Plačkov ani napotřetí nezvládl závěr zápasu a z derby nemá ani bod


Branky


0

Utkání, které se po celou dobu svého průběhu neslo v relativně přátelské atmosféře bez zbytečných zákeřností znovu načnuli lépe hostující hráči Plačkova. Ti ale v poslední desetiminutovce zas a znovu doplatili na slabou fyzičku a absenci několika klíčových hráčů, což jim již potřetí v této sezóně zlomilo vaz. Naopak Jiřice dokázali perfektně zareagovat na to, že k utkání měli k dispozici pouze 11 hráčů a bez jakéhokoliv střídání svého soupeře v derby Humpolecka pokořili nejen fyzičkou, ale i důrazem, nasazením a bojovností.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Přehlídka defenzivních chyb a 4 góly vítěze neurčily

Jak již v této sezóně bývá zvykem, do utkání nastoupil Plačkov daleko lépe, než jeho soupeř. V první desetiminutovce se však k prvnímu velkému ohrožení soupeřovy brány dostaly domácí Jiřice. Nebezpečná střela z vápna však skončila pouze na břevně. Poté se ke slovu dostal Plačkov, který z nebezpečného útoku vybojoval rohový kop. Obrana Jiřic naněkolikrát nedokázala odkopnout míč do bezpečí, míč propadl až k Tomáši Dobrovičovi a ten vstřelil první gól utkání. V podání Plačkova ale přišel tradiční útlum po vstřeleném gólu, naopak SK Jiřice našly chuť do zápasu, která jim od prvních minut chyběla. Katastrofální chyba Plačkova na levé straně vedla ihned k samostatnému nájezdu Jiřických. První střelu brankař Novotný konečky prstů vyškrábl na břevno, k dorážce se ale jako první dostal domácí Petr Tůma, pro kterého byla odkrytá branka samozřejmostí ke skórování. I následující minuty patřili převážně domácím. Plačkov při útočných akcích Jiřic připomínal spíše ementál a mnohdy to bylo spíše dílo štěstěny, že domácí ze svých šancí vedoucí gól nepřidali. Naopak do vedení šli znovu hráči TJ Sokolu. Štěstí zkusil z úctyhodné vzdálenosti a úhlu René Zemek a jeho přízemní střela k překvapení všech, hlavně brankaře Zabloudila, zapadla k zadní tyči do brány. Odpověď Jiřic na sebe ale nenechala dlouho čekat. Plačkov znovu propadl na levé straně a nadýchaný jiřický centr našel hlavu kapitána Příhody, který se prosadil mezi dvěma obránci a umístěnou hlavičkou znovu vyrovnal. Do konce poločasu bylo nepřesností na obou stranách ještě hodně, ke gólové šanci se však žádný z týmů ani nepřiblížil.

Plačkov divákům nabídl reprízu svých předešlých výkonů a Jiřice mohly slavit

Druhý poločas zachytily lépe domácí Jiřice. Tedy ne, že by si vypracovaly na úvod nějakou gólovou příležitost, ale svého soupeře dostávaly pod tlak a už začínalo být znát, že s přibývajícími minutami bude mít Plačkov stále více potíží. Ostatně názornou ukázkou byl až strašidelně jednoduchý průnik Petra Tůmy soupeřovou obranou. Za záchranou brzdu tak musel zatáhnout brankař Novotný, který si po tvrdém faulu před vápnem připsal "pouze" žlutou kartu. Z následného přímého kopu gól nepadl. No a jak už to tak bývá, z nevyužité šance Jiřic padl o pár minut později gól na druhé straně. Neuvěřitelnou spoustu práce v jiřickém vápně odvedl René Zemek, který po zásluze vstřelil svůj druhý gól utkání a vedení znovu pro Plačkov. V následujících minutách měl Plačkov zápas ve svých rukách, ke vstřelení rozhodujícího gólu se ale už nedostal. Fyzicky odpadající hosté se dopustili další obranné chyby na levé straně, následovala přihrávka k nohám Petra Nováka a ten stav utkání znovu vyrovnal. Bylo zřejmé, že oba dva týmy chtějí otevřený zápas v posledních deseti minutách strhnout na svou stranu. Ideální příležitost k tomu měli hosté. Ti však nedokázali využít ani tří po sobě jdoucích rohových kopů. Naopak, po tom posledním z nich se do protiútoku dostali domácí, respektive Petr Tůma, který přesprintoval s míčem celé hřiště, pronikl neuspořádanou a značně vysílenou obranou, předložil míč do vyložené šance Petrovi Novákovi, který si položil brankaře na zem a střelou do protipohybu rozhodl, že 3 body zůstanou doma.



Ohlasy k zápasu


SK Jiřice
Jakub Vincenc (hráč SK Jiřice): Jako již tradičně nám vázla rozehrávka a sami sebe jsme tak dostávali pod tlak zbytečnými ztrátami ve středu hřiště. Naštěstí se nám podařilo v útoku z nemnoha šancí vytěžit maximum a ztrátu vždy poměrně záhy dotáhnout. V závěru oba týmy fyzicky odpadly a hra byla dost hektická, ale štěstí se po dvou brankách z rychlých úniků nakonec přiklonilo na naší stranu, což v podobných zápasech minulé sezóny nebývalo zvykem.

TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař Plačkova): K zápasu nemám moc co říct. Vlastně je to pořád dokola to stejné jako v předchozích kolech. K čemu nám je, že na rozdíl od minulé sezóny se našemu útoku daří střílet góly, když nedokážeme zachytit soupeřovi šance už v zárodku, pouštíme je do vyložených šancí a k tomu ještě přidáváme zbytečné chyby. Nepamatuju, že bych v téhle sezóně čelil jiným šancím, než standartním situacím, které notoricky nezvládáme, nebo samostatným nájezdům. Hrajeme hrozně neuspořádaně a alibisticky, což je při absenci tréninků logickým vyústěním. Sami sebe dostáváme pod tlak a po třech zápasech s jedním bodem začíná být situace poměrně kritická. To, že lepíme sestavu hodinu před zápasem kvůli nekonečnému seznamu absencí už zmiňovat snad ani nemusim.



Počet diváků: 150.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.