"Varské Slavii jsem za těch 14 let vděčný, pomohla mi vyrůst jak osobně, tak fotbalově," říká nejlepší hráč 5. kola David Žitný.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se jím David Žitný z Perninku! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdo tě přivedl k fotbalu a v kolika letech?
K fotbalu mě přivedla mamka a bylo mi 6 let, zrovna jsem nastupoval do 1. třídy.
Co hraješ za post a jak bys popsal svůj herní styl, případně jaké máš přednosti a slabiny?
Momentálně nemám přesně definovaný post, snažím se samozřejmě víc soustředit na ofenzivu, naposledy jsem hrál na levém kraji zálohy a týmu to asi prospělo tak třeba se usadím tam.
Viděl jsem, že jsi na nějakém turnaji chytal. Jsi tedy připravený v případě nouze zaskočit v brance?
Už je to hodně dávno co jsem chytal, ale stále si ještě něco z brány pamatuju. Kdyby bylo nejhůř, tak bych tam asi vlezl, ale nedopadlo by to moc dobře (smích).
Jak dlouho působíš v Perninku a jak se ti tam líbí?
V Perninku jsem od tohoto léta a musím říct, že parta a zázemí klubů je naprosto perfektní. Klub podle mě nepatří do soutěže kterou hraje a troufnu si říct, že bychom měli hrát určitě výš.
Předtím jsi působil ve varské Slavii. Jak se ti tam dařilo?
Slavie je můj mateřský klub, strávil jsem zde krásných a dlouhých 14 let a udělal si spoustu známých a kamarádů a zažil momenty na které budu dlouho vzpomínat. Pomohli mi tam vyrůst jak fotbalově tak osobně a za to jsem všem v klubu vděčný.
A proč jsi z ní odešel?
Časový plán tréninků a zápasů se bohužel nedal skloubit s mým pracovním vytížením, navíc jsem nastoupil na VŠ a času mám ještě míň. Ale tak život jde dál.
O víkendu jste rozdrtili Bečov na jejich hřišti 8:1, jak bys zhodnotil váš výkon?
Konečně jsme pořádně zabrali! Po minulých výsledcích nás kde kdo odepisoval a jsem rád, že jsme tímto mohli alespoň prozatím ukázat, že Sokol Pernink má ve svém kádru skvělé fotbalisty a každý kdo náš výkon viděl, musí jen a jen souhlasit.
Tys dal v utkání dva góly, popsal bys je prosím?
Góly nebyly nijak úžasné, asi jsem byl jen ve správný čas na správném místě. Bylo by fajn jich ještě pár přidat, ale jsem rád i za ostatní kluky, že nám všem to tam konečně začalo padat.
Jakému fandíš klubu na profi úrovni?
Asi nebudu odpovídat, protože nemám vyloženě oblíbený fotbalový tým. Prostě fandím dobrému fotbalu.
Máte na tuhle sezónu nějaký cíl?
Cílem jako takovým je asi postup. Ale pro nás všechny je hlavní, abychom mohli hrát, aby na se nás rádi chodili dívat diváci a ať jsme všichni zdraví a vyhýbají se nám zranění a můžeme dělat to co nás baví.
Zatím jste s dvěma výhrami a stejným počtem proher ve střetu tabulky. Je to úspěch či se vidíte výš?
Tam kde teď jsme, jsme naprosto po právu a doufejme, že jsme si špatný start vybrali teď a výhry na úkor proher budou jen a jen přibývat.
V sobotu doma přivítáte poslední Verušičky. Co od zápasu očekáváš?
To, že jsou Verušičky poslední, ještě vůbec nic neznamená. Jestli mě fotbal něco naučil je, že se začíná vždy za stavu 0:0 a každý může porazit každého. My ale budeme doma a chceme dát vědět, že z Perninku se body prostě nevozí!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.