Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.04.2019 16:30

17.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Na hřišti v Borovanech se body dělily


Branky


19

Čtvrté jarní kolo přineslo na půdě Borovan souboj domácích s rezervou Jankova. Oba týmy jsou přímými konkurenty v tabulce se stejným počtem bodů. Hosté se sešli v sestavě plné klasických béčkařů a dorostu. Domácím se do sestavy vrátilo několik hráčů, kteří se neobjevili v minulém domácím duelu se Srubcem a dala se tedy očekávat ještě větší síla týmu. Ale opak byl pravdou... Podzimní vzájemný duel ovládli jankovští na svém hřišti v poměru 3:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Těsné vedení domácích hráčů do poločasu

V úvodu domácí tým svého soupeře trochu předčil v pohybu a sbíral skoro všechny odražené míče, čímž hosty přikoval na jejich polovinu hřiště. Nicméně hosté nepouštěli domácí hráče k žádnému nebezpečnějšímu zakončení. Maximem tak bylo zahrávání asi tří rohových kopů, ze kterých však nevzniklo žádné větší nebezpečí. Po cca deseti minutách hosté zlepšili pohyb a začali se domácím vyrovnávat v záloze, což ale ukázalo další problém, kdy nebyli schopni udržet míč vepředu. Jednu zajímavější akci předvedl hostující pravý obránce S. Kysela, který potáhl míč až na střed hřiště před vápnem, kde si narazil s J. Beníškem, ale do zakončení mu na poslední chvíli sáhli domácí obránci. Do vedení se hosté dostali po půl hodině hry. Ve 32. minutě D. Mareš zahrával přímý volný kop z rohu velkého vápna, brankář domácích V. Knechtl míč neudržel, všichni obránci domácího týmu zaspali a dobíhající Jakub Beníšek se prosadil podruhé ve dvou zápasech – 0:1. Druhou branku mohl přidat dobře napadající V. Homoláč, který získal míč před vápnem domácích, ale trochu z úhlu střílel zbrkle přímo do brankáře. Poté hosté z Jankova zaspali trochu pozičně, kdy čekali odpískání faulu na D. Mareše a nezajistili se vzájemně na levé straně hřiště. V 38. minutě domácí získali spoustu prostoru za hostujícími beky a jednouduchá přihrávka F. Faktora na penaltu připravila šanci Matěji Račákovi, jehož gólovou střelu hostující brankář alespoň zpomalil, ale dobíhající Martin Tomášek už neměl problém dostat míč do sítě – 1:1. Ještě do poločasu bylo pro hosty o něco hůř. Ve 43. minutě nechali dopadnout na zem dlouhý nákop, hned poté ho F. Černý v těžké pozici nedokázal odkopnout a když se pak nedohodla trojice L. Simandl, F. Černý a B. Šturma, vlítl mezi ně domácí útočník David Babka a pohodlně strhl vedení na stranu Borovan – 2:1.

Hostům se zlepšeným výkonem podařilo pouze srovnat stav

Do druhé půle nastoupili hosté s několika přesuny v sestavě hned od začátku domácí mužstvo zatlačili. Velkou šanci získal V. Homoláč, který po kombinaci A. Pšeničky s D. Šindelářem dostal krásný centr od posledně jmenovaného na zadní tyč, ale z malého vápna branku přestřelil. Celkově hosté v druhém poločase hráli poměrně pohledný fotbal plný pohybu. Fungovala především dorostenecká levá strana A. Pšenička - D. Šindelář. Další jejich kombinaci mohl uvnitř vápna zakončovat sám před brankářem D. Mareš, ovšem míč mu přeskočil nohu a tak z velké tutovky nebylo nic. Další zakončení si připsal M. Ježek po akci J. Beníška a S. Kysely, ale zakončoval na dlouhou nohu a tedy s malou razancí. Paradoxně mohli zvýšit vedení domácí, když jejich záložník A. Fencl pěkně potáhl míč středem hřiště a krásnou střelou trefil spojnici Šturmovy branky. Druhou šanci v zápase, která neskončila gólem, měli domácí asi v 75. minutě, kdy S. Kysela skočil pod nohy na malém vápně zakončujícímu hráči před prázdnou brankou. Zasloužené vyrovnání přišlo deset minut před koncem, kdy si na milimetrovou přihrávku na úroveň penalty naběhl v 79. minutě Jakub Beníšek a ranou pod břevno nedal brankáři šanci – 2:2. Pět minut před závěrečným hvizdem trochu zkomplikoval situaci hostujícímu celku jeho hráč L. Simandl, který zastavil slibně se rozvíjející akci domácích žlutým faulem, bohužel pro něj druhým v zápase a šel do sprch. J. Beníšek mohl korunovat svůj výkon dvě minuty před koncem, když napadáním obral o míč stopera domácích, ale poté už mu chyběly síly k doběhnutí a zároveň důraznému zakončení, takže brankář V. Knechtl pohodlně chytil.



Ohlasy k zápasu


FK Calofrig Borovany
Milan Plachta ( trenér ): Dnes jsme odehráli snad nejhorší zápas v sezóně, co se přístupu hráčů týče. Chyběla bojovnost a chuť do fotbalu, z čehož jsem osobně hodně zklamaný a vlastně i znechucený. Takhle se rozhodně nehraje o záchranu. Pokud nám tyhle dva body budou scházet k udržení OP, ať si pak každý z hráčů sáhne do svědomí.

SK Jankov B
Martin Kudláček ( hráč ): Do Borovan jsme přijeli bez pendlů z ,,A" týmu, který hrál současně s námi a bod za remízu bereme. Musím kluky pochválit za bojovnost. Dobré utkání odehráli hlavně všichni kluci z dorostu, kteří nám pomáhají a bez nichž bychom nedali ani jedenáct hráčů dohromady. Hráčem zápasu je opět Kuba Beníšek, který skvěle zvládal defenzivní práci a k tomu přidal i obě naše trefy. Ale stále je na čem pracovat. Teď musíme zabrat doma a o body obrat Hlubokou. Pochvalu též zaslouží rozhodčí, který utkání odřídil v klidu a s citem pro hru.



Sestavy


FK Calofrig Borovany
V. Knechtl [-] - M. Račák [-] , A. Fencl [-] , D. Langer [-] , B. Kratoška [-] - R. Chrástka [-] , B. Němec [-] , M. Račák [-] , F. Faktor [-] - M. Tomášek [-] , J. Čermák [-] -

SK Jankov B
B. Šturma [-] - F. Černý [-] , M. Ježek [-] , V. Homoláč [-] - J. Beníšek [-] , O. Maxa [-] , A. Pšenička [-] , D. Šindelář [-] - J. Tušl [-] , J. Kotnauer [-] , M. Kudláček [-]

ŽK: 68. B. Němec , 71. J. Čermák - 36. M. Ježek , 63. L. Simandl . ČK: 83. L. Simandl .
Místo: Borovany. Počet diváků: 54. Rozhodčí: Granec Robert - BRÁZDA Petr (N), PAVLÍK Michal (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Petr Kubát

Expert: Jaroslav HRUŠKA
Tip experta: remíza

Zápas dvou sousedů v tabulce skončí remízou. Možná budou mít více navrch Borovany, ale hosté bod ukopou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů