Rosice vezou tři body z Pardubiček


Branky


80. Z. Brus - 15. L. Němec , 38. J. Němec
0

Počasí se v neděli odpoledne přece jen polepšilo a tak se diváci v Pardubičkách mohli těšit na zajímavý zápas. Sehrané domácí sestavě se postavily posílené a ambiciozní Rosice. Jak utkání probíhalo, se dozvíte v následující reportáži.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Krásné góly hostů

Po úvodním oťukávání měli domácí sice mírnou územní převahu, ale trápila je činnost defenzivy. V první zajímavé akci hostů se technickou střelou prezentoval L.Němec, ale Dufek se v domácí brance překvapit nenechal a vytěsnil míč na roh.

Pardubičky měly pak několik nepříjemných centrů do vápna, ale rosická obrana odolala. O štětstí mohl mluvit hostující Morávek, který hrál již od čtvrté minuty se žlutou kartou za taktický faul. Rosický stoper totiž o několik minut později předvedl drsný zákrok. Rozhodčí Hamrník však přihlédl k faktu, že zákrok plynul spíše z nešikovnosti než z nějakého úmyslu a nechal karty v kapse.

V 15.minutě přišel pěkný fotbalový moment, Zelinka našel na středu hřiště L.Němce, ten si míč zpracoval do pohybu kolem obránce a napřáhl k povedené ráně z dvaceti metrů, Dufek se natahoval marně a míč skončil v šibenici domácí branky - 0:1.

Domácí hráči se snažili o vyrovnání a na Nahálkovu bránu vyslali několik střel ze střední vzdálenosti, golman hostí vše pokryl.

Na druhé straně mohl navýšit skóre Levai, který střílel po odraženém míči tvrdě, avšak pouze do boční sítě.

Poté byl unikající Voleský faulován domácím M.Němcem těsně před hranicí pokutového území.K trestnému kopu se postavil Němec Jakub, jeho parádní prudká střela se otřela o břevno a pak už se třepotala v síti - 0:2.

Domácí hráči byli průběžným výsledkem zaskočeni. A to pro ně mohlo být ještě hůř. Stačilo, aby v situaci dva na jednoho dokázal Palaščák přihrát před odkrytou branku L.Němcovi.

 

 

 

Tlak Pardubiček nakonec k vyrovnání nevedl

Domácí nastoupili do druhé půle odhodláni s výsledkem zápasu něco udělat. Naopak hostům jakoby postupem času docházela "šťáva".

Pardubičky přehrávaly svého soupeře hlavně ve středu hřiště, kde velice dobře operovali Čásenský s Brusem. Rosický brankář Nahálka musel opět několikrát zasahovat a dalších pár střel skončilo těsně vedle jeho branky, střelecky nebezpečný byl především Brus.

Pardubičky se neustále tlačily dopředu a tak vznikal prostor pro rosické protiútoky. V těchto situacích si Rousek s Němcem uměli poradit. Po jejich spolupráci se L.Němec řítil sám na Dufkovu branku, hostujícímu útočníkovi však v zakončení chybělo více síly a gólovou pojistku nepřidal, trefil pouze nohy domácího brankáře.

Na druhé straně chytrý hlavičkový pokus Bruse jen těsně minul branku.

Další příležitost hostů se naskytla opět po brejku, který táhli L.Němec s Rouskem. Když se zdálo, že hosté se již vytlačili ze střelecké pozice, L.Němec nalezl přízemní přihrávkou za hranicí vápna Voleského. Rosický záložník se po dlouhém sprintu opřel do míče z první a jeho střela měla gólové parametry, jenže Dufek byl proti a vytasil parádní zákrok.

Domáci se dočkali branky v 80.minutě, nedůraz rosické obrany potrestal Brus, který zblízka snížil na 1:2.

Rosičtí se ve zbytku zápasu bránili zuby nehty. Opět pomohl brankář Nahálka, který vyrazil dobře kopnutý trestný kop Čásenského.

V ojedinělé útočné akci hostů se po pěkném idividuálním průniku dostal do zakončení střídající Chládek. Jeho lob ale branku minul.

 

Rosice nakonec s vypětím všech sil udržely vedení a vezou si z Pardubiček cennou výhru.

 



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Rosice nad Labem B
David Matějů ( trenér Rosic ): Velmi kvalitní výkon domácích, pokud se budou takto prezentovat v každém zápase, tak se z Pardubiček budou body vozit horko těžko. Tým Rosic těžil z gólové efektivity a velmi poctivého přistupu k defenzivě.

Autor: L. N.


Místo: Pardubičky. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Hamrník Miroslav - SVOBODA Martin (N), STACH Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.