Jiří Kasal: Zavážu si kotník, okopu tyčky a před zápasem s kapitánem vytáhnu dvě cigára

Jiří Kasal vychytal Velké Losenici tři body v zápase s Bohdalcem a jako hráči kola jsme mu položili několik otázek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kolik Vám je let?
Je mi krásných 32 let.
Gratuluji k vítězství v anketě. Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
Začal jsem v žácích v Přibyslavi, ale tam nerozeznali můj talent a tak jsem odehrál jen pár přáteláků a poslali mě do SK Vepřová, kde jsem odehrál dvě sezony za dorost, potom se u nás ve Velké Losenici zakládal dorost, tak jsem se nechal zlákat a už jsem zůstal doma.
Chtěl jste být již od mala brankářem?
Původně jsem hrál v útoku, potom v záloze a obraně, až jsem si poranil koleno a několik sezon vynechal a z nouze chytal malou kopanou. Pak v Losenici nebyl brankář a kluci se rozhodli dát mi šanci, tak jsem se vrátil, i když naši fanoušci to nesli těžce a navrhovali do branky pověsit pytel brambor, protože toho prý chytí stejně jako já (smích).Přesto jsem se do branky postavil a zůstal tam doteď.
Pamatujete si, kdy jste poprvé nastoupil v zápase a vstřelil svoji první branku?
První soutěžní zápas jsem odehrál za SK vepřová proti Štokům a hned jsem dal dva góly, takže krásné vzpomínky
Kdy jste poprvé nastoupil za muže?Pamatujete si proti komu?
Za muže jsem nastoupil už za Losenici a poprvé v obraně proti Keřkovu prohráli jsme 3:1 a všechny góly šly přeze mě, takže vzpomínky nic moc.(smích)
Nějaké úspěchy ve fotbale?
V malé kopané jsem vyhrál nějaké turnaje, s Losenickým dorostem jsme vyhráli okresní soutěž a v mužích postup do třetí třídy, i když nebyl asi úplně takový, jak bych si přál, ale na to se historie ptát nebude.(smích)
Hrál jste za jiný klub než je Velká Losenice?
Jak už jsem říkal Přibyslav a Vepřová a jinak stále čekám na velkou nabídku, ale ta už asi nepřijde tak to tady nějak doklepu.(smích)
Na jaké spoluhráče ve své kariéře nejvíce vzpomínáte?
Na Sikyho, ten dal gól snad ze všeho(smích) to nám teď trošku schází, my to pořád hrajeme na něj a on už tam není takže nám to tam nepadá(smích) no a musím vzpomenout Petra Uttendorfskýho už s náma asi dva roky nehraje, ale na jeho kousky s míčem a kecy kolem toho se nedá zapomenout(smích).
Kdo vám zase dal nejvíce po stránce trenérské?
Těžko říci. Já jsem byl pro trenéry asi oříšek(smích) občas jsem nedodržel životosprávu a hned byl problém, ale náš současný trenér Míla Němec mi dal nejvíc…je to kamarád a toleruje mi i to, že se občas na tréninku flákám a nechá mě chytat si po svém(smích).
Přejděme na poslední zápas s Bohdalcem, jak probíhal?
Kluci z Bohdalce zaspali začátek a během dvaceti minut mohlo být hotovo, ale jak je naším dobrým zvykem nedali jsme spoustu šancí a naštěstí jsme alespoň na konci poločasu šli do vedení. Druhý poločas byl vyrovnanější a hosté si vytvořili několik příležitostí. Když už jsme zvýšili na 2:0 a myslel jsem že konečně přijde vychytaná nula, tak jsme ke konci zápasu klasicky zaspali a dostali v 85. minutě gól, když mi vymetli šibenici, takže z nuly nebylo zase nic)smích). Vypadá to, že letos se asi nedočkám, ale naštěstí jsme to udrželi a tři body získali(smích).
Byl jste zvolen hráčem kola. Jak se vám chytalo?
Myslím, že jsem měl i lepší zápasy a sebe nerad hodnotím a nechám to na ostatních)smích), ale chytalo se mi dobře jako vždycky, užívám si každý zápas, kdy můžu být s klukama na hřišti a tři body byly takový bonus. Nakonec jsem musel zastoupit náhradního kapitána a předříkávat vítězný pokřik, který jsem spletl takže paráda(smích).
Teď vás čeká zápas v Březí , co od zápasu očekáváte?
Nevím co od domácích očekávat a asi ani oni neví co čeká je(smích). Pokud nám to sedne snad urveme nějaké body, i když venku se nám zatím moc nedaří.
Bude vás ocenění hráč kola něco stát?
Předpokládám, že litr rumu.(smích)
Máte nějakou přezdívku?
No všichni mě znají jako Kásu, ale uchytila se přezdívka Poušťák(smích) nevím čím to je a myslím, že pro brankáře je naprosto nevhodná(smích).
Nějaká veselá příhoda z kabiny?
Těch je opravdu hodně, ale naposledy mě pobavilo, když spoluhráč byl tak společensky unaven, že ač byl v základu tak nesrazil nastoupit ani na nástup a v nulté minutě byl střídaný(smích). No a jednou si na trenál jeden spoluhráč přivezl na tašce s kopačkami přichycený matčiny spoďáry(smích) se i trenér strašně smál a už mu to asi nikdo neodpáře, ale jmenovat nemůžu(smích) jsme prostě super parta(smích).
Máte nějaký rituál před zápasem?
Zavážu si kotník okopu tyčky a před zápasem s kapitánem vytáhnu dvě cigára(smích), ale musí být práskačky, jinak se nám blbě dýchá(smích).
Jak hodnotíte rozhodčí v okrese?
Podobní jako hráči(smích), sem tam se najde výjimka co to umí, ale většinou jsou to nadšení amatéři(smích).
Co říká fotbalu vaše rodina?
Většinou chodí pravidelně na domácí zápasy občas vyjedou i ven(smích) jsou rádi, že se s bráchou věnujeme sportu a nechodíme jen do hospody(smích) všichni jsou hlavně rádi,když to přežiju a můžu v pondělí do práce(smích) a přítelkyně doufá, že mě to brzo přestane bavit(smích).
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Občas si dám kolečkové brusle, ale jinak mi fotbal zabere většinu času(smích), ale koukat mě baví asi na všechny sporty, zvlášť oblíbený je beachvolejbal žen (smích).
Jaké máte zaměstnání?
Předák ve společnosti ACO Industries
Oblíbený film nebo seriál?
Bratrstvo neohrožených a Patriot. No a jinak asi jako každý fotbalista Okresní přebor protože tam je ten vesnický fotbal opravdu dokonale vystižený(smích).
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Jsem kovaný Sparťan, takže teď mírně trpím, ale tak vždy se nedaří a tituly zase přijdou někdy a jinak Barcelona protože hraje krásný fotbal.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Z brankářů Oli Kahn, protože uměl svůj tým podržet i potopit tak jako já(smích) a jinak Zizou Zidane to byl kouzelník, jediná chyba byla, že hrál za Real, ale i tak jsem ho žral.(smích)
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Vepřový řízek a bramborová kaše.
Oblíbené pití?
Váhám mezi minerálkou a pivem ale asi se přikloním k pivu(smích).
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Koníček, který mi dal spoustu přátel, životní styl a celoživotní láska(smích).
Co říkáte na portál fotbalunas.cz, sledujete ho?
Výborný web (smích), je fajn, že má někdo chuť zabývat se amatérským fotbalem a moc za něj děkuji.
Já také děkuji za váš čas a že jste poskytl našim čtenářům tento rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.