Jan Gruber chce i v příští sezóně hrát B třídu. Vyhlíží zraněné opory a ví, že je třeba zabrat a začít bodovat

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kapitán Boršova Jan Gruber odpověděl na otázky portálu fotbalunas.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji vám k zisku hráče kola. Co to pro vás znamená?
Děkuji za gratulaci. Prvně to pro mě znamená příspěvek do společné kasy, na což se již všichni těší. :) A za druhé prestiž pro tým, protože fotbal je týmová hra a sám na hřišti nikdo nic neudělá.
Kdo si myslíte, že vám poslal nejvíce hlasů?
No asi určitě to byli lidé z týmu a boršovští fanoušci, kteří podobné ankety sledují.
Jak jste viděl vy zápas s Olešnicí?
Olešnice nám byla více než vyrovnaným soupeřem a dokázala, že fotbal hrát umí. Fotbal rozhodují chyby a tentokrát jich naštěstí udělala více Olešnice. Nám to ukázalo, že ať přijede soupeř z jakéhokoliv místa tabulky, má potřebnou kvalitu a my musíme k zápasu přistoupit zodpovědně a vítězství si na hřišti opravdu zasloužit.
Posílili jste oproti loňsku kádr? Jak trénujete?
Prozatím bohužel ne a do kádru přibyl pouze Řežáb, který naštěstí prokazuje svoje kvality. Já osobně již dva roky trénuji odděleně od týmu a snažím se dát sám do kupy, abych mohl o víkendu nastoupit. Ostatní mají vytvořené od klubu dobré tréninkové podmínky. Pan trenér Komrska fotbalem žije, tréninky mají potřebnou kvalitu a kdo chce růst a pracovat na sobě, má opravdu možnost.
Loni jste hladce proklouzli okresním přeborem. Jaké ambice má tým Boršova v této sezóně?
Posílení týmu je prozatím minimální. Kostra, na které tým stál, jako: Aleš Matoušek, Jindra Ševčík, Pavel Češka, Michal Pícha a Filip Pokorný (který nám dal loni 17 branek) se nyní potýká se zraněními a hra tak stojí mnohdy na sice perspektivních, ale ne na hotových hráčích. Největším soupeřem jsme tedy momentálně my sami sobě. Ambice tak zůstává si zajistit účast v B – třídě i v příštím roce. Vychovat z mladých hráčů kolem dobré fotbalisty, kteří postupem času převezmou odpovědnost na svá bedra.
Jak byste srovnal okresní přebor s krajskou 1. B třídou, je to rozdílná soutěž?
Zatím jsem velice pozitivně překvapen fotbalovostí této soutěže. Zatímco v okresním přeboru uměli hrát fotbal v každém týmu 4 fotbalisti a zbytek byl kompars a bojovníci, zde se snaží hrát fotbal i 11tý hráč z týmu soupeře. Pro naše mladé hráče je to super. Mají se co učit a mají kam růst. V neposlední chvíli bych chtěl prozatím pochválit i rozhodčí. Každý udělá chybu, ale jejich výkony jsou pro mě příjemným překvapením.
Troufnete si tipnout aspiranta na postup a naopak na sestup?
Bohužel s respektem k ostatní soupeřům ne. Zatím jsem je neměl možnost poznat všechny. Na tuto otázku bych uměl odpovědět alespoň po skončení podzimní části soutěže.
Jak jste zatím spokojený s výsledky klubu v sezóně?
Spokojení být nemůžeme, určitě máme na víc, než jsme dosud předvedli. Musíme se semknout, doléčit zraněné hráče a ve zbytku podzimu zabrat. Podrobnější analýzu asi trenér a vedení provede v zimní přestávce. Jsme ale teprve na začátku a zajíci se počítají až po honu.
Neláká Vás, s vašimi ligovými zkušenostmi, zkusit si zahrát ještě vyšší soutěž?
Vůbec. Já mám tyto všechny mety za sebou. Naopak si strašně užívám jakýkoliv zápas, kde si zasportuji, vyčistím hlavu a třeba i pomůžu ve fotbalovém růstu mladším spoluhráčům. Největším úkolem před každým zápasem je připravit se tak, aby mě toho bolelo co nejméně. :)
Chtěl byste něco vzkázat přátelům, rodině, spoluhráčům, kamarádům, prostřednictvím fotbalunas?
Manželce děkuji za podporu a pochopení pro čas, který trávím po zápasech. Všem lidem kolem nižších soutěží patří dík za jejich obětavost, že se můžeme i na amatérské úrovni věnovat tomuto krásnému sportu. Spoluhráčům a všem lidem z Boršova za partu a energii, kterou kolem fotbalu vytvářejí. A jak říká Luděk Sobota: Děkuji také rodičům za to, že mě udělali :D
Na závěr pět otázeček v malém dotazníku:
Kdy a kde jste s fotbalem začal?
V 9 letech v klubu FK Trutnov.
Jaký je Váš oblíbený fotbalový klub a oblíbený hráč?
FC Barcelona, Lionel Messi
Se kterým hráčem jste si na hřišti nejvíc rozuměl?
V ČR Lukáš Adam, na Slovensku Peter Grajciar
Jaké bývají pozápasové oslavy výher vašeho klubu?
Oslavy jsou vždy příjemná záležitost. Nicméně v hospodě se skončí tady v Boršově po jakémkoliv výsledku :)
Kdo je Váš největší fanoušek?
Asi určitě rodiče. Zejména Táta, který mě od malička podporuje a je zároveň i mým největším kritikem. Chtěl bych jim touto cestou moc za vše poděkovat.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.