2:1
(0:0)
59. M. Kůta
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.09.2017 15:00

9.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jiřicím se doma daří, potvrdily to i proti Horní Cerekvi


Branky


54. J. Jůzl , 72. J. Vincenc - 59. M. Kůta
0

Těžko narazit na tým, který by především letos byl schopen z Jiřic přivézt domů pohodlnou výhru. Na půdě největšího překvapení tohoto ročníku Poutník ligy tentokrát nečekaně padla i Horní Cerekev, která sice posilněna vysokou čtvrteční výhrou nad Plačkovem, nicméně oslabena o několik zraněných dorazila do Jiřic v jedenácti lidech a s přáním, že jiřičtí nebudou mít svůj den. Domácí celek však nezaváhal a i přes několik významných ztrát ve svých řadách dokázal fotbalovějšího soupeře porazit a udržet těsný kontakt s druhým místem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezgólový první poločas mnoho fotbalové krásy nepřinesl

Na hřišti v Jiřicích se představily dva celky, které pro toto kolo měly velké potíže se skládáním sestavy. Domácím chyběl například kanonýr Petr Tůma, nebo playmaker Petr Příhoda, na druhé straně Horní Cerekvi chyběl postrach obran Poutník ligy Jaroslav Serbus zraněný z vítězného utkání proti Plačkovu, nebo obránce Pavel Staněk. Absence těchto výrazných hráčů utkání k úrovni El Clasica rozhodně nepřiblížila. Od prvních minut však měli zjevně navrch hosté, kterým se dařila kombinační hra, avšak rozvážná a chytrá hra Jiřic soupeři žádné výrazné šance nenabízela. Když se navíc hned v úvodu zranil Horní Cerekvi Tomáš Podařil, bylo pro hosty ještě hůře, protože bez hráčů na střídání musel zraněný i přes svou indispozici pokračovat ve hře, což byla jedině voda na mlýn pro Jiřice. Těm se ale přesilovku dlouho nedařilo využít. Jedinou šanci prvního poločasu, která stojí za řeč, byla střela z úhlu v podání Jana Razimy z hostujícího celku, kterou ale brankař Beránek dokázal zpacifikovat. Utkání tak bylo stále otevřené a bez gólů na obou stranách.

Jiřická hra přinesla ovoce a vybojované tři body

Ani druhý poločas žádnému velkému fotbalovému galapředstavení nenasvědčoval. Horní Cerekev se ale i přes to dostala k několika zajímavým standartním situacím, které ale přes jiřickou obranu neprošly, v jednom případě domácí zachránila tyč. Skóre průměrného utkání se poprvé změnilo v 54. minutě, kdy tečovaná střela přes brankaře Chadima prošla až k Josefovi Jůzlovi, který zařídil první gól utkání. Radost Jiřic ale netrvala dlouho. Už za pět minut bylo srovnáno, kdy Horní Cerekev, jmenovitě Michal Kůta, využil chyby v jiřické rozehrávce ve středu hřiště, proběhl až do vápna, kde vykoupal jiřického brankaře a zavěsil do prázdné brány. S přibývajícími minutami úbývalo sil i šancí na to strhnout zápas na svou stranu. To se ale přeci jen nakonec povedlo domácím Jiřicím. Přímý kop z rohu velkého vápna propadl až k Jakubovi Vincencovi, který měl před sebou jediný úkol a to trefit prázdnou bránu. Nezklamal a Jiřice se znovu mohli radovat z vedení. Oslabená a vysílená Horní Cerekev se s blížícím závěrem ještě nadechla k závěrečnému tlaku, ten vyústil v nebezpečné ohrožení soupeřovy branky, znovu však ale míč jen orazítkoval tyč. Zápas tak dospěl k vydřené a šťastné výhře domácího celku.



Ohlasy k zápasu


SK Jiřice
Jakub Vincenc (hráč SK Jiřice): Dnes jsme hráli velice zodpovědně směrem dozadu a dařilo se nám držet Cerekev daleko od naší branky. Bohužel nám pak chyběla větší podpora v útoku. Celkově to nebyl pohledný fotbal, ale proti technicky lepšímu soupeři jsme hráli chytře a podařilo se nám využít standartních situací.

SK Horní Cerekev
Jiří Mezera (hráč SK Horní Cerekev): Pro nás těžký zápas proti bojovnému soupeři. Kvůli absencím jsme museli v sestavě improvizovat, což se na výkonu také podepsalo. Naše trápení na venkovních hřištích tak pokračuje.



Sestavy


SK Jiřice
O. Beránek [-] - P. Novák [-] , R. Čepl [-] , M. Hájek [-] , J. Dvořák [-] , M. Novák [-] , F. Jiřík [-] , P. Hložek [-] , M. Jirků [-] , J. Jůzl [-] , J. Vincenc [-]

SK Horní Cerekev
L. Chadim [-] - P. Biskup [-] - J. Havel [-] , M. Brada [-] - T. Podařil [-] - Š. Filsoch [-] , M. Kůta [-] , M. Šimák [-] , J. Mezera [-] , J. Razima [-] , P. Chadim [-]

ŽK: 81. M. Jirků - 25. J. Mezera , 38. J. Havel , 70. M. Brada .
Hráči zápasu: M. Hájek , J. Vincenc - M. Kůta , J. Razima .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: ŠENIGL Jiří - SADSKÝ Stanislav (N), OŠANEC Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.