1:4
(0:3)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.06.2019 16:30

26.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žirovnice tři body v derby uhájila, což jí dává velké naděje do posledního kola


Branky


69. L. Suchý - 2. O. Doležal , 10. M. Pokorný , 35. M. Brada (vl.) , 60. J. Omasta
14

Očekávaná velká bitva mezi dvěma lokálními rivaly se konala tak nějak napůl. V podstatě kompletní sestavě Slavoje totiž sekundovala pro změnu horko těžko poskládaná sestava Horní Cerekve, která již od úvodu nepůsobila příliš konkurencechopně. I přesto se ale domácím dařilo aktivně se podílet na průběhu zápasu, jenže šance většinou končily buď na brankaři Kolářovi, nebo mimo svatyni. To na druhé straně se dařilo o poznání více v zakončení a i díky tomu může Žirovnice stále pomýšlet klidně i na TOP3.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Převaha Žirovnice se začínala projevovat i na skóre

Za slunečného počasí a na hustém pažitu by se za normálních okolností mezi oběma tradičními soupeři odehrál výborný zápas plný technického fotbalu. Tou normální okolností však u domácích už několik kol není kompletní sestava. Vinou zranění a dalších absencí zahájili Cerekvičtí zápas v 11 lidech bez možností střídání. Improvizace zejména v obranné řadě se projevila hned po dvou minutách, kdy se poměrně lehkou střelou k zadní tyči prosadil O.Doležal. Domácí odpověděli velkou šancí J.Havla, žirovničtí ale míč z blízkosti brankové čáry včas odklidili. V 10. minutě přišel další hostující výpad do šestnáctky. Obránci tak dlouho otáleli s odkopem až se k míči dostal M.Pokorný a neomylně zavěsil. Domácí to nevzdávali, a když už se dostali k zakončení, bylo před Kolářovou brankou horko. Žirovnická legenda mezi třemi tyčemi si nejprve poradila se střelou V.Hrdiny, kterému nabil dlouhým pasem J.Plachý. O chvíli později se M.Kůta s J.Havlem šikovně prokombinovali obranou Slavoje a druhý jmenovaný štiplavou střelou jen těsně minul zadní roh branky. Místo kontaktního gólu však přišel na druhé straně okamžik, který definitivně rozhodl o majiteli tří bodů. Malá domů M.Brady prošla k překvapení všech L.Chadimovi při zpracování pod nohou a neomylně si našla cestu do branky. Další ránu pro domácí znamenalo nucené odstoupení kapitána M.Kůty pro zranění. Přesto měl ještě před pauzou velkou šanci L.Suchý. Z pravé strany pronikal až před Z.Koláře, který ale nohou reflexivně vyrazil.

Rozhodnutý zápas mohli hosté zdramatizovat, na čáře však zářil Zdeněk Kolář

Po změně stran měli míč na svých kopačkách častěji hráči Slavoje, neboť si dokázali díky pohybu a přesnějším přihrávkám v kombinaci více vyhovět. Před brankou ale byli nebezpečnější paradoxně domácí, kteří si i v oslabení připravili několik nadějných příležitostí. V.Hrdina se prokličkoval až do malého vápna, ale Z.Kolář byl znovu ve střehu. Po hodině hry hosté předvedli rychlou akci, na jejímž konci zvýšil J.Omasta už na rozdíl 4 gólů. Následovaly velké šance J.Mezery a L.Suchého, Z.Kolář však nadále hájil čisté konto, o které jej připravil až v 68. minutě přízemní střelou neúnavný L.Suchý. Závěr zápasu byl ve znamení mírného tlaku domácích, kteří chtěli výsledek alespoň kosmeticky vylepšit, žádná z pološancí si už ale cestu do sítě nenašla.



Ohlasy k zápasu


SK Horní Cerekev
Roman Bártů (trenér FC Slavoj Žirovnice): Soupeř toho během zápasu až na pár výjimek moc nepředvedl , pravdou je že cca od 30 minuty jsme hráli proti deseti a asi jsme z toho mohli vytěžit i více, ale i tak je v týmu spokojenost. Měl jsem obavy jestli nám 3 týdenní manko (absence zápasu pro kontumace duelů s Plačkovem a Čejovem) neublíží, což se nakonec ukázalo jako mejlka, tak stále můžeme pomýšlet o umístění na bedně, která je stále na dosah. Vše rozhodne poslední kolo.




Sestavy


SK Horní Cerekev
L. Chadim [-] - J. Mezera [-] , Š. Filsoch [-] , V. Hrdina [-] , L. Suchý [-] , J. Havel [-] , M. Kůta [-] , L. Loukota [-] , J. Plachý [-] , M. Brada [-] , O. Musil [-]

FC Slavoj Žirovnice B
Z. Kolář [-] - S. Koudelka [-] , J. Houška [-] , O. Doležal [-] (71. J. Mach [-] ) , T. Houška [-] , M. Pokorný [-] (46. J. Metlička [-] ) , T. Severa [-] (74. L. Severa [-] ) , R. Kopejtko [-] (46. J. Omasta [-] ) , V. Rušil [-] , M. Secký [-] (62. M. Veselý [-] ) , D. Kuš [-]

Hráči zápasu: L. Suchý , J. Mezera - D. Kuš , Z. Kolář , S. Koudelka .
Počet diváků: 42. Rozhodčí: KOSTKA Milan - KUBÁT Martin, DOLEJŠ Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Lukáš Novotný

Expert: Lukáš Novotný
Tip experta: remíza

Horní Cerekev na jaře působí rozporuplným dojmem. Ani venku, ani doma se neumí sejít v nejsilnější sestavě, nicméně je pravda, že nyní už jim v tabulce o nic nejde. Tady se oba týmy o body podělí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů