posledních týdnech z hlediska docházky na tréninky, kde účast velmi pokulhává. A hned se to také u některých hráčů projevuje na jejich výkonech, které mají velmi klesající tendenci… Celý týden víc řešíme, kdo půjde za áčko, kolik nás bude, jak se rychle vrátíme na hokej a na oslavu atd., místo toho, abychom se soustředili na svůj výkon a výkon mužstva. A tak se po delší době pánové, doufáme, vrátili na zem a zjistili, že bez stoprocentního přístupu nemusí porazit ani poslední tým tabulky! Na druhou stranu chceme poděkovat všem klukům, kteří nám v tomto zápase pomohli a doufáme, že se s nimi při zahájení letní přípravy uvidíme!!! V následujících dvou zápasech přivítáme doma rezervy Lokomotivy ČB a Jankova. Měli bychom být zase v co nejsilnější sestavě, budeme chtít dále prodloužit domácí neporazitelnost a věříme v šest bodů do vyrovnané tabulky čela soutěže.



Sestavy


TJ Sokol Římov
P. Novák [-] - J. Rytíř [-] , D. Weber [-] , J. Daniel [-] , P. Havlíček [-] , P. Žáček [-] , M. Pečenka [-] , M. Koupal [-] , F. Kukačka [-] , P. Maršán [-] , L. Froněk [-]

SK Rudolfov B
D. Keřka [-] - M. Žoček [-] , M. Šefl [-] , J. Tušl [-] , P. Irmiš [-] - R. Tyrpák [-] , F. Peiger [-] , P. Kryeziu [-] , M. Pexa [-] , A. Janura [-] - J. Machovec [-]

ŽK: 57. P. Žáček , 90. L. Froněk .
Hráči zápasu: L. Froněk , P. Žáček - J. Machovec , A. Janura .
Místo: Římov. Počet diváků: 40. Rozhodčí: Šafránek Josef - MARŠÍK Pavel (N), KRÝDL Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Kubát

Expert: Patrik BROUSEK
Tip experta: výhra hostů

Určitě zvítězí Rudolfov, má formu a Římovu se nedaří stejně jako nám :-)

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Římovští potřebují každý bod v honbě za záchranou v OP. Přestože mladé pušky z Rudolfova poslední dobou hrají ve velké pohodě, na horké půdě v Římově, kde navíc domácí požene kotel fanoušků, si hosté body neodvezou.

Tip: výhra hostů