2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.03.2019 15:00

14.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rezerva Jankova si na domácím hřišti poradila s týmem SK Úsilné


Branky


19

Hned první jarní kolo okresního přeboru nabídlo souboj dvou týmů silně ponořených ve spodní části tabulky. Očekával se boj o „šest bodů“. Domácí tým napočítal hned jedenáct absencí, přesto i díky pomoci trojice pendlů z „A“- týmu pomýšlel na vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Neproměněná penalta, takže bezbranková první půle

O důležitosti zápasu si byla vědoma obě mužstva, proto začala velmi opatrně. Na hráčích byla znát nerozehranost, navíc terén také nebyl ideální, proto byl téměř po celý první poločas k vidění klasický záchranářský souboj plný nepřesností. Tu a tam se někdo blýskl nějakým povedenějším momentem, ale k výraznějším šancím to nevedlo. Rezerva Jankova měla nejblíže ke gólu po dvou standardních situacích, kdy míč poskakoval na malém vápně, ovšem dopravit ho za záda gólmana R. Hloušky se nepovedlo. A tak nakonec největší možnost k otevření skóre měli hosté, kteří po hloupém faulu Predigera v pokutovém území dostali příležitost v podobě penalty. Exekuce se ujal Petr Vazač, leč na skvělého Bohuslava Šturmu nevyzrál a domácí gólman byl rázem za hrdinu. Tento okamžik vlil více energie na domácí kopačky a společný tým Jankova a Dubného začínal přebírat iniciativu. Výsledkem toho byl povedený přímý kop Petra Maxy, který bravurně vyrazil v poslední chvíli brankář Roman Hlouška. V závěru poločasu už byl strážce hostující branky krátký, jenže s V. Jirkovského tečovanou střelou mu pomohlo břevno.

Dvěma góly rozhodli domácí hráči o první jarní výhře

Druhý poločas měl Jankov sice nikterak výraznou, přesto trvalou mírnou převahu. Hosté směrem dopředu nevyprodukovali nic a B. Šturma byl bez práce. To R. Hlouška musel být neustále koncentrovaný a dlouho domácím střelcům odolával. Několikrát to zkoušel aktivní S. Kysela, pozadu nezůstávali ani M. Hüttner s P. Maxou, dobrou příležitost si vypracoval střídající J. Kotnauer, gólem zaváněl i pokus Ondřeje Maxy po rohovém kopu. Obranná zeď povolila až v 67. minutě, kdy se Martin Hüttner pěknou kličkou zbavil obránce a tvrdou střelou zpoza vápna propálil R. Hloušku – 1:0. O čtyři minuty později v 71. minutě využil po F. Černého centru chyby hostujícího stopera Petr Maxa a zkušeně zvýšil na 2:0. To bylo pro hosty z Úsilného KO, ze kterého se nevzpamatovali. Byť se nevzdávali, domácí výběr hru kontroloval a nakonec si došel pro zasloužené tři body. Ty však byly vykoupeny nepříjemným zraněním Václava Jirkovského, jenž si po ošklivém výronu kotníku nějaký ten týden od fotbalu odpočine. Přejeme brzké uzdravení…



Ohlasy k zápasu


SK Jankov B
Petr Maxa ( hráč ): Věděli jsme, že se hned na začátek jedná o velice důležité utkání s konkurentem v boji o záchranu. Chtěli jsme vyhrát za každou cenu, ale první poločas bylo vidět, proč se oba celky nacházejí ve spodní části tabulky. Soupeře komentovat nechci, spíš bych se věnoval nám. Hráli jsme pomalu, na velký počet doteků. Chyběla nám větší přímočarost, hra po stranách a hlavně jednoduchost. Stále jsme se snažili vymyslet něco světoborného. Až když nás podržel Bobas chycenou penaltou, tak se náš výkon začal zvedat. Ve druhém poločase si troufám tvrdit, že už se na naši hru dalo koukat. Výsledkem toho byly dvě rychle za sebou vstřelené branky. Dle mého jsme zvítězili zcela zaslouženě. Ale děkovat musíme Bobasovi Šturmů za chycenou penaltu, protože nevím, zda-li by bylo v našich silách výsledek otáčet. Za výkon bych pochválil Martina Hüttnera a Stáňu Kyselu.

Úsilné
Petr Vazač ( hráč ): Soupeř byl od začátku zápasu lepším týmem a nás musel podržet Roman Hlouška v bráně. Dařila se jim kombinace, nám naopak vůbec nic, nevytvořili jsme si jedinou gólovku. Krom neproměněné penalty jsme neměli nic konkrétního, Dubné tak zaslouženě získalo 3 body.



Sestavy


SK Jankov B
B. Šturma [-] - V. Jirkovský [-] , M. Řezníček [-] , F. Černý [-] - D. Šindelář [-] , O. Maxa [-] , J. Beníšek [-] , M. Hüttner [-] - J. Tušl [-] , J. Kotnauer [-] - T. Bürger [-]

Úsilné
R. Hlouška [-] - S. Dubský [-] , P. Kaše [-] , P. Vazač [-] , Z. Německý [-] , J. Jeřábek [-] , J. Jírovec [-] , J. Čada [-] , M. Stejskal [-] , R. Trousil [-] , V. Dolejšek [-]

ŽK: 14. L. Simandl , 15. M. Prediger - 55. P. Švec , 60. J. Jírovec .
Hráči zápasu: B. Šturma , M. Hüttner , S. Kysela - R. Hlouška .
Místo: Dubné. Počet diváků: 85.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Petr Kubát

Expert: Petr KUBÁT
Tip experta: výhra hostů

Konec podzimu ukázal, že hráči Úsilného také umí své soupeře potrápit a obírat o body. Tento fakt potvrdí i v prvním jarním duelu na hřišti rezervy Jankova.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     30. 12. 2018 10:32

Tip: remíza